ben pro plan alıyorum bızımkılere dişi olan cok fena yıyor arkadaşımın veterınerınden 130 a en buyuk boyunu alıyorum...
Printable View
ben pro plan alıyorum bızımkılere dişi olan cok fena yıyor arkadaşımın veterınerınden 130 a en buyuk boyunu alıyorum...
Konservelerin sıkıntısı olur mu konserve veriyorum ördekli iyide yiyor
Kokuyu farkedebilmiştim zaten :D
salyasıda bi o kadar pis oluyor yemekten hemen sonra :D
ne alıcaksan ilk etapta en ufak olanından al. zira sıpa sevmeyebilir.
Proplan al ben onu kullanıyorum. 16 kg'lık mama'yı 2 haftada tertemiz ediyor öküz :D
bir de tavuk ya da et'e alerjisi olabilir. mama'yı denerken onlara dikkat et derim.
ben Proplan Lmb&Rice kullanıyorum 16 kg'Lık fiyatı'da 240TL miydi neydi tam hatırlamıyorum aldımmı 8-10 koli alıyorum ki 2 hafta da bir uğraşmıyım diye.
2 haftada 16 kg cok gıbı degılmı ölçek kullanıyormusunuz
alman kurdu. 35 kg. günde sadece 1 öğün yiyor. veterinerin dediğine göre de kilo problemi yok.
keza mamaya ton balığı vs vs de katıyorum güçlensin diye. Oturduğum yer çok ıssız olduğundan dolayı buradaki sokak köpekleri ayı yavrusu gibi ve tek dolaşmıyorlar. Onları ürkütmesi gerek görünüşünde.
Onun dışında ben hayatımda bu kadar uysal ve söz dinleyen bir alman kurdu ile karşılaşmadım
ben 5 tane pıtbull baktım her mamayı kullandım hillsden sasma ama malıyet dusunursen emınonunde acık mama al 2 gun yemez 3cu gun ac kalınca yer merak etme hangı mamaya baslarsan sakın degıstırme her degısımde ısal olur tuy doker senınde canını sıkar allah ufaklıga uzunomur versın
daha dun aldım hılls 12 kg 110 lıra. buyuk paketını bı turlu bulamıyorum ama...
20 gunu zor cıkarıyo valla :)
12 aylık olana kadar kesinlikle PUPPY mama alın
ben daha yeni Purina Pro-Plan aldım 15 kg kuzu etli 170 tl ye
ondan evvel Hills yedirdim tavuklu
ilk aylarında kimilerine göre tavuklu yedirmek kimierine göre kuzu etli yedirmek iyidir
bana göre tavuk cabuk sindirildiginden ilk 4 ay tavuk lu hills ile günde 4 sefer besledim
şimdi unutmayın ki
köpekler
ilk 4 ay bebe
sonraki 4 ay da 8 aylık olana kadar cocuk
daha sonra gençlige geciyorlar
esas önemli olan periyod ilk 4 ay ile 8 aydır
ilk 4 ayda 4 ögün beslemek şart 6 saatte bir yemlemeniz gerekir bu yüzden sindirimi hızlı olan tavuklu pirinçli Hills puppy secmekte fayda var
daha sonra kuzu etli pirinçli Purina Pro-Plan a gecin derim
market mamalarının zararlarını hepimiz biliyoruz
Fakt ben düzenli olarak haftada 1 gün köpegimi Bonnie ile beslerim sebebine gelince insan metobolizması gibi düşünün arada farklılık lazım haftada sadece 1 gün
bazı günler yemeginin içine yumurta sarısı pişirir katarım mesela bu sabah 7 yumurta sarısı 1 kap proplan mama verdim
8 aylık olana kadar kemik güçlenmesi için eczaneden Devit-3 damla alın her ögününe 8 damla damlatın
veterinerde ensesine pire ve kene kaçırıcı damlattırın
köpeginizin dışardaki şeyleri yemesini engelleyin mesela serbst bıraktınız gitti bişey buldu yiyor ona engel olmalısınız ve hemen zinciri vurup kulubesine kapatın
bir daha cıkardıgınız da da aynısını yaparsa gene aynı davranışı gösterin zincir vurup kafese kapatın ama ac bırakmayın mamasını koyun önüne
bir daha yapıcagını sanmam gider o dışardaki yicegin önünde bekler sizi yemeden önce cünkü bilir onu yerse zincir gelicek kafese kapatılcak
çok sabırlı olmalısınız bunlar beslenmedeki en önemli unsurlar
bende ekanuba kullandım 7,5 aylık omuz yukseklıgı 79 cm kılo 53:D