walla 18 sayfalık kısmın 15 sayfasını okudum. üslup çok hoş. liselilere ciddi anlamda yükleniyor :D
lanet bişey bitirmeden rahat edemedim. son 3 sayfayı da şimdi okuycam :D
Printable View
walla 18 sayfalık kısmın 15 sayfasını okudum. üslup çok hoş. liselilere ciddi anlamda yükleniyor :D
lanet bişey bitirmeden rahat edemedim. son 3 sayfayı da şimdi okuycam :D
oku oku bitmiyor yav:)
Bende uzun uzun 2 gündür okudum..
Anlatımı çok güzel, düşündükleri sorguladıkları kendime çok yakın hissetmeme sebep oldu. Bende hep sorgularım bu sistemi, bu düzeni.. Kravat takıp aynada kendini mutlu görenlerin anlayamayacağı şekilde gerçektende.. Kime göre ve neye göre doğru yaşıyoruz.. Nasılki üzerinde 20 yazan kağıt parçası o bilgi ve yaşanmışlıkla dolu o kitabı satın alıyor..
Hayatta gerçekten çok çelişkiler var bunların hepsini sorgulamak için ya deli olmak yada çok boş zamanının olması lazımki tezek gibi günde 2 şişe şarap içesin.. Yoksa hayat ve sistem seni sürekli bunu sorgulamaktan birşekilde alıkoyup oyalıyor..
Buarada incide ne biçim küfürler var ben onları okuyamam biri bana öyle dese bilmem naparım diyen arkadaş için tezek ten bir alıntı yapayım güzel bir yanıt olur :
ha iste inci boyle biryer, simdi arka bahcemize misafiriz. misafir bekledigimiz temiz odalarimizda degil de, arka bahcedeyiz kendi pisliklerimizle beraber. donla tv izlerken belki de ilk kez eh amina koyayim kim gelirse gelsin diyoruz. misafir odasi olmayanlari oynuyoruz burda. oysa hepimizin bir misafir odasi var. buraya kacisimiz bundan, kufurlerin havada ucusup, ama sorun cikarmamasi bundan. oysa misafir odaniz da kimse size sovemez, hosgeldiniz arka bahcenize.
sanırım kitabı felsefeyle alakalı olucak
kitabının önsözüde budur hatta:
"If life took us off the uncertainty and put into play, or if something took us off the uncertainty and threw into life and if we are the keystone of life’s persistence; I wonder which is a gift or the other. Are we? Or is life?
I suppose, this will be a book, the boundaries of which are limited to this. It is the one I ** able to write"
türkçesi:
Eğer hayat bizi belirsizlikten alıp oyunun içerisine koyarsa ya da bir şeyler bizi belirsizlikten alıp hayatın içerisine fırlatırsa ve bizler hayatın kalıcılığının temel taşları olursak; hangisinin bir vergi (armağan) olduğunu merak ediyorum: biz mi, hayat mı? Sanıyorum bu, sınırları bu olan bir kitap. Bu, yazabildiğim bir kitap
beni etkileyen hikayeden daha çok düşündüğü reddettiği şeyleri felsefeyle harmanlayarak anlatması oldu.yine bazı olayları anlatırken felsefi betimlemelerde tatlı.
okurken film bnmde aklıma geldi yorum yapan bi çok kişininde aklına gelmiş.yalnız değilsin yani:)
şimdi farkettimki tezeğe fena sarmışım:))
fight club+ nitsche
Yanıt verilmesi gereken Bir soru sorduğumu hatırlamıyorum. Sadece bile bile şaka dahi olsa, birinci dereceden akrabalarıma ve kendime küfür ettirmek çok saçma anlamında birşeyler yazdım. Zaten yazımı yazdıktan sonra, Cep telefonundan değilde evdeki PC den girip incisözlüğe baktığımda arka fonda yazan, ananızu falan filan yazısını okuyunca o sitenin anlayışını anladım.
Belliki fanatiği ve okuyanı takılanı çok olan bir platform, O yüzden yanlış birşey yazıp, burda tekrar hem kendime, hem başkasına cevap hakkı doğurmak ve kimseyi karşıma almak istemiyorum.
Herkes nasıl mutluysa öyle takılsın sorun yok, sözlükle ilgili kötü bir yorumum olduysada kusura bakmayın ;)
Bende acilmiyor link arkadaslar uye mi olmak lazim acaba??
Site bazen kasıyor ondandır , üyelik olmadan okunuyor.
