sermaye yok be battık zaten :D olsa güzel fikirler varda
Printable View
sermaye yok be battık zaten :D olsa güzel fikirler varda
Rent a car ların o fiyatlara şirketlere kiraladığını nereden çıkarttınız ki. Benim arkadaşım kurumsal bir şirkete 2 yıllığına yaklaşık 15 tane falan 1.4 era kiraladı. 670 lira / ay (KDV dahil). Dizel linea da 830 liraya geliyordu. O sektör çok vahşi. Yapan çok olduğu ve büyük sermayeler bu işin içinde olduğu için kurumsal kiralamalarda öyle ciddi marjlarla çalışmak falan zor..
bızde forklift kiralama satış işi yapıyoruz.. ılk olarak kurstan G sınıfı iş makınesı ehlıyetı almanız. ve ıs makınesını 1 ay gıbı bı surede ogrenemezsınız :) bız mesela sureklı duz zemınde calısmıyoruz. yerı gelıyor makınayı tarlaya sokmak zorunda kalıyorum. en basıtı insaatlara kıremıt ındırırken zemın yumusak. %90 riskle iş yapıyorsunuz. 1 mm bıle cok onemlı.
kısacası zaman ve cabalamak gerekıyor.. ben 20 yasımdayım.. bız 4 seneden berı bu ısı yapıyoruz. ve hala professıonel olamadım ben forklıft operatorlugu konusunda.. :) duz zemınde eyw. ama zemın bozuk oldugu zaman asıl uzmanlık bellı oluyor :)
operatörlük için diyebilirimki. eger gercekten iyiysen seni tutarlar yani kimseye kaptırmak istemezler cunku o aletlere bisey oldugunda resmen adamın ekmegını elınden alıyosun.
o yuzden operatorlere iyi davranırlar iyi para verirler ehil ise.
işi yaptıgın kadar makineye onem vermen de onemli.
isin pisligi yada temizligi de surada nerde calısıcaına baglı. ınsaatta olur dere ıslahıda olur foseptik cukuruda olur arıtma tesısı de olur.
izmirde bi ara baya bi sıkıntılıydı operator piyasası ama sımdı nasıldır bılmıyorum. bundan 3 4 sene once insaat firmaları fellik fellik aranıyodu.
Kiralamda şuda var;
Rent a cardaki arçların kaskoları nı şirketler daha pahallı hesaplıyormuş(tam olarak emin değilim ama 2000 lira civarıymış) Her araca gps sistemiydi.Vergisiydi,muayenesiydi,bandrolüydü falan çok uzun iş ayrıca çok büyük kurumsal rent a car firmaları çok uygun fiyatlara kiralıyorlar.Onlarınki paket paket mesela 5 tane çalışana dizel albea 1 tane patrona passat..gibisinden paketleri var ve gayet uygun.
focus dizeller 470euro +kdv ıdı gecen sene örnek vermek gerekirse yakıtını koyup bınıorsun vergi bakım hıc bıseye karısmıyorsun. kıraya veren fırmlar buyuk fırmalarsa sıfır alıolar aracları toplu aldıkları ıcın cok uyguna gelıo kıradan dönen araba genelde satılıo zaten
kaskolarıda fılo ındırımlı cok uyguna gelıo
bir tandıgım calısıyor oldukca zor oldugunu soylerdı ıyı dusunun bence
g sınıfı yuruyen vınc ehlıyetım var parası guzel ama tehlıkelı ıstır...
beyler konu hortlatıyorm
bu kepçe operatorlugunun ehliyetini ve kursunu nereden alabiliriz varmı araştıran yada bilen
İstanbul'da bildiğim Çetinler vardı galiba Üsküdar da..
Bu arada daha önceki postlara baktım, çok öldürmüşler maaşları.
Bu iş için yağcılıktan geliniyor olması gerektiği noktası doğru.
Ama yıllarca tünelde çalıştım, tüneldeki ekskavatör operatörleri çıplak 2000-2250TL alıyordu + mesai. Ama çok yetenekli adamlardı, gel kafamı kaşı desem kaşırlardı yani..
Şu anda halen çalıştırdığım operatör var, fore kazık makinası kullanıyor. Maaşlar 2500-5000 arası değişiyor makinasına göre. Bunlara ek olarak, yatacağı ev, arabası, 3 öğün yemeği vs. karşılanıyor. Ama bu adamlarda 3-4 yıl yağcılıktan sonra çıkıyorlar o makinaya.
Ortalama olarak 2000TL alır bir operatör.
Hafriyat operatörlüğü de göründüğü kadar kolay değildir aslında.
Ama hiçbirinin, genel anlamıyla gecesi gündüzü yoktur...
fore teşekkürler güzel şeyler yazmıssın
timur abi haberleri izledm bizim dede dozerciydi rahmetli, istanbulun coğu yerlerini kuran ekipden diyim :) dede mesleğine mi dönsek diyorum haberden sonra :D
Rica ederim, şantiyeci olduğumuzdan devamlı içindeyiz.. Her konuda yardımcı olmaya çalışırım..
Tavsiyem, niyetin varsa fore kazık makinası operatörlüğü kovala:)
Hepsinin kliması teybi çalışır, yaz kış makina sahibi bile dışarıda ızdırap çekerken operatör keyif sürer:)
ben izmirde hatrı sayılır bir şantiyede çalışıyorum öncelikle bunu söyleyeyim
operatörlük kolay gibi gözükebilir ama saatlerce o aleti kullanmak zor aynı anda 4 uzuvunuda kullanman gereken dengeyi iyi sağlaman nerde durman gerektiğini bilmen lasım.
öyle belgemi alayım hemen makine başına geçeyim yok. ilk önce yağcı olarak başlarsın
sadece kazıcı yükleyici operatörlüğü değil, vinç operatörlüğü, foraj mak. op., silindir op., delici mak. op. gibi belgelerde güzel para kazandırıyor.
ama maaş 5bin lira yok bizim şantiyemizde max aldıkları 2000-3000 arası ama günde 12 saate yakın makine başında çalışıyorlar.
çok zevkli gözüken aletler ama kolay değil cidden