arkadaşlar leon fr ve cupra arasında ne gibi farklar vardır mesela motorda piston kol vs vs bu tarz şeyler bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
arkadaşlar leon fr ve cupra arasında ne gibi farklar vardır mesela motorda piston kol vs vs bu tarz şeyler bilgisi olanlar paylaşırsa sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
Leon FR K03 turbo kullanıyor Cuprada ise K04 turbo yani daha buyuk
Cupranin daha hafif ve gelismis bir suspansiyon sistemi var FR dan farkli olarak.
FR da dsg sanzumanda var istege gore koltuk isitmada..
Cupranin koltuklari FR dan farkli daha bucket dedigimiz tarzda..
Bir baska soyleme gore Cupranin internallari daha saglam fakat onu pek arastirmadim emin degilim yanlislik olmasin..
unless you ride the beast
you wouldn't understand
Cupra has, over FR (engine only):
Stronger Head / pistons / rods / block,
Bigger injectors / turbo,
remote DV,
You should also consider that the Cupra has bigger brakes, aluminium suspension components, better seats, black interior and is slightly better looking (but the FR is very easily changed to look like a Cupra).
seatcupra.net'ten alıntıTurboyla birlikte büyük enjektörler , daha güçlü pistonlar blok vs yazılmış.
Ayrıca Cem de belirtmiş daha hafif (aliminyum) süspansiyon , daha büyük frenler koltuklar vs. de değişik![]()
EMC
Asıl öğrenmek istediğim internallar zaten bnm için önemli kısım o... bide FR almak üzereyim tavsiyeleriniz nedir alınırmı alınırsa ne gibi problemlerle karışlaşırım orjnl ve yapılı şeklde(yapılıdan kastım turbo yazılım cooler eksoz cai tarzında şeyler)???
o paralara ciddi derecede mantıklı araçlar bence, golf 5 gti ile tamamen aynı diyebiliriz. bende düşünmüştüm bi ara FR ı![]()
bence eğer otomatik vites alma zorunluluğu yok ise FR yerine Cupra tercih edilmesi.
Ancak sizin kafanızda düşünce ucuza aliyim nası olsa turbo büyütücm vs ise Golf GTI alırdım.
Internaller da farklar mevcut ancak bende sağlıklı bilgiye sahip değilim.Zaten turbo büyütücekseniz motor içinede girersiniz.
Only Flying is Better...
Mustafa'm bosver fr i ya Cupra al kardesim internaller daha sağlam cupraninenjektor turbo kol piston suspansiyon farkı var
arada 7-8 bin fark var ama Cupra hak ediyo o parayı
![]()
stock motor ile cok rahat kullanirsin 3071 i...ama ayni sekilde 3076 yi kullanmak pek saglikli olmaz ki yapmisken 3076 yapmak lazim
Only Flying is Better...
arkadaşlar bilgileriniz için çok teşekkürler bu gün itibariyle fr sahibiyim en kısa zamanda yeni setup we araç fotolarıyla birlikte görüşmek üzere...
çok teşekkürler fotolar gelcek en kısa zamanda ama ***** yağmur bırakmıo çekelim) bide bu haliyle çekmek içime sinmiyor yaylarımızı takıp çeksek daha ii olr diye düşünüorm
![]()
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)