Dün gece okudum bitirdim bende , güzel bi kurgu hikayesi , anlattıklarının max %10'unu yaşadıgını düşünüyorum. O kadar çok çelişki varki dikkatini vererek okuyunca soguttu biraz beni. Ayrıca annesinin profiline ve polise bilerek farklı bakış açısı yaratmak istedigini düşünüyorum.Ferrarili eleman bambaşka zaten.
sadece bi kaç mesajı alabiliyosunuz gerisi hikaye bana göre.
Bende az once bitirdim celiski cok fazla var ama belli ki zor gunler gecirmis hastaligi ile ilgili gurbette oldugumdan midir nedir biraz etkilendim acikcasi bakalim nereye gidecek biraz da merak ettim ama cok kafa dusuren adam var yaw pardon liseli var :)
okudum biraz ıyı bırseye benzıyor sinema olayı komık otur len oraya bılet parasını bız verdık :)
birisi son durumu özet geçsin :)
yorumlarsız okuyun, o şekilde 18 sayfa.
ben başlarda pek sevmediğim çoğu kişinin aksine, sadece kafamı dağıtmak için bakıyodum ama gittikçe kendi yorumlarınıda kattıkça kopardı beni. çokta ilginç bir anımda okudum ondan mı bu kadar etkilendim bilmiyorum ama adam çok iyi yazmış hayran kaldım. o yazsın ben okurum hiç durmadan. ama bitirmemiş yaa eksik kaldım resmen. çok uzun zamandır beni bu kadar etkileyen bir şey olmamıştı, tuhaf oldum, okuduğumdan beri aklımı meşgul ediyo çok ilginç, bakış açım değişti resmen, kendi derdimi unuttum :D
3 günlük bir macerayı bugün bitirdim bende
son ortada kaldı
şubatı bekliyoruz:D
'liseliler de bilebilir' veya 'liseliler bilmez' lafları süper :)
zaa :D ' Bilenler bilir (liseli olmasi onemli degil) '
Son durum raporu:
Bu adam bir yazar. Yiğidi öldür hakkını yeme ama kalemi çok kuvvetli. Bu bir hikayedir bana göre.
Gerçeklik payı %0. Bu arkadaşda büyük ihtimalle senin benim gibi birisi. Evli belki çocuğu olan ancak sistemdeki boktanlığın farkında ve iç dünyasında buna isyan eden bir kişi.
Olay bundan ibaret bende sonu nasıl bağlayacak merak ediyorum.
Aslında bu kişiyi bir yazar olarak düşünürsek kaleminin ciddi anlamda zayıf olduğunu söyleyebiliriz.
biz bizden biriymiş gibi düşündüğümüzden iyi yazıyor diyoruz.ancak olayların kurgudan ibaret oldugunu düşündüğümüz anda tüm o kurgusal hatalar göze batıyor..
bu başlığı gördükçe gülüyorum :D
yanlış ifade etmişim pardon..
kastetdiğim şey yazıları okurken en başından beri başından geçen olayları gelişi güzel kendi uslubuyla anlattıgını düşünüyorduk.O şekilde olduğunda da yaptığımız şey bazı mantıksal hataları es geçerek bizim gibi edebi yanı olmayan kişilerle kıyaslamaktı.kendimizle kıyaslayınca kalemi çok ama çok kuvvetli.ben sittin sene onun gibi yazamam.ama profesyonel bi yazarsa eger neden kendimle kıyaslayayım ki?okudugum diger yazarlarla kıyaslarım.
ancak tüm bunların kurgusal olduğunu düşünür ve kişinin yazar olduğunu düşündüğümüzde
artık kendimizle kıyaslamak yerine daha profesyonel bişeyler aramaya başlıyoruz.işte o noktada hem tam anlamıyla kurgusal bi bütünlük hem de özgünlük beklemek gayet normal..
diger yazarlar için değil de en iyi yazarlar hep toplumdan kendini soyutlamış/soyutlanmış ve olayların içinde olmadan dışarıdan bakabilen kişiler oluyorlar.
hahahah hala okuyorum..
inciyi severim bunuda okucam bide ben arada incicaps e bakıyorum baykuşlar falan güzel capsler var :D
İncicilerin bazıları dh de takılıyor :D
Dh den favori bir iki konu vereyim vakit öldürmek isteyen varsa bakar :D
İntihar Ediyorum
Herkes DH'de nasıl takılıyor göstersin. [SS'li]