Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 17-12-2010, 18:23   #1

Ahmet Saraçoğlu - ait Avatar

Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi

pert kaydı hakkında (önemli)

Arkadaşlar geçtiğimiz çarşamba bi c2 vtr satın aldım.Sahibinin beyanına güvenerek ufak tefek hasar harici pert kaydı olmadığına güvendik ve araştırma gereği duymadık ama dün kasko yaptırmak için araştırmaya girdiğimizde aracın pert kaydı olduğu , kasko yapılamayacağı cevabını aldım.Biraz araştırdığımızda bu sahibinden bikaç araç önceki sahibinde yapılan kayıtlar olduğunu öğrendik.

Şükür olsun helal süt emmiş bi amcaya rast geldikte hemen teslim ettik aracı , satışı tekrar üzerine verip paramızı geri aldık.

Şimdi tramerden plaka sordurma olayını öğrendim. (boşluksuz bi şekilde plakayı yazıp 5664 e gönderiyoruz , tüm operatörler) ,,kendi araçlarımın bazılarında sağlama yaptım doğru çıkıyor , ama bu siteye ne kadar güvenebililirim??plaka üzerinde pert kaydı yazmayan araç resmiyette kesinlikle temizmidir???(araç temizliğinden , boyasızlığından , değişensizliğinden falan bahsetmiyorum , açıkçası aşırı da ilgilenmiyorum , pert kaydı olmasın , kasko yapılamayan bi statüde olmasın , yürüyeni sağlam , şasisi vss yerli yerinde olsun yeter.)

Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 17-12-2010 19:27.
Ahmet Saraçoğlu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 18:24   #2
SkY

SkY - ait Avatar

Otomobil: Corsa 1.4

telefondan yapılan sorgulamalar 2003 senesine kadar olanları gösteriyor yanlış hatırlamıyorsam öncesini göstermiyor..
SkY isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 18:26   #3

baktığım araçlar 2005 2006 arası olduğundan sıkıntı yok , ama merak ettiğim; misal bi plakada iki hasar gözüküyor sadece ,, pert yazmıyor özellikle , çarpma yazıyor...Bu aracın mesajla edilen beyan harici gizli bi pert kaydı olma ihtimali olabilrimi?Daha detaylı bi sorgulama varmı yoksa buna güvenebilirmiyim???
Eski 17-12-2010, 18:40   #4

peace - ait Avatar

Otomobil: corolla e15 & sierra

sanırım gelen mesajda hasarın maliyetide yazıyodu ben en son sorguladığımda öyleydi.Buradan yola çıkarak ne olduğu tahmin edilebilir.Bi de misal adam arabayı kaskoyu filan bozmadan dışarda yaptırdı onu nası öğrenicez.Yani kazık atmak isteyen her türlü atar.

SULTANOGLU´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
peace isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 18:43   #5

hddsheriff - ait Avatar

Otomobil: VeBa 106 GTI & 74 LoVeBuG

hddsheriff - ICQ üzerinden Mesaj gönder hddsheriff - MSN üzerinden Mesaj gönder
http://otokontrol5664.com/ buradan detayları öğrenebilirsin Ahmet
hddsheriff isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 18:59   #6

mrtngn - ait Avatar

Otomobil: MK2b mJET

Ben hiçbir sekilde güvenmiyorum.Birebir sistemden sigortacıyla baktıgımda ki arabamı sigortadan yaptırdıgım halde sistemde hiçbir sekilde değişti.onarıldı tarzında bisey yazmıyor...

Bana cok cok sağlıklı gelmiyor.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
mrtngn isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 19:05   #7

VTİ1035 - ait Avatar

Otomobil: -

site sağlam hocam ben aldığım araçların çoğunu ordan sorgulatıyorum hepside doğru.2003 ve sonrası hasarları gösteriyor site tek eskiği o.
VTİ1035 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 19:09   #8

Cimmeria - ait Avatar

Otomobil: CTR & Megane II Hb

ustaya göstermeden arabamı alınır bu devirde... arabayı kaskodan yaptırmadıysada usta usta ise anlar zaten...

