Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 27-01-2011, 13:30   #1

aliyo - ait Avatar

Otomobil: Honda

vizede çift renk problemi?

arkadaşlar geçen hafta kız arkadaşımın aracınız vizeye göndertmiştim bi yakınım ile. aracçta 2tane ağır kusur çıkmış araç reno twingo araç mavi renkte fakat tamponları gri renkte ve orjinal olmasına rağmen ürün etiketi farklı die ağır kusur saymışlar. diğer ağır kusur ise araç farklı katogori yazıyor %7 fark var diyor bunu ben anlamadım
bu iki problemi halletmem için ne yapmam gerekiyor? sanırım ya tamponarı boyatcam yada ruhsatı deiştircem ama şahin doğan onlarında tamponu fix siyah onlardamı bu işlemleri yaptırıyolar anlamadım

http://i398.photobucket.com/albums/p...g?t=1275248760
aliyo isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 13:42   #2

Otomobil: History: 94 Vectra S, 96 Tigra 1.6, 98 Civic 1.4 HB, 00 Clio HB 1.6 RXT Present: 05 Civic 1.6 Turbo

İyice cılkı cıktı bu TUV muayene istasyonlarının, ayıptır ya gecirmemek için sürüyle bahane başka bir şey değil...
cembasmaci isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 14:27   #3

Otomobil: yok

İçeriden adam bulmak en iyisi artık bunlar işin şeyini çıkardılar.Neymiş trafikte güvenlikmiş ulan tamponun rengi farklı olsa ne olmasa ne?Hem balataları bitik , motoru ölü,slick gibi olmuş lastikli araçları geçiriyorsun muayeneden sonra güvenlik diyorsun olaya bak

senna´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sene 1962 akşam single turbo suprayla lokalden dönüyoruz parktan çıkarken arabayı ufoya sürttük
ST-max isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 17:26   #4

emre-e - ait Avatar

Otomobil: E 90

Aracın tampon renkleri farklı olunca kategori farklı diye kusur yazıyorlar bende şahit olmuştum bir aracın tamponları fabrika çıkışı farklı renkteydi onada sizin bahsettiğiniz araç gibi kusur yazmışlardı zaten kusursuz araba geçirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar ego tatmin ediyolar heralde.
emre-e isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 17:33   #5
s2k

s2k - ait Avatar

Otomobil: 04'F22 s2000\\99 S14a

iki renk için ek1 diye bi form dolduruyorsun benım bıldıgım ?
s2k isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 17:41   #6

emre-e - ait Avatar

muayeneden nasıl geçiliyo bilmiyorum ama ruhsata işletmek için önce bir ek-1 formu doluduruyosun ruhsatın tek sayfasının değişmesi gerekiyo ondan sonrada tespite gidiyosun muayene harcı yatırıyosun bide yanılmıyorsam aracı boyattığın yerden fatura alıyodun onun vergisini yatırıyodun tabi bunlar ruhsata işletmek için muayenedende ruhsata işletmeden geçilmez sanırsam
Eski 27-01-2011, 18:07   #7

EM-RE - ait Avatar

Otomobil: E46 Smg M3// /E92 3.20cd

EM-RE - MSN üzerinden Mesaj gönder
Renaulttan orjınaldir gibilerinden bir yazı alırsan sanırım çözersin bu işi..
Bunun gibi bir cahilliği siteden meganers in jantlarına yapmışlardı o öle halletmişti sanırım...
EM-RE isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 18:09   #8

aliyo - ait Avatar

ewt bnde öğrendim ek-1 formuyla beraber muayeneye götürmek gerekiyormuş sanırım.muayenede geçirip yeni ruhsat çıkarılcağını söylediler kaçacak yine anlaşılan bize

Eski 27-01-2011, 18:10   #9

aliyo - ait Avatar

Xdream´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Renaulttan orjınaldir gibilerinden bir yazı alırsan sanırım çözersin bu işi..
Bunun gibi bir cahilliği siteden meganers in jantlarına yapmışlardı o öle halletmişti sanırım...
ewt bunu bi arkadaşımda söyledi. bende önce reno servisini aramayı düşünüyorum olmadı netten orjinal fotolarını indirip gidip göstercem yetkiliye

