|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: astra gsi wagon under construction
|
kendi işlerimin çok iyi gitmemesi sebebiyle yeni iş arayışlarındayım
kuzenim böyle bir şey söyledi zaten araba mekanik böyle şeylere meraklıyız olabilir diye düşündüm burda inşaat sektörü ile uğraşan arkadaşlar vardı bilgisi olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim . iş makinası operatörlüğü hakkında bilgisi olan varmıdır ? nedir ne değildir ? sürekliliği varmıdır ? yapılırmı yoksa hiç bulaşma uğraşılmaz bir işmidir ? kolay iş bulunabiliyormu ? hangi makina daha iyidir hangisinin ehliyetini almak lazım saygılar hürmetler
__________________________________ Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ; Özgürlük armağan edilmez, fethedilir ancak !!! Son Düzenleyen metin; 05-01-2011 14:24. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 9HP
|
kendine makine alıp mı operatörlük yapacaksın yoksa sadece operatörlük mü yapacaksın ?
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
operatörmü olmak istiyorsun yoksa işmakinesi alıp kiralamakmı.?
alıp kiralamayı unut o iş organize olmus durumda istanbul için konusuyorum, operatörlüğüde daha kırsaldan gelenleri yetiştirip ucuza çalıştırıyorlar iş imkanı sağlayan firmaya göre değişiklik gösteriyor tabi.? __________________________________ Hayat ne garip dimi.? Konuşan odunlar, yürüyen kaşarlar falanlar filanlar.. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
yok sadece operatörlük düşünüyorum makina alamam
__________________________________ Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ; Özgürlük armağan edilmez, fethedilir ancak !!! |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Onitsuka Tiger-Timberland-Fred Perry-Elle-Superga
|
Sana tavsiyem 1 hafta öylesine şantiyede takıl operatörün bütün gün neler yaptığını incelemelisin.
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: bazooka24
|
makina kullana bılıyomusun?
__________________________________ TEAM PAŞAOĞLU ECU FAST http://www.facebook.com/media/set/?s...4136794&type=3 |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
|
öperatörlük ücretleri makinesinden makinesi çok farklılık gösteriyor ama ortalama 1500 2000 tl alırsın.
Eğer ki bir tanıdığının makinesi yoksa onda kendini geliştirme fırsatın yoksa biraz zor bulabilirsin iş. |
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum
|
inşaat işi ile ilgilenen biri olarak sana açık açık söliyim;
bikere işin PİRİ değilsen ekmek yemen çok zor bulaşma derim işi iyi yapan birinin yanında tabiri caiz ise çıraklık yapıp işi kapman gerek maaşlı düşünüyorsan organize sanayi bölgelerde iş için görüşebilirsin orda maaşlı olarak çalışırsın yok ben öle yapmıycam dersen diğer yerlerde inşaat kışın biter genelde bahar sonu ve yazın dolu dolu çalışılır kötü soğuk havalarda iş olmaz maaş dışında sana iş yaptıran mütahait işi savsaklamaman için senin sigaranı alır içiceğini alır kucuk kucuk bahşiş v.s alırsın hiç yoktan para dışında sigara masrafını karşılarsın dediğim gibi işi iyi bilmessen iş yapamassın 3 seçeneğin var madem makinen yok ya organizeye giriceksin ya böle saat ücretli araç kiralayan kişilerin yanına gidiceksin yömiğe usulü çalışacaksın yada bir mütehaitin kendi araçlarında operatörlük yapıcaksın başka seçenek yok . |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
|
yukarda hangisini almak lazım derken ehlıyetını yazmayı unutmuşum düzelttim
bu sektör hakkında hiç bilgim yok ,tanıdığım hiç yok şu an ön araştırma safhasındayım nerden başlanır? nasıl başlanır? yada başlanırmı acaba değermi? bu durumdayım __________________________________ Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ; Özgürlük armağan edilmez, fethedilir ancak !!! |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Clio Cup
|
İzmirde taş ocağı işletiyoruz. Kendi ocağımız var. Kısacası işimiz iş makineleri ve kamyonlarla Devamlı işte 1500-2000 lira kimse vermez. Onu söyliyeyim. Aylık 2000lira diye anlaşılıp 15 günlük operatör arıyorsa verir o parayı. Makine ehliyetini şehir içinde çalışmadıkça almana gerek yok. Devamlı iş için bir taş ocağı falan bulman gerek. Çok pis bir iştir. Yağı pası eksik olmaz. Makineyi kollaman gerekir. Biz küçükten yağcı olarak alıyoruz 16-17 yaşlarında. Hem işi öğretiyoruz hemde tabiri caizse ırgatlık yaptırıyoruz. Verdiğimiz para 500-600 lira maaş sigorta yemek yatacak yer veriyoruz. Operatörlere 1200-1400 arası veriyoruz ama yaz kış iş garantiside veriyoruz. Kısacası söyliyeyim bence bulaşma bu işi yaptıran biri olarak söylüyorum. Öğrenmen uzun zaman alır. Öğrenene kadar çok sıkıntılı bir süreç yaşarsın.