www.seslidusunuyorum.com

"japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
Cimmeria isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 17-12-2010, 19:24   #9

peace1747´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sanırım gelen mesajda hasarın maliyetide yazıyodu ben en son sorguladığımda öyleydi.Buradan yola çıkarak ne olduğu tahmin edilebilir.Bi de misal adam arabayı kaskoyu filan bozmadan dışarda yaptırdı onu nası öğrenicez.Yani kazık atmak isteyen her türlü atar.
20 ye yakın araç sorgulattım dünden buyana , kimi kendi araçlarım kimi ilandakiler , kimi seceresini tahmin ettiğim araçlar derken bu ayki telefon faturam ne olacak belli değil , kimi araçta hasar tarihi ve sadece çarpma yazıyor , kiminde tarih - çarpma ve hasar fiyatı yazıyor, kiminde de buna ek olarak hasar tarihi ve pert olmuşsa pert yazıyor.Bildiklerimin çoğu tuttu ama daha güvenli bi merci varmı bilmiyorum

hddsheriff´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
tükrsel yoktu ama aynı plakayı hem bundan hem benim dediğim 5664 ten deniycem yarın.

VTİ1035´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
site sağlam hocam ben aldığım araçların çoğunu ordan sorgulatıyorum hepside doğru.2003 ve sonrası hasarları gösteriyor site tek eskiği o.
İnşallah kayıtlarda bi sıkıntı çıkmaz yazılanların haricinde

Cimmeria´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ustaya göstermeden arabamı alınır bu devirde... arabayı kaskodan yaptırmadıysada usta usta ise anlar zaten...
pert kaydı yoksa sıkıntım yok , kasko yapılsın yeter.Gerisi hasar onarım şeklinin göze ne kadar batıp batmadığı , ne kadar profesyonel olup olmadığı...

Baktığım fiyat aralığında zaten mükemmeli arama lüksüm yok malesef ve illaki bizde kaza yapıcaz ufak çaplı.Hiç bilmeyen başka bi arkadaşımda bu arabada öğrenicek , Allah korusun tabiki ama illaki hasarı olur.Onun için ne hasarsız kız gibi bi araba alıp onu bozmaya , hemde onun tertemizlik gerekçesiyle sunduğu yüksek fiyata ihtiyacım yok şu an için.Benim için aslolan motor,şanzuman,yürüyen...
Eski 18-12-2010, 11:37   #10

JOCCO - ait Avatar

Otomobil: Eco J

Cimmeria´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ustayla alakası yok. Aracı alıyorsun boya hata yok. Sonra şaseden sorgulatıyorsun pert kaydı var. Nasıl oluyor? Araç sel hasarından dolayı perte çıkarılmış. Taban halısını söküyorsun vidalarında oynama yok üzerindeki boyalar duruyor. Ama araç pert. Şanzıman değişmiş, beyni yanmış değişmiş vs vs. yani hep elektronik. En iyi usta gelsin.. Adamlar perte çıkarıyorlar, alıyorlar paralarını sonra sen uğraş dur..

OTOPAK AKARYAKIT - SIVAS
JOCCO isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2010, 13:11   #11

Otomobil: yok

Uyduruyor bu sistem ben bizim arabanın hasarı olmadığını biliyorum ama bedava mesajım var eğlencesine attım buraya arabanın 1 tane 913 liralık hasarı çıktı..Araba sıfır alındı ve hiçbir şekilde kazası yok..
daha 38k km'de ve aşırı temiz.Arabada 1 tane çizik yok..Bence güvenmeyin.
Ben bu yanlışı nasıl düzelticem?
Arabanın hasarı falan yok..Çiziği bile yok.
Ben böyle sistemi kuranın arabasını pert ediyim emi..

senna´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sene 1962 akşam single turbo suprayla lokalden dönüyoruz parktan çıkarken arabayı ufoya sürttük

Son Düzenleyen ST-max; 18-12-2010 13:14.
ST-max isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2010, 13:13   #12

Otomobil: yok

hddsheriff´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
BEncede bu linki kullanın bu linkten denedim şimdi kazaız olduğunu doğruladı ...

senna´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sene 1962 akşam single turbo suprayla lokalden dönüyoruz parktan çıkarken arabayı ufoya sürttük
ST-max isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2010, 13:39   #13

srdralc - ait Avatar

Otomobil: -

Bu sistem aracın sigortası veya kaskosu tarafından karşılanlaları yazıyor , sizin yüzünüzde bir araç binlerce lira almış olabilir sizde sadece çizik vardır 300-500 liralık bişeydir o arabada olanla birleştirip söylüyor diye biliyorum.