Eski 27-01-2011, 18:15   #10

-batu- - ait Avatar

Otomobil: Jetta MK6

benim arabamın tamponlarıda siyah, 15 gün önce kusursuz geçtim muayneden.
-batu- isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 18:15   #11

DetailEF - ait Avatar

Otomobil: MEGATRON E21

DetailEF - MSN üzerinden Mesaj gönder
Aralarında gerçekten zıtlık var, bu araba bu haliyle tek seferde muayeneden geçti Tabii arka koltukları takılıydı

Nedense kimi geçersem geçeyim, deneyeceğimizi konuşurken atarlar giderlerle gelip, geçilince arabalarının sorunuyla gidenler oluyor

Bu da mı illuminati ?
DetailEF isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 20:28   #12

Frid - ait Avatar

Otomobil: ef

ST-max´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
İçeriden adam bulmak en iyisi artık bunlar işin şeyini çıkardılar.Neymiş trafikte güvenlikmiş ulan tamponun rengi farklı olsa ne olmasa ne?Hem balataları bitik , motoru ölü,slick gibi olmuş lastikli araçları geçiriyorsun muayeneden sonra güvenlik diyorsun olaya bak
emre-e´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Aracın tampon renkleri farklı olunca kategori farklı diye kusur yazıyorlar bende şahit olmuştum bir aracın tamponları fabrika çıkışı farklı renkteydi onada sizin bahsettiğiniz araç gibi kusur yazmışlardı zaten kusursuz araba geçirmemek için ellerinden geleni yapıyorlar ego tatmin ediyolar heralde.
kaç kere muayne araç götürdünüz geçler ileri geri konuşuyorsunuz

o tarz araçların geçtiğigi ve geçirildigini düşünüyorsan bakanlıga ilgili kurulları şikayet et burada boşa hayıflanma

kusurlu geçse banane geçmese banane ben yönetmelige göre işimi yapıyorum

hani bir laf var hozora sormuşlar tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan diye horazda ben ... yapar geçerim gerisine karışmam demiş bizimkide o hesap

hergün onlarca kendibi bilmez organlarla uğraşıyoruz aldıgımız para 1000 tl herkes bildigi konuda konuşsun can sıkmasın

can ve batunun tamponları orijial siyah elbette sıkıntı çıkmaz

sizin araçın rengi orijinal ise gerizekalı galeri araçı trafıge çıkartırken neden çiftrenk diye işletmemiş sanki paramı aldılar bunun için her tamponu boyalı gelipte bu orijinaldiyenen inanılmaısnı beklemeyin bizde orijinalliginden eminsek zaten ses çıkarmıyoruz

yapnız gerek ek 1 gelgesi doldurup muayne tekrarına gitmek katagori farkı araç sınıfı ile alaklıdır renkle alaksını çözemedim ortada bir yanlış varsa şikayetci olmanız lazım ki yanlış düzeltilsin + olarak haklarınızı aramak istiyorsanız yetkili ile görüşün eminim doğru ve uygun olan bicimde size yardımcı olacaktır

kusurlarınız araç rengi farklı

diğeri ise katagori farkı sizin aracın M1 olması gerekiyor ruhsatta N1 felan yazmış olabilirler oda kamyonettir vb katagori araçda yazmışta olabilirler

"Bazen ulastigin cevaplar daha fazla soruya yol acabiliyor."

Son Düzenleyen Frid; 27-01-2011 20:38.
Frid isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 20:37   #13

snan1910 - ait Avatar

Otomobil: ETN88

twingonun bazı modellerinde siyah yerine orjinalden gri tamponlar. gerçekten çok ilginç.hiçmi görmediler acaba. bence çift renk felan işletmeye uğraşmayın alakası yok bildiğin plastik tampon gri yetkili servisten yazı alıp gösterin. yalnız fotoğraf felan çıkartıp denemeyi düşünüyorsanız belgeleri vermeden gidip konuşun sorun bence çünkü bu seferde geçemezseniz 135tl ücreti yeniden ödemek zorunda kalırsınız..

