http://www.speedtest.net/result/1111849247.png
Printable View
http://www.speedtest.net/result/1111876390.png
wireless ve gecenin bu saati. telefonla modeme ayıran ufak dalga yok:D telefon çalınca net iptal oluor
Vınn kullanıyorum nerdeyse çoğu zaman edge ile bağlanıyorum nete ama genede ttnetten hızlı olduğunu söyleyebilirim,3G nin çektiği yerlerde netin performansı 40R setuplu 22B gc8 gibi maaşallah :)
yine hsonu ve bağlantı yerlerde
testlerde 7çıkıyor , download hızımdada değşiklik yok ama sayfa açma hızı rezalet
bu hafta adsl2+ geçiş yapıyorum 16mbit lik bağlı olduğum santrala gidip kontrol etttirdim en kotu 12mbit alabiliceğimi soyledi ordaki teknik eleman 14 vs normal alırsın dedi
geçer geçmez testi paylaşıcam
şuan 8mbit kullanıyorum wireless ile bağlıyım ve 3 makine interneti kullanırkenki test sonucu
http://www.speedtest.net/result/1114465487.png
özgür ara 4440375 i hemen sana diyecekler ki santrale uzaksınız.. size 4 verirsek sorun kalmaz.. malesef bana böyle yaptılar. 6 ya zor ikna ettim adamları. ulan 8 mbit i gayet sorunsuz kullanıyordum ben daha düne kadar şimdi nasıl olduysa o uzaklık sorun oldu. bi nane çeviriyorlar ama bakalım
ping süren ne bu arada ?
Yok hayatta aramam o embesilleri.
Yine böyle yavaş bir durumda arama hatasında bulunmuştum.Önce splitter , splinter dediler geç onları diyince direk çok dl yapmışsın hızınız düşürülmüş dediler düşmediği halde.
Santral'e yakınım ben bağlantı hızım her zaman iyi de hsonları cacık oluyor
telefon açmayın santrale gidin ;)
benim hattım 1 senedir sorunsuz 8mbit iken 1 mbite düşürdüler ama hattımda kopmalar vs başlamıştı
telefon açıyorum hattım 1 diyorum paketiniz 8 mbit e kadar olduğundan normal diyip kapatıyorlar
dayanamadım santrale gittim ordakilerle konuştuk ettik
evde 2. bi hattım var ve telefon takılı değil bunda sadece adsl var kontrollerde hattımın hep meşkul çaldığı farkedildi ve kısadevre tespit ettiler bizim evin içinde yaptılar gittiler
eğer yüksek hızlarda hattınızda düşme oluyorsa uzaksınızdır ama düşme yoksa başka bir sıkıntı var ;)
http://www.speedtest.net/result/1110197648.png
iyi zamanlarında böyle. 2mbit kablo.
işin ilginç tarafı sormadan etmeden hızımızı düşürmeleri.. benim de hızımı kaldırmıyor diye 4 mbit e çekmişler.. kime sordunuz diyorum ? oyle uygun gorulmuş diyor:) bence bunlar bant genişliği ile başa çıkamıyorlar.. yoksa baktım empedansım 37 db civarında yani mükemmel bir değer.. zaten kafam attı çıkayım dedim bütün internet sağlayıcıları aynı taktiği uyguluyor ..
ADSL2 ye geçenlerin durumu ne. Online oyun oynamıyorum ama ADSL2 de ping süreleri daha yüksek. Rahatsızlık verici derecedemi acep.
bağlı olduğunuz telekoma gidin kullandıkları sistemde 1 tıkla 8 yapabiliyor kız yanımda hattımda herşeyi değiştirdi hepsinide teker teker deneyebiliyor
kullandıkları yazılımda gostererek yaptı bana ;)
ama ozellikle çok uzun suredir bu hızlarda kullanıldığını düşmesinin normal olmadığını belirtin kesin çozerler ;)
hatta ben dayanamadım neden daha yüksek hızlara çıkamadığımı sordum
daha 2mbit in uzerine çıkamayan yerler olduğundan oncelik oralardaymış :D
bilmedigimden soruyorum burda hızları 5 mb üstü olanlara hitaben olacak sekilde.....4- 5 mb baglantı hızı olanlar aylık ne kadar ödüyor acaba ? santrale uzaklıkları ne kadar olmalı bu hız için ? 8 mb e kadar demek ne demek ? (tt netin söyledigini yazdım)...... gecen sene interneti limitsiz yapmak için gittigimde bu 8 mb muhabbetinide yaptırayım demiştim...ama ordaki eleman bişeylere bakıp hattın desteklemiyor deyip kesitirip atmıştı sana bak bu daha ucuz deyip aylık 45 miydi neydi o kadar ödedigim 8 mb e kadar olan paketi yapmıştı her ne kadar hızım yüksek olsun diye ısrar ettiysemde......ama hızım o zamandan beri 0,90 mb lerin üstüne hiç cıkmadı nedense ve bu aralar burdaki hızları görünce baya baya araştırmaya başladım bu mevzuyu..... Şimdi gidip paket degiştirmem mi gerekli yoksa komple neti kapattırıp yeni bir tarifeyle tekrar mı actırmam gerekli ? 444 lü numarayı aradım ama onlarla bir türlü anlasamıyoruz :D :D
8mbit e kadar yani kimin hattı neyi destekliyorsa en fazla onu alabiliyor ;)
senin hattının uzaklık vs olarak desteklemediğini düşünmüş olabilirler ama sen genede bulunduğun santrale giderek ordan 2--4mbit e yükseltmelerini sağlayabilirsin
444 0 375 i hiç arama hiçbirşey yapamıyor onlar bildikleri birşeyde yok ;)
8 mb ye kadar yani tam 8 degil santrale uzak olanlara az gidiyor yakın olanlara iyi geliyor baglantı bunun espirisini bende anlayamadım gercekten :D