|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Honda Civic ES7
|
Başlıkta da yazdığım gibi;Mercedes-Benz,CC yani Coupé-Cabrio türü araba yapamıyor/yapmıyor mu?
Yakındığım şey;Mercedes-Benz'in Bmw ya da Peugeot gibi katlanır tavanlı araçlar yap(a)maması.Bugün Bmw ve Peugeot bu işi çok güzel bir şekilde yapıyor.Peugeot yaklaşık 9 yıldan beri;Bmw ise yaklaşık 3 yıldır bu işi yapmaya başladı.Bmw üstelik hakkını vererek yaptı bence;E92-E93 3 Series Convertible'lar gayet te yakışıklı araçlar.Yani arka tasarımları bir Focus CC gibi sırıtmıyor.Üstelik mekanizmaları da sorunsuz bir şekilde çalışıyor. Ancak Mercedes-Benz;2011 oldu,hâlâ müşterisine tenteli araçlar sunuyor.E Cabrio'lar segment olarak 3 Serisi'nden bir üst sınıftalar ancak özellikle fonksiyonellik olarak çok gerisindeler.Bilhassa tavan olayında.Bmw'de ne güzel tek tuşla açma-kapama işlemi yapılırken;Mercedes-Benz'de hâlen tenteli sistem çalışıyor. Mercedes-Benz böyle bir sistemi yapmıyor mu;yapamıyor mu? E350 Cabrio ![]() E92 335i
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Uçan tabut CRX-æ101 Corolla-Dede Yadigarı Renault 12 TSW
|
Bence yapamıyor değil yapmıyor ve kötüde durmuyor açıkçası benim tenteli daha hoşuma gidiyor.
__________________________________ Biliyorsan konuş ibret alsınlar bilmiyorsan sus adam sansınlar! Tombul Tuner
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Fiesta ST / Mondeo 2.0
|
O sistemi çıkaran Mercedes-Benz zaten. En iyisini yapan da o.
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
TechTurkey
Otomobil: Corsa C
|
BMW tentelerin çok ses gıcırdama yaptığını duymuştum.
Tenteli tavan çok daha güzel bence. __________________________________ ... |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
slklarda olması lazı
__________________________________ dp-engineering&haltech&UtkuSelamoğlu |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Seat Leon
|
bindiğim cc bmwlerin tavanları hep gıcırdıyor..bence mercedes ve audi nin tente kullanması daha güzel.özellikle audilerde ki beyaz-bordo tente uyumuna bayılıyorum
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: EP3 + Megane Coupe 1.5 DCI
|
Tentenin bagajda yer kaplaması metal tavana göre çok daha az
Ağırlık avantajı da var, metal tavana göre S2000 lerdeki gibi sadece bir kat tente değil, içinde yalıtım malzemesi de mevcut ısı ve sese karşı baya kalın. SLK larda metal tavan var mesela, ilk kasada bile kullanılıyordu hatta. __________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Benim üstüne basmak istediğim nokta performans;ağırlık vs. değil.
E-Klasse'tan bahsediyoruz.Yani E sınıfı bir araç.Rakibi doğal olarak 5 Serisi ve A6.Bu sınıf bir aracın cabrio modelinde tente sistemi vasat değil mi?Ben sadece işin kolaylık yönüne bakıyorum.Yoksa ağırlık-performans konularında haklısınız. |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: EP3 + Megane Coupe 1.5 DCI
|
Gerekli yalıtım malzemeleriyle tente sisteminin dezavantajlarını ortadan kaldırarak, avantajlarıyla birlikte kullanıyorlar yani.
E serisi cabrio boyutları daha büyük olmasına ve daha üst sınıf olmasına rağmen, 3 serisi cabrio ile ağırlıklar hemen hemen aynı, 50 kg bile fark yoktur arada. Görüntü olarak iyidir hoştur kötüdür orası ayrı, ki adamlar simsiyah tente bile koymuyor renk opsiyonu sunuyorlar. __________________________________ 34 GNS 01 --- Championship White EP3 Son Düzenleyen Dou; 15-12-2010 21:47. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
yapamıyor olsa SLK yı zamanında çıkarmazlardı veya SL
bence tenteli daha güzel
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Mini GP - BMW E93 320d - Yamaha R6
|
ben e93 kullanıyorum ama keşke tenteli olsaydı diyorum cabrio araba tenteli olunca güzel
mesela bmwnin bi üst sınıf cabriosu 6 seriside tenteli yani saç tavan olunca güzel oluyo diye bişey yok ![]() sac tavan cabriolar anca babası tenteli arabaya karşı olanlar için güzel
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: -
|
bmw nin 6 kasaları da tenteli sanırım,ses yapmadıktan ve su almadıktan sonra bir sorun yok bence..üstelik tenteli araçlarda bmw lerdeki tente sesi mercedeslerde minimumdur,sağlam olduktan sonra sorun yok,görüntüsü de bence güzel açıkcası,inceleme fırsatım olmasa da son kasa e series coupler bence cok başarılılar
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
özürlü mercedesmi olur yaa
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
Ağırlık-performans konularına girmiyorum.Çünkü tenteli sistem açık ara önde o hususta. Ama tek tuşla açma-kapama dururken insan neden tente ile uğraşsın ki?Özellikle ani hava değişimlerinde? Misal arkadaşımda E46 320ci vardı hardtop'lu.Resmen eziyet o hardtop'u çıkarıp takması..Üstelik sadece güzel havaları beklemek zorundasın binmek için.Hâlbuki metal tavanda öyle değil.Basınca 2 dk sürmeden kapanma şansı var.. |
|
|
|
|
|
|
#17 | |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
onlarda 1 tuşla kapanıp açılabilio
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: '74 Camaro, Turbo Brabus
|
tek tuşla yapılır derken mercedesinki kaç tuş ?
__________________________________ 74 model sehpa... |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: Yok
|
ford 57 senesinde yapmış bunu mercedesmi yapamıcak.
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |