1.4 tsi basmayınca yakmaması gerek aslında..
Printable View
1.4 tsi basmayınca yakmaması gerek aslında..
astra classic 3 lerin dizelleri bir ara 34-35 lira civarındaydı 2.el almaktansa 3-5 daha verip sıfırını almak daha iyi bence.
sınıf farklı ama 2.el corsa d sport 1.3cdti da bakabilirsin şöyle cam tavanlı :)
Focus dizel tavsiye ederim bende yıllardır ford sahibi biri olarak. Servis konusunda sıkıntınız olmaz hiç olmazsa, izmir'de usta eller ford servisi gibi bir nimet varken ;)
Yol tutuş ve sağlamlıkta cabası.
1,5 Lancer 22 kuruş yakıyorum uzun yolda, Sınıfının en az yakan arabası tavsiye ederim ...
Aynı kasayı 510 beygir yapıp evo olarak satılyorlar, burdan kasanın ne kadar dirayetli olduğunu anlayabilirsin ...
1.5 lanceri mi 510 bg yapıyorlar ? motoru komple değiştiriyolar heralde. Lancer bizde de var sağlam bir araba ama servisi çok pahalı tavsiye etmem.
aslında benzinli bir araca göre tsi da az yakan bir araba ama sen dizelle karşılaştırıyorsun ondan fazla geliyor. 1.3 dizel astra güzel seçim olur
1.3 Corsa alabilirsin mesela.
Yada astra.
Astrada bi ara kampanya vardı ama şimdi liste fiyatı 38.500 tl oldu yinede diğer araçlara göre fiyatı cazip birde araçtan ne beklediğiniz önemli olan bende astra 1.3 cdti kullanıcısıyım araç konfor ve yakıt tasarrufu yönünden iyi ancak performans konusunda çok başarılı değil ancak yazılım yaptırılarak araba zevkli bi hal alabiliyor bende şuan yazılımla kulanıyorum ort yakıt tüketimim hergün avrupa - anadolu yakasında köprü trafiğinde gidip gelmeme rağmen 5.0 litre ortalamayla kullanıyorum uzun yolda ise 4.4 ile 4.6 litre arasında oluyor performansıda bana göre şuan yeterli bence astra düşünebilirsiniz ama yazılımsız binmek gerçekten adamı biraz sıkıyor yazılım şart yani :)
Çok yakıyor diye O aldığım arabayı satıp, ikinci el araba almazdım. Sonuçta ikinci el alacağın araçta az yakmıyor yani.
30000 tl kalıyorsa hem şık hemde az yakan pro ceed e bakılabilir :)
Leon'dan sonra astra'da performans olarak inanılmaz boşluğa düşeceksin , gitmeyecek araç...
O paralara çıktıktan sonra +100 ps 'lik dizellere bakmanı tavsiye ederim....
Astra'ya chip dahi yapsan 105-110 ps'lik 1.5dci,1.6tdci grubu araçlar gibi gitmeyecek...
Tercih senin...1.vitesi bu kadar hantal bir araç görmedim....
kuruş değil litre hesabı yap, kuruş olarak baktığın zmn her zamda değişir :) pek sağlıklı olmaz. eski benzin fiyatlarına göre düşünürsen 1.6 araba 350bin mi yakar diye çok görürsün. fakat normaldir :) normal yakıyor araban. ha illede dha az yakan bşi istiyorsan ozmn bşi diyemeyiz tabi. ama alacağın 1.4 arabada çok farklı yakmaz.
arkadaslar alakasız ama golf fsi lara tup takılıyormu ve malıyet ne oluyor
Yapmaya çalıştığınız şeyin mantığını ben anlamayadım. 2010 model 1.4 TSI makinadan 11 yaşında 1.4 atmosferik bir araca. Maddi durum sıkışıklığı yaşayıp üstüne para kalsın diye yapılmıyorsa hiçbir mantıklı yanı yok.
İlk sahibi olduğum arabayı satıp, bilmediğim araba macerasına gireceğime. Diyelim ki aynı parayla mevcut arabanla 100 km gidiyorsun digeriyle 200 km :D Sıkarım kendimi daha az binerim, otobüs minibüs spec, yine de değiştirmem arabamı. :D
1.4 hondada 30 krş yakıyo zaten bişi değişmez bence en mantıklı polo 1.6 tdi dsg tek geçerim...
leona binen ve onu satip honda alma dusuncesi olan birine peugeot onerilmez ama 308 alabilirsiniz.110 hp 6r alip çipleyip 130-140 hp arasi degerler yakalayabilirsiniz.Arada bir gazlama ile 5.6 - 6 LT arasinda gider yakit sarfitiniz.cruise ile uzun yolda ise bu degerler sizi sevindirecek sekilde dusebilir.Ben neredeyse 3 senedir 308 sahibiyim ne guzel esnaf spec 5.4 - 5.6 LT arasi yakiyorum(gazlamam)
2.el focus hb 90 lık makyajlı trend paket al memnun kalırsın hemde dışında oynamak istersen 18 st jant+50mm yay güzel bi görüntü yakalarsın yakıttan dolayı kendini amorti eder zaten ;)
suanda konfor paket sıfır km astranın sıfırı 33.311 TL :)