|
|
#1 | |||
![]() |
İstanbul içinde 50 kilometreyi geçen sürücüler artık kameralar önünde yavaşlayınca cezadan kurtulamayacak.
![]() EDS, hız koridorunda iki nokta arasındaki sürati hesaplayıp cezayı adrese gönderiyor. İstanbul'da uygulamaya geçilen hız koridoruyla trafiğe çıkan sürücüler daha dikkatli olmak zorunda. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı İSBAK A.Ş. tarafından uygulanan Elektronik Denetleme Sistemi (EDS), daha önce sadece kameranın bulunduğu noktadaki hızı baz alarak ceza kesiyordu. Yeni sistemle EDS noktasına gelen sürücülerin hızlarını düşürmeleri yeterli olmayacak. A noktası ile B noktasına yerleştirilmiş EDS'ler, aradaki mesafede aracın geçiş süresini ölçerek ortalama hızı buluyor. ![]() İki nokta arasında, şehir içindeki hız sınırı olan 50 kilometre yerine 65 kilometreye kadar bir hızla geçilirse 130 lira ceza kesiliyor. 65 kilometrenin üzerine çıkıldığında ise ceza 270 liraya yükseliyor. Yeni uygulama, İstanbul'da pilot bölge olarak seçilen Ataköy sahilyolu ve Sarıyer Çayırbaşı'nda hayata geçti. Kentin birçok bölgesinde ise test çalışmaları sürüyor. Test çalışmaları süren yerler arasında Bağdat Caddesi de var. __________________________________ Das Auto |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: M 3
|
hayatı düzene sokan hiçbir uygulamaya hayır demem ama bunları yapana bu kadar lükse kaçana kadar mayın tarlalarını bi düzeltsinler ..
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
iki mesafeyi bir saatte gidene ödül veriyorlarmı acaba..?
__________________________________ Das Auto |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: 09 S2K / Red Rocco
|
yuh anasını saçmaladılar iyice yav bu ne...
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Classic Volkswagen&e46 bmw
|
yakinda max hiz 30 yapcak gavatlarr..
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: emekçi mazda 323 ...
|
time trial yapalım cezaları karşılaştırır kaç dkda nerden nereye gitmişiz öreniriz kameraya falanda gerek kalmadı artık herkez foruma ceza kaatlarını koyar
__________________________________ atın iyisine ''Doru'' yiğidin iyisine ''Deli'' derler. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Corsa Super 1300
|
demekki birincisine hızlı girersek 2.sine varmadan durmalı sağ şerittte sonra tekrar start. Yau güzel uygulama ama insanları bu konu hakkında güzelce bilgilendirmeleri lazım diye düşünüyorum adamın eline 270 lira ceza gelicek ondan sonra öğrenicek ki böyle bir uygulama varmış vay arkaş yine soygun yine soygun sanki benzin yetmiyormuş gibi.
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Z-51 CORVETTE C6+BMW X5+AUDİ A6
|
önde plaka olmayınca ne olacak? bu kameralar arkayı cekemıyo ..ıkı mesafe arası yardırmayan hakanı...
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Special CoRoLLa
|
bu sorunun cevabını bende merak ediyorum
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Z-51 CORVETTE C6+BMW X5+AUDİ A6
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
yaw arkadaşlar ataköyde yeşilköy yönüne doğru herhangi bir hız limiti yazan tabela yok 50 yazsalar insanlar en azından uyanır çünki 45 le gitmek cidden inanılmaz yavas kalıyor arkamızdan insankar belkide sövüyor yalan yok önüm bomboş sağdan gidiyorm benide bozuyor bu durum
__________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
Otomobil: Opel Insignia Turbo/Opel Astra Cdti
|
|
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: E320 & Fiesta 1.4TDI
|
Plakada rakamlara siyah bant çekip 3 leri 0 ları falan 8 yapsak ?
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: nissan navaRa & 106 gti
|
saçmalıktan başka bişey değil
__________________________________ CRM |
|
|
|
|
|
#15 | |
![]()
Otomobil: tüplü jip / vw1303s
|
![]() ben düşünmüştüm halbuki bunu
|
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
TechWorks
|
ingilteredeki gibi yere çizgiler çeksinler
insanlar yola dikkat ederken radar kovalamak zorunda kalmasın. Ha bu arada top speed için kim radardan geçip cezayı yayınlayacak acaba
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: NoN
|
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
ogs de okuyo otobana gırış ve cıkışı o lıstelere görede ceza kesebılırler
|
|
|
|
|
|
#19 | ||
![]() |
Keşke kameraların görüntülerini hemen alabilsek
ben plakaları söküp yardırarak geçmeyi düşünüyorum ama bi sorun var, Fotoğrafımı göremicem :S sitede bu tür bi yerde çalışan tanıdığı olan yok mu ya ?? fotolarımızı alamaz mıyız ? ![]() Ben varım ii fikir
__________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
||
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |