ukku Nickli Üyeden Alıntı
S Serisi tartılışmaya gerek olmayan bir konudur. Başarısını ve kalitesini hiçbirimiz görmezden gelemeyiz. Ancak bir markayı sevmek ile başarılı olması farklı şeylerdir. Audi A8 olarak dünyada ilkleri üretmiş olsa bile (aluminyum şase vs.) Mercedes S Serisinin önünde olmayabilir.. Ama hepimiz biliyoruz ki çok da arkasında değil.. Ve aradaki fark da marka bağlılığı, zevk ve tercihe göre kapanabilecek bi fark..
Markaya taş atma olayına gelirsek;
Şu an sadece otomotiv sektöründe değil, reklamcılıkta her sektörde bu var.. Nokia iPhone'a taş atar, Sony Samsung'a taş atar, GoodYear Continental'a taş atar vs vs.. Bu demek değildir ki Nokia ya da GoodYear kötü marka. Hepsi başarısı kabul görmüş markalar. İşin içine ayrıntı ve zevk girdiği zaman birisi diğerinden üstün kalabiliyor. Audi seviyorum ama hiç bir zaman BMW kötü demem. Ama Ford ya da Renault da kötü demem. Spesifik modellerin kıyaslanması hariç bana mantıklı gelmiyor. Keza benim kötü demem bişey de değiştirmez, hepsi sınıfında öne çıkan markalar. Audi'nin de Ford'un da Renault'un da yaptığı AR-GE'leri, aldığı ödülleri bilmeden yazıp çizmek mantıklı değil.