|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: red esay
|
arkadaşlar esayım roleti bi düşüyor bi yükseleyor arada azda olsa sabitleniyor bu sorunu canımı çok sıkıyor...sizce sorunu ne olabilir
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
|
bu sorunla karşılşan esay kullanıcıları yardımınızı bekleyorum..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
en az 4-5 si da karşılaştım benimkiside dahil ya rolanti motoru arızalanıyor ya gaz kelebeği rolanti ayar vidasında bişiler oluyo yada sıcak su gelmiyo kelebeğe yada biyerden hava alıyo...
__________________________________ RAD-R Performance |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: 106 GTI :)
|
Ne yalan söyleyim benim 106'da aynı sorun var..
hem de ilk çalıştırınca oluyor bu sorun motor ısındıkça biraz sürdükçe bu sorun ortadan kalkıyor ben de paylaşmak istiyordum |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: Turbo sohc teg;)
|
bmw'lerde de var bu sorun.
__________________________________ Ruhsatı babamın üstüne yaptık amcadan oldu teg.. Mikrop Garage Detailing Garage hertürlü integra parçası için acil hat 537 296 79 6sekiz |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: CİVİC Sİ / AUDİ A3
|
bir kaç önerim olucak bu konuyla ilgili...
1) gaz kelebeğinin sıcak su giren hortumunu , araba çalışırken çıkarın yani horumdan su akar vaziyetteyken , su akmaya devam ederken hortumu yeniden takın yerine.... neden ; gaz kelebeğinin sıcak su alan yerinde aslında bi termostat bulunuyor ve orası hava yaptıysa eger su havayı iter ve hava da suyu böylece , su termostata tam ulaşamaz ve termostat algılayamadığı için rolantide dalgalanma meydana gelir. 2) rolanti düzenleyicisini (manifold üzerindeki) sökün ve antifiriz içine atın uzun bir süre bekletin , sonra güzelce tamizleyin balata spreyi v.b ürünlerle...takarken 2 küçük contasını göreceksiniz içinde contalarını taktıktan sonra contaların etrafına ufaktan sikon atın...hava kaçırmadığından emin olduğunuz çekilde geri takın... neden ; rolanti ayarlayıcı dışarıdan hava aldığı durumlarda gene rolanti dalgalanması meydana gelmektedir. bunları uygulamanızı tavsiye ederim... |
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
Aslında çok rahatsızlık verici bir durum sanayiye götürmek istemiyorum bu yüzden kurcalarlar her yerini..bizimde yapabilecegimiz şeylermiş aslında yazdıklarınız arkadaşımla hallederiz inşallah olursa yazarım
|
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: CİVİC Sİ / AUDİ A3
|
yanlış birşey olmasın sonra arabana üzülürüm sen pejo için birazdaha araştır bence çünkü genel yapısını bilemiyorum ben ne desem yalan olur....yanlış bişey yapmıyalım sonra
|
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]() |
benim arabamda gaz kelebeği contasından hava alıyordu o nedenle yapıyordu.çağanda benim söylediklerimden ikitanesini aynen yazmıs nasıl cözülecegini denemeni tavsiye ederim ama genelde sıcak sudan yapar sida...
__________________________________ RAD-R Performance |
|
|
|
|
|
#11 | |
![]()
|
Ben genel durumu kastediyosun zannettim ;ama aslında yazdıkların çogu araç için olabilecek şeyler aslında araştırıp denemek lazım |
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 50 cc twin turbo cabriolet :)
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Turbo sohc teg;)
|
xenon larda bazen bozuyor rolantiyi.
__________________________________ Ruhsatı babamın üstüne yaptık amcadan oldu teg.. Mikrop Garage Detailing Garage hertürlü integra parçası için acil hat 537 296 79 6sekiz |
|
|
|
|
|
#14 | |
![]()
|
cagan dostum bilgi için çok teşekkür ederim.... hafta sonu deneyeceğim inşallah hallolur .... |
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: amcamın, eniştemin arabasını da yazayım da zengin sansınlar
|
si çok tuhaf bi araba, rolanti her türlü düşebiliyor, camı açarken, silecek çalışırken, farları açarken, herşeyi anlıyorum da, direksiyon çevirirken neden olduğunu anlamıyorum
![]() benim asıl sıkıntım şu rolantiyle ilgili, arabam durduğu zaman rolanti 600 lere 500 lere düşüp titriyor araba sonra toparlıyor 1000e getiriyor, her duruşumda böyle, dur kalklarda hele gına getiriyor, ışıkta duruyorum stop etcekmiş gibi olup toparlıyor, sonra rutin aralıklarla bi çokaz düşüp geri çıkıyor ,bi çokaz düşüp geri çıkıyor,bunun da çözümü yukardakiler midir ?
__________________________________ Beyler Carbon King Satılık |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Red x (Integra + Golf MK1)
|
throttle body position sensor
__________________________________ Screw you guys! I'm going home... 343. KSD 5'nci Jandarma Eğitim Alayı 2'nci Tabur Gölköy / KASTAMONU Acemilik Bitti Şırnak Asker Hastanesi... Askerlik Bitti Be Yaa
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Civic si larda kronik bir problemdir
rolanti motorunun arızalanması rolanti motorunu sökün ve fren hidrolik yagının içine bırakın 2-3 saat kadar dursun sonra balata spreyi ile guzlce temızleyın ve takın baktınız rolantı duzelmedı aynı işlemi gaz kelebegının altındakı sıcak su valfıne uygulayın. |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
![]() ![]() ![]()
|
|
|
|