öyle zaten. :)
kanunda yazan kati bir hüküme "bence" diyemeyiz, ondan bahsettim ben. ;)
Printable View
öyle zaten. :)
kanunda yazan kati bir hüküme "bence" diyemeyiz, ondan bahsettim ben. ;)
Abicim şirkete en az 60 tane haciz memuru geldi uzmanı olduk orda hepsi tespite geldi bi tane bile polis hamal görmedim ben.
Bu arada bi gün sahilde bi cafede 20 arkadaş kendi notebooklarınızla kahvaltı ediyorsunuz mekana polis memur amir ihtiyati hayati necati haciz geldi alsınlar bakalım.- alabiliyorlarmı.
anlamanız için değiştirdim avatarı desem... :)
ihtiyati haciz, günü geçen senet veya çekin, muhatabın adresine herhangi bir tebligat yapılmadan derhal tahsil edilebilmesi için uygulanan haciz yoludur. ani baskınla eve gelinebilir ancak dediğim gibi evde bulunan misafirlerin üzerlerine kayıtlı herhangi bi eşyalarına el konulamaz. düşünebiliyomusunuz, arkadaşınızın evinde yemektesiniz. haciz memurları geliyo. sizin cebinizdeki telefonuda alıyo.
allah göstermesinde, öldürseler haciz memurluğu yapamam ben ya. aç kalırım daha iyi...
Some ZAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA :)
Arkadaşlar işkembeden kubra yapmayalım. Geçen çok iyi bir müşterimin başına geldi. Adam geçici süre yer değiştiridği için CNC tezgahlarını bir arkadaşının iş yerine bıraktırıyor. Faturası herbişeyi tabiki kendi şirketi üstüne.
Hacz işlemi başladığında, memura diorlarki bu makinaların hacz edilen yerle alakası yok. Haciz memuruda diorki, biz burada görünür şeyleri kaydetmekle yükümlüyüz. Ne varsa yazarız. Kişi kendi avukatını arıyor, avukatta bunu doğruluyor.
Senin dediğin doğru olan dostum. Gelir yazar, birdahaki geldiğindede alabilir. Uzun süreç sonunda çeşitli beyanlarla diğer kişi malını geri alabilir tabikide.
Miami amca kızma :)bu dinine yandımın kanunları böyle. Başa geldi diye söylüyorum, yoksa çok mantıksız bende kabul ediyorum.
Bir dip not daha; zaten aslında asla haciz memurları geldiğinde haciz etmezler. İlk önce habersiz gelir ne var ne yok çeteresini tutarki, sen mal kaçırmayasın. Sonra gerekli aşamalar bittikten sonrada malı kaldırmaya gelirler. Sen o arada ister mal kaçır ister kaçırma. Nasılsa devlet o malı kayıt altına almış gözüküyor.
Abi, adinizi bilmiyorum ama abi diye hitap ediyorum rahatsiz etmem umarim.
Tekstilci oldugumuz icin defalarca 2 sekildede bu olaylari yasadik avukat kadar biliyoruz malesef,gozumle gormedim sahsen yasadim...
Bi kere mantik hatasi surda basliyo bu insanlarin mali kaldirilmiski bu konu acilmis demekki mal alinabiliyor alan avukat yamyammis abi ayrica...
Mal tespiti diye bisey yok mal beyaninda bulunulur borclu kisi tarafindan yalan beyan suctur..
Baskasinin borcundan senin malina haciz korlarsa hacze itiraz edip faturasiyla birlikte dava acarsin...
Bu isler bu kadar basit sizin malinizda baskasinin hacizi vardir kaldirmaya gelen kaldiramiyor...
Valla o kadar kıçın kıçın giden artis haciz memuru gördünki firmaya gelipte haciz yapcaz diye artislenen.
He bide iflas ertelememiz vardı onunda etkisi var tabi.
Some Kerem dediği gibi benim öyle bir patronum vardiki şeytanı melek yapardı.
Avukatınada sormuştum ben öyle gelipte pat diye aynı gün haciz olayı yok sule uygunluğu var demişti.
Evren abi,
Anlattigim gibi cok net bir sekilde alabilir,
Ama leptoplarin sahibi ve faturalari yanindaysa ben avukat olsam almam,alma hakki var ama...
Msnden aksam falan daha detayli anlatirsan nasil engeleyebilirsiniz formullerinide anlatirim...
Peki, konuşalım akşam.