Otomatik şanzımanın sorunları var mıdır ? Hiç duydunuz mu ya da başınıza geldi mi ?
Printable View
birde yol tutuşunu çok beyeniyorum :D
Honda nın şanzımanı çok methedilir zaten. İnternette de araştırabilirsiniz zaten. Son derece sorunsuz bir şanzımana sahip. otomobilinizi sakin kullanırken vites geçişlerini devir saatinden izleyeiblirsiniz sadece. sarsıntı yapmaz. Ancak direksiyonda F1 vites diye isimlendirilen kulakçıklar biraz geç vites geçişi yapıyor. anında düşürmüyor vitesi. ama şanzıman olarak başarılı
Bir de Lancer'a bakın .2011 modellerinde içeri ses almanın biraz daha azaldığını duydum.Gerçi onda da millet konsoldaki plastiğe sorun olarak görüyo :D
peki arkadaşlar yol tutuşu hakkında ne söylenebilir?
geçenlerde drift org olduğunda herşey bittikten sonra girdim boş piste araçta 5cm yay ve 3 kişiydik 100-130km hızla falan aracı yoldan çıkarmaya çalıştım ama bi türlü arka tarafı çıkartamadım VSA kapalı açık denedim başaramadım. kafadan çok az kayma yapıp toparlamasıda çok hoşuma gitti. ve yağmur yağıyordu...
eski aracım Accentti ondan sonra bu araç çok iyi geliyor. ama klasmanındaki araçlar hakkında bilgim yok
5. vites 315 de değil, 341.6 km/h de bitiyor.
Ben 4. viteste 237 km/h gördüm göstergede ne kadar doğrudur yanılma payı nedir bilemiyorum, devir yaklaşık 5500-5800 arası bir şeydi. 4. vitesi bitirebilmeye uğraştım ama kısmet olmadı :D
Normal günlük gezintiler için keyifli ve çok konforlu bir araç. Aksi taktirde standart haliyle ne gidiyor, ne yol tutuyor, ne de durabiliyor. Sportif kullanıma kesinlikle uygun değil. Özellikle amortisörleri o kadar kötü ki, arkaya 2 kişi oturduğunda amortisör resmen vuruyor, ömrümde böyle bir şey görmedim.
Kronik problem olarak sanırım frenleri var, acayip titreme ve uğultu yapıyor. Garantiden değiştiricem bitmeye yakın :)
Onun dışında ses sistemi, genel olarak günlük kullanım için sunduğu konforu, direksiyon hissiyatı ve sürüş pozisyonu gayet güzel.
Sert viraja girişlerde stok civic çok yatıyor ve önden kayma eğilimi var.
Yol tutuş ve virajlardaki başarısı ile çok konuşulan focus ile kıyaslanır hep civic ama tamamen farklı bir sistem söz konusudur.
Focuslarda Subaru larda olan çapraz gergi sistemi kullanılmış ve ciddi bir başarı sağlanmış. civic lerde böyle bir sistem yok. Standart..
3.5 H&R yay kullanıyorum şu otomobilimde, daha önceden 70 km ile girip döndüğüm viraja şu an 100-105 km gibi girsem bile savrulmadan çıkıyorum. Şu an memnunum..
Şunu da ekleyeyim, yol sesi alması, frenlerinin kötü olması , boya kalitesinin kötü olması artık alışagelmiş Honda problemleri, bunları yazmaya bile gerek görmüyorum.
Ama yol sesi konusunda Civic eski kasalara göre daha başarılı, tabi bir Golf ya da Astra ile kıyaslanmamalı hala.
Bu arada frenlerle ilgili bir ayrıntıyı söyleyeyim.
Diskler evet sorunlu.. ilk gidişinizde torna yapıyorlar. 1 hafta sonra tekrar sorun çıkarıyor, ondan sonra sıfırı ile değiştiriyorlar. Frenlerde sorun yaşama ihtimaliniz kullanımla alakalı olarak genelde 10.000km sonrasında oluyor. Balatalar çok sert, diskler yumuşak, ani frenlerde ısıttığı an diskleri yamultuyor.
Bazı servisler diskleri sıfırı ile değiştirdiklerinde (ki diskleri değiştirdiğinizde balataları da değiştirmek zorundasınız) yeni taktıkları balatalar için ücret talep ediyorlar. Vermeyin!.. O balataları da değiştirmek zorundalar garantiden.. Kullanıcı hatası ile bozulmuyor o balatalar. Diskler sorunlu olduğu için balatalar bozuluyor.. Böyle bir talepleri olursa garantiden değiştirmelerini isteyin balataları da ve bunda ısrarcı olun!..
Ayrıca honda markalı balata takılırsa aynı şeyleri yine yaşayacağınızı unutmayın.
Serviste ben garantili olarak TRW marka balata taktırmıştım. Frenlerden yana hiç sorun yaşatmadı bana ama inanılmaz bir toz sorunu oldu.
Şu an Stoptech balata kullanıyorum stock disklerle, frenlerden yana hiç bir sorunum olmadı. Servisten stoptech balata takmalarını isteyebilirsiniz.
Ama en garantisi tabiiki hava soğutmalı (delikli ya da kanallı) disk almanızdır. Piyasada 400-600 tl + kdv aralığında satılıyor.
Stock fıltre ve egzoz sıstemı varken az yakıyordu fakat o sekılde fazla kullanmadım. Enkeiler takılıyken hep kat ıptalı 60mm düz boru, egzoz ve cai ile kullandım ve halıylede baya yaktı :)
Şuanda stock fıltre stock kat egzoz vs var ama sımdıde eskı ağır 17'ler var gene bırsey degısmedı :)
Eneki'leri Ep3 e takıcam o yuzden soktum :D
Aracın Sağ Üst Güneşlik Tarafından bir Gıcırtı sesi sürekli geliyo genelde çok duydum bu sorunu,boyası aşırı ince ve kaportaya gelen en küçük darbe hemen hasar verebilir,direksiyon sağ sola dönerken bazılarında ses yapıyor amotisör kuleleri sanırım temizlenince sorun gideriliyor frenleri zaten anlatmaya gerek yok en son diskler değişti ve trw balata takıldı aşırı bir toz var , yakıt konusunda beni üzmüyr pek fazla 7.6 lt gibi şehir içi ora halli trafikte uzunda aşırı düşüyor ,benzin göstergesi çok sağlıksız yokuş yukarı çıkarken çubuklarda düşme mevcut:D
@2010 Premium AT
Ben 16 lık orj jantlarla bile arasındaki farkı farketmiştim.. Baya benzin ışıkları sönmüyordu şaka gibi.. Ama 15" gibi durduğu için ve çok içeride kaldığı takmamıştım. Hatta egemen in beyaz ep3 ündeki enkei lerdi.
17lik ağır jantlarla farketmiyorsa bi servise uğra ciddi yakıyor senin araba o zaman şikayet etmekte haklısın :)
Bende anlamadım valla :)
Şuanda aşağıdaki görünümde aracım(eski 17 ler) + stock fıltre stock egzoz sıstemı var.
Akıcı trafıkte sakın kullanımda 7.0-7.3lt arası degısıyor yol bılgısayarındakı değer. Gazlarken kaç yakıyor bakamadım stock egzoz sıstemı stock fıltre ıle ses olmadıgı ıcın hıc basasım gelmıyor nedense :D
http://i690.photobucket.com/albums/v...6/IMG_0824.jpg