Pert kaydı için sorgulamak mantıklı ama ordan bakıpta sıfır hasarı olup kendi cebinden karşılanarak yapılmış bir sürü turşu araç var.
srdralc isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 18-12-2010, 14:17   #14

peace - ait Avatar

Otomobil: corolla e15 & sierra

ST-max´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Uyduruyor bu sistem ben bizim arabanın hasarı olmadığını biliyorum ama bedava mesajım var eğlencesine attım buraya arabanın 1 tane 913 liralık hasarı çıktı..Araba sıfır alındı ve hiçbir şekilde kazası yok..
daha 38k km'de ve aşırı temiz.Arabada 1 tane çizik yok..Bence güvenmeyin.
Ben bu yanlışı nasıl düzelticem?
Arabanın hasarı falan yok..Çiziği bile yok.
Ben böyle sistemi kuranın arabasını pert ediyim emi..
Bence bu işin üzerine git.Araçlarda da hasar çıktığını okumuştum, sıfır diye satan galeriler varmış kıllandırmak gibi olmasın.Gerçekten de yoksa satacağın zaman problem çıkar sistemden sildirme nasıl olur bi fikrim yok.

SULTANOGLU´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
uzaylıların bizi görmesi için çizilen sıfırlar gayet gereksiz..
peace isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2010, 01:42   #15

hazar - ait Avatar

Otomobil: Uno

Bu mesaj sisteminden söylenenler %90 doğru bazı yanlışlıklar hariç.
Bir arkadaş sıfır aracta hasar çıktı yazmış, eğer bi önceki aracınızdaki kaskoyu yeni araca aktardıysanız o yuzden olabilir.

Bu arada bir bilgi belki lazım olur; "Resmen doğruluğunu bilmemekle beraber, kendi tecrübelerime dayanarak": Mesela kaza yaptınız, aracınız perte çıktı. Kaskodan kendi aracınızı geri alırsanız aracın pert kaydı olur. Ancak aracınızı geri almazsanız yani kasko şirketi başka birine satarsa aracı pert kaydı olmuyor.

peynir spec
hazar isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2010, 03:39   #16

snan1910 - ait Avatar

Otomobil: ETN88

aslında pert olup olmadığını anlamanın en kesin yolu tanıdık bir sigortacı olcak axa dan kasko poliçesi kestirmeye çalışcaksın. pert kaydı olan araç anında çıkıyor axa da. en geniş kapsamlı araştırma axa daymış sanırım o yüzden kaçırmıyor pertse direkt çıkartıyor.

92' Mazda 121 swap bp engine
ETN88

Her renk her araç için rötuş boyası --10TL--
snan1910 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2010, 08:31   #17

ondertopcu - ait Avatar

Otomobil: mazda 323f & 1.6 ies

ondertopcu - MSN üzerinden Mesaj gönder
servistede çıkıyor diye biliyorum

Ekn garage
ondertopcu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2010, 09:13   #18

seboerk - ait Avatar

Otomobil: flash s sedan vti

valla bızım ılk el olan aracımızı satmak ıstedık ve nete koyduk arac ıcın arayan 5664 den sorgulattını ve arabanın 2009 yılında 2750 tl hasarı oldugunu soyledı tabıkı arabayı sıfır aldıgımız ıcın boyle bısey yoktu sonradan anladıkkı araba nın plaka ılk 06 ıdı sonra 07 yaptık takılan plakanın hasarını vermıs yanı pekde dogru bılgı vermıyo tramer sorgulama
seboerk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 19-12-2010, 09:23   #19

EM-RE - ait Avatar

Otomobil: E46 Smg M3// /E92 3.20cd

EM-RE - MSN üzerinden Mesaj gönder
Eğer pert kaydı yoksa...Yazan mıktarlara takılmayın 2 hafta önce kamyon lastıgıne çarptım hıc bır sey olmadı araba ıste on tampon kırıldı arkasındaki radyatör ezildi bir kaç tane hortumu yırtmış.Bende ne war ne yok alayını sıfırı ile değiştirdim 7.000 lira yazmıs şerefsizler kaskom olmasa tampon dahil en fazla 1.000 1.500 e hallederdım bunları fazla fazla sölüorum.şimdi arabada boya yok 7.000 lira masraf wa,gözükuor 5.000 km araba... yani söliyeceğim odur ki pert kaydı yoksa yazan mıktarlara takılmayın...komple gösterin arabayı...pert kaydı warsa zaten ciddidir.
EM-RE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 19:40 ::::