92' Mazda 121 swap bp engine
ETN88

Her renk her araç için rötuş boyası --10TL--
snan1910 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 20:38   #14

RottingChrist - ait Avatar

Otomobil: 50 cc twin turbo cabriolet :)

Frid´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

o tarz araçların geçtiğigi ve geçirildigini düşünüyorsan bakanlıga ilgili kurulları şikayet et burada boşa hayıflanma

hani bir laf var hozora sormuşlar tavukmu yumurtadan yumurtamı tavuktan diye horazda ben ... yapar geçerim gerisine karışmam demiş bizimkide o hesap

hergün onlarca kendibi bilmez organlarla uğraşıyoruz aldıgımız para 1000 tl herkes bildigi konuda konuşsun can sıkmasın

sizin araçın rengi orijinal ise gerizekalı galeri araçı trafıge çıkartırken neden çiftrenk diye işletmemiş sanki paramı aldılar bunun için her tamponu boyalı gelipte bu orijinaldiyenen inanılmaısnı beklemeyin bizde orijinalliginden eminsek zaten ses çıkarmıyoruz

yapnız gerek ek 1 gelgesi doldurup muayne tekrarına gitmek katagori farkı araç sınıfı ile alaklıdır renkle alaksını çözemedim ortada bir yanlış varsa şikayetci olmanız lazım ki yanlış düzeltilsin + olarak haklarınızı aramak istiyorsanız yetkili ile görüşün eminim doğru ve uygun olan bicimde size yardımcı olacaktır

ferit hasta hasta kasma kendini. benim araç 8 renk yardımcı olabilcen mi bana? serviste tanıdık var araç rengarenk diye yazı alır gelirim yanına olmazmı?
RottingChrist isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 20:46   #15

Frid - ait Avatar

RottingChrist´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ferit hasta hasta kasma kendini. benim araç 8 renk yardımcı olabilcen mi bana? serviste tanıdık var araç rengarenk diye yazı alır gelirim yanına olmazmı?
kasmak degilde abi her konuda açıklıyoruz yinede hakaretin bini bin para en azından genelleme yapılmasa insanın gücüne gitmezde her zaman bir olmuyor ve bizim türk milletinin bilsede bilmesede konuya yorum yapma hastalıgı

sen arabayı getirmesende olur abi ruhsatları getir bi buluşmaya ben muayne yapar sana geri veririm usulsuz ya tüv nede olsa, egomuda gider başka araçlarda tatmin ederim sen yabancı degilsin

Eski 27-01-2011, 20:48   #16

RottingChrist - ait Avatar

Otomobil: 50 cc twin turbo cabriolet :)

kasmak degilde abi her konuda açıklıyoruz yinede hakaretin bini bin para en azından genelleme yapılmasa insanın gücüne gitmezde her zaman bir olmuyor ve bizim türk milletinin bilsede bilmesede konuya yorum yapma hastalıgı

sen arabayı getirmesende olur abi ruhsatları getir bi buluşmaya ben muayne yapar sana geri veririm usulsuz ya tüv nede olsa, egomuda gider başka araçlarda tatmin ederim sen yabancı degilsin
ben şahsım adına mesajı aldım. saygılar,
RottingChrist isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 27-01-2011, 20:53   #17

emre-e - ait Avatar

Kusura bakma frid genelleme konusunda haklısın heryer bir değil bizde galericiyiz o yüzden bende şimdiye kadar çok araç götürdüm muayeneye hatta nerdeyse anadolu yakasındaki bütün istasyonlarada gittim ama herkes sen gibi uygunluğa göre araç bakmıyo bazı arkadaşlar sırf inat olsun diye yoktan kusur yazıyo sende az çok duymuşsundur insanın haksızken (haksızken diyorum tabi kusurlu arabayıda öyle geçirmiyo diye adama bişey demiyorum)haksızken aracının muayeneden geçmemesi canını yakıyo ondan sonrada genelleme yapıyo tekrardan söylüyorum kusura bakma genelleme yaptığım için.
Eski 27-01-2011, 21:03   #18

aliyo - ait Avatar

kusurlarınız araç rengi farklı

diğeri ise katagori farkı sizin aracın M1 olması gerekiyor ruhsatta N1 felan yazmış olabilirler oda kamyonettir vb katagori araçda yazmışta olabilirler
araç galeriden deil sahibinden alınmış ve daha önce bu şekilde vizeden geçmiş ama arabadan anlayan herkez bilir twingoların çoğunun tamponu ya siyah yada gridir.
baştada dediğim gibi 2 kusur var 1.si renk 2.si katagori farkı, sanırım dediğin gibi aracın ruhsattaki katagorisi farklı daha inceleyemedim ama bu aracın ruhsatı