Şirket çıkmalarında bile sorun denen şeyler sizi serviste 2 saatten fazla tutmayacak şeyler..
Bence oldukça dayanıklı..
Printable View
Şirket çıkmalarında bile sorun denen şeyler sizi serviste 2 saatten fazla tutmayacak şeyler..
Bence oldukça dayanıklı..
'07 Model 1.6 Comfort Avensis sahibiyiz :) konuyu gorunce dayanamayıp yazayım dedim,
şehir içinde km başı 0,35 kuruşdan aşağı düştüğünü bilmiyoruz:) üstüne cıktığı bile oluyor.. kasa gercekten ağır kalıyor. Ama yazın bi okadarda boşa atışlar ve trafik olmaması nedeniyle 0,28 kuruşlara gittiğimizide biliyorum.
Bana kalırsa hala Toyota, hala Avensis :)
Ses sistemi nasl avensiste teypte anfi ckisi varmidir bilgin varmi toyota saglam araba diyolar mekanik icin varmi kronik sorunlari parcasida pahali oluyor sanirim?
8 kolon var ses sistemi hakkında tek bilgim bu amfi konusunu bilmiyorum :)
Sağlamlık konusunda sağlam derim.. Motor olarak sağlam dış aksam o kadar değil tamponlar plastk sonucta :)
Kronk olarak siz galiba 2003-2005 bakıyosunuz o seride farlarda kronik sorun var aydınlatmıyo temizlenmesi gerekiyo google a yazsanız bile cıkıyor. motor da kronik sorun hiç duymadım görmedim. 98 senesinden beri avensis kullanıyoruz.
Devamlı servis bakımlı kullanıyoruz parçalar pahalı bi yana, işçilik cok alıyorlar. 30 bin bakımına yazın girdi 700 milyondu(balatalar,klima içinde).
Bnde baktm parcalari ford ve renoya gore iki kati pahali bugn pazarda baktimda kafama gore temiz bulamadm ama piyasasi nete gore daha dusukmus tabi parca konusu dsundurdu ford yada laguna II dusunmek faha mantikli gelecek sanirm bitane lancer buldm 2004 34 bnde idarelik onu alablirm:) snra yne temiz laguna mondeo ararim
Benim era da "zengin" donanım olduğundan 2 hoparlöre sahip (H) :D Sana era alalım bro :P
avensis 2007 2.0 kullandım uzun sure kronık elektrık sorunu var aku bıtırıo rolantı sapıtıo
otm vıtesi ığrenc 4 ılerı
yakıt fenalarda 12 altına ınmedı sehır ıcı
donanım guzel ama dolu olanını alacaksan boş olanlar rezalet
suspansıyon hafıf sert
motor sessız
ama yenı avensıs ler guzel baya
walla kardeşim bnde 2.0 benzinli mondeo vardı..üzerinde18'' jant var yakıt durumu biraz fazla olmasına rağmen geyet keyifli bi araba öneririm yani avensistense mondeo daha mantklı ama lpg taktırmayı düşünüyosan kaliteli bi lpg takmanı öneririm sana yoksa sürekli sorun çıkarıyo diye biliyorum...:)
Lpg aracta olsunda bn surekli lpgde kullanip motora zarar vemek istemem zaten hafta sonlari kullaniorz lpg kar etmz bizim icin:)
Yorumlariniz icin yardimlariniz icin tesekkur ederm arkadaslar
Ben olsam Avensis alırdım.
Bahsi geçen mondeolarda 145 hp duratec motor var. O motorların parçaları ciddi pahalı. Ve kapak ile alakalı süpap,yay, guide falan filan gibi parçaların sıfırını alamıyorsunuz. Otosan sadece kapak getiriyor o da kol böreği gibi para. Dolayısı ile 150-200 bine gelmiş arabanın kullanım maliyeti pekte ucuz olmaz.
benim 2001 D4 avensis uzun yolda 7-8 litre yakıyor şehir içide 10 litre uzun yolda 140-150 km hızla giderken tam 8 litre yakıyor
Biz 100 bin civari ariyoruz kendimizde senede 10 bn yapcagmiz icn ama tabi temiz kullanilmisi bulmak lazm laguna daha cok aklima yatmaya basladi surekli fikir degisior kufur edicem :)
Avensis ile şehir içi otomatikse eğer (ki executive bakarsanız hepsi oto, sadece 1.6 görünümlü elegantlarda manuel seçeneği var) 11 lt altına düşüremezsiniz ki 42kr falan demek bugünün benzin fiyatıyla. Ayrıca LPG takılamıyor evet 2.0 D4 motora , otomatik vitesi de bildiğimiz klasik karadüzen 4 ileri otomatiktir, konforludur fakat motorun karakterini kısıtlar.
Ek olarak 1.6 sı abartılacak kadar hantal değildir, Astra G-H lardan iyi performansı var denebilir..
mondeo ıyıdır ılk tercıhım