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
kanka bu iş biraz sıkıntılı... bunu yapana kadar pilotluk kursuna git aynı anda biter
![]() dilerim tez zamanda işlerin düzelir başka işe gerek kalmaz. __________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: R53 Cooper S (2006), Nissan Navara 4x4
|
Maden ocaklarında düşünürsen bizimde maden ocaklarımız var. Ordan bilgi vermek gerekirse bilgilendireyim... Çok sıkıntılı bir iştir. Kışın çalışamazsın çünkü kötü hava şartlarında iş malesef bitiyor. Bu süreç içinde çalıştığın dönemde aldığın rakamın yarısını alırsın. Yazın sıcağında hava 30 dereceyse makinanın içindeki sıcaklık 50 dereceleri buluyor. Eğer camı açmaya kalkışırsan içeri girecek tozun haddi hesabı yok. Kolay öğrenilen bir iş değil öğrenmen uzun zamanını alır. Öğretecek firma bulmak ne kadar kolay veya ne kadar zor bilemiyorum. Çünkü madencilerin genellikle kendilerine kurdukları bir ekip olur ve ondan daha fazla adama ihtiyaç duymazlar. Eğer duyarlarsada bu işte profesyonel birilerini bulup direk verim almak isterler. İşi direk başlayarak öğrenemezsin. Bir yerde biraz kötü bir tabir olacak ama (yaşdan dolayı) çıraklık yaparak işi öğrenebilirsin. Birkaç gün bir şantiyeyi uzaktan izleyerek yakından görmüş olarak fikir edinmeni tavsiye ederim. Ama inşaat firmalarının izlediği yolu hiç bilmiyorum benim anlattıklarım maden işiyle ilgiliydi... Kısacası yapması zor, öğrenmesi daha bir zor olan meslek...Hakkınızda hayırlısı...
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
bilgiler için çok teşekkürler arkadaşlar yararlı oldu benim için
__________________________________ Bil ki, hakları bedelsiz vermez, zulmeden alçak ; Özgürlük armağan edilmez, fethedilir ancak !!! |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: var
|
tokatta tunelde calısan makinamız vardı 2 operator calısıyordu gunde 12 şer saat 1250 tl maaş veriyorduk tabiri caizse q.otlerinde dolanıoduk işi bırakmasında paramızı alalım dıye cunku bizim arac buyuk bi firmaya kiralanmıştı firmada direk olarak calıstıgın saat kadar odeme yapıyor..bizle calısırken bol keseden atardı ben istesem hemen iş bulurm heryerden beni caarıyolar yok orda iş var burda iş var,biz makinayı satalı nerdeyse 2 yıla yakın oldu bize hava atan arkadas 15 ay falan işsiz gezdi halada işsiz..
he bende şunu anlamıyorum bu adam bu kadar suredir işsiz fakat biz o zaman buna guvenmedigimiz icin operator aradık bi dunya,cogundada sanarsınızki tıp bitirmiş adamdan inşaat makinası kullanmasını istiyormuşuz gibi tavırlar..operatorleri anlamak cok zor ![]() ama yer mekan sıkıntı deilse guzel para alabileceginiz yerler bulursunuz tabi profesyonelleştikten sonra.. |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: im şu anda yok.
|
Askerde tanıştığım bi arkadaşım yapıyordu makina opr.lüğü..1500 Tl alıyormuş maaş..Bu kadar biliyorum sadece
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Abiye 458 İTALİA - Freelander II - W124 500 arıyorum
|
Kule vinç operatörlüğü yap onun eğitimini al kulelerin dikildiği bir şehirde işsiz kalmazsın çalıştığın şirket memnun kaldığı sürece iş sıkıntın olmaz maaş aralığı 2800-5000 TL aralığında şu anda sabah 5 de çıkarsın kuleye öğlen yemeğinde mesai biter tüm gün boşsun güzel iştir.
__________________________________ İşsizliğin çok olduğu ülkemizde işçi bulamıyoruz. İşsizlik yoktur şükürsüzlük vardır. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
|
bizimde ruston bycrus kum vinçlerimiz var,operatörlere 1500 tl civarında veriliyor ama eğitimsiz operatör olarak iş bulmak çok zor.
|
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
Otomobil: 50 cc twin turbo cabriolet :)
|
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: ANGRY BİRDS
|
bu işlere talep çok oluyo eniştemin abisi vermeer die bi makina firmasının satış elemanıydı hollanda firması olduğundan dünya çapında sürekli arıyan oluyordu kovalıyana her sektörde güzel para vardır yeterki mutlu olabileceğin bir iş bulman dileğiyle...
|
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |