HDR diolar nedir bumakineden kaynaklanan bir özellikmi yoksa tamamen ps harikasımı ? bilgisi olan varsa acıklaya bilir mi ? bi kac örnek foto konuya
![]()
HDR diolar nedir bumakineden kaynaklanan bir özellikmi yoksa tamamen ps harikasımı ? bilgisi olan varsa acıklaya bilir mi ? bi kac örnek foto konuya
![]()
Straights are for fast cars, but turns are for fast drivers!
hdr araç fotolarını ilk defa gördüm mükemmeller
bende geçen gün araştırmıştım şöyle bir yazı var nasıl çekildiği hakkında
http://www.gunesintamicinde.com/hdr-...-range-photos/
bildiğim kadarını anlatmaya çalışayım;
öncelikle 1 tripod'un olmalı,
genelde 3 kareden meydana geliyor HDR fotoğraflar, Photomatix adlı program ile yaratıyorsun şöyle ki;
makinenle önce normal bir fotoğraf çekiyorsun sonra yine kadrajı hiç bozmadan pozlama telafisi denen olay ile ki bu DSLR'lerde var, bi az pozlama yapıyorsun birde fazla pozlama yaparak çekiyorsun, biri daha karanlık biri daha aydınlık olacaktır..Sonra çektiğin bu 3 fotoğrafı Photomatix adlı program kendi birleştiriyor HDR fotoğraf ortaya çıkıyor isteğe bağlı Tone Mapping ayarları fln var...Photoshop CS2 de yapıyor bu olayı sanırım...
Photomatix 'i indirmek için ; http://www.hdrsoft.com
o diilde bu sekilde foto cekecek delikanlı gormek ıstıorum ben yiit bi deneyi verdaha foto cok aslında ınanılmaa gusel fotolar cıkıor ortaya
ya bunu bendeki dandik dijitallede yapabilirim sanırım denicemde programı indirim bicok güsel kareler cıkıyo ortaya cnk
benim telefondada pozlama değeri var deniyorum birazdan
edit: yok abicim telefonla foto çekilmez.yiit d40ını satar mısın kardeşim
?
![]()
ben cektım bı kac tanede begenmedım yanı ısık pek yok ev ıcınde cektım . en kısa zamanda cekıcem ama![]()
photomatix de dene gayet kolay . 3 foto birleştirdim ben
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)