Alıntı Evrenoz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Bir konu hakkında avukat arkadaşların yardımına ihtiyacım var.

Ali bey x kişisine borçlu. Osman bey de bu borcun kefili. Ali bey borcunu ödemediğinden alacaklı kişi Osman bey'in evine hacze gidiyor.

Haciz anında Osman bey'in evinde misafirler var, misafirlerin de herbirinin kendi adlarına faturalı laptopları.

Hacze gelen memur bunları alabilir mi? Alabilirse misafirler fatura ibrazıyla daha sonra yeddi eminden geri alabilir mi?

2. olarak

Osman bey'in evinde o evde ikamet etmeyen bir arkadaşı olan Ahmet Yıldız adına faturalı çeşitli eşyalar var. Örnek vermek gerekirse, Ahmet Yıldız adına faturalı laptop, Ahmet Yıldız adına faturalı bulaşık makinası gibi...

Hacze gelen memur bunları alabilir mi? Alabilirse ahmet yıldız daha sonr yeddiemine faturasıyla gittiğinde kendi adına faturalı malını geri alabilir mi?

Avukat arkadaşlar fikirlerini beyan edip ilgili kanunmaddelerini de yazarlarsa sevinirim.
Bir kere şöyle bir durum var buna benzer bir durum yaşadım olay şu şekilde gerçekleşti.

Gelirler evdeki eşyaları yazar çizerler sonra sana imza attırıp yediemin olarak sana teslim ederler ancak sen daha sonra taşın eşyayı sat boz kır hiç farketmez o eşyanın başına bişey gelirse ya parasını sen ödersin yada hapis kararı çıkar çünkü orda çakallık yapıp tahahütname imzalatıyorlar bi nebze neyse ama diğer durum ise

Ev benim eşyalar var içinde borçlu benim ama eşyaların faturaları annemin üzerine yada arkadaşımın üzerine farketmez hiçbişey alamazlar hatta faturaları göstermeyip bırakıcaksın alsınlar sen git sonra mahkemeye ver faturaları gösterdim eşyaların benim olmadığını söyledim bakmadılar dinlemediler dee başları derde girer ve tazminat davası açma hakkına sahipsin.Ben bilerek adresimi verdim hacize gelsinler diye avukat telefonda çok artist bir şekilde konuşup argo konuşmalar sergiledi ve kendini beğenmişlik yaptı bilerek yaptım ve avukat tuttum kazandım.

Ne kadar borcun olursa olsun ne olursa olsun eşyaları başkasının üzerine yani faturalı ise kimse hiçbirşey alamaz yasal cezası çok büyük ben bu şekilde avukatlık bürosundan dava açtım dava hem eşyalar benim değil diye faturaları götürdüm hemde eşyalara zarar geldi ve rezil oldum diye verdim davaya 35 milyar tazminat istemi ile 13 milyar tazminat aldım Durum bundan ziyade ben size söliyim benim borcumda 6 milyardı aldığım tazminat parasından hem borcumu ödedim hemde üstüne para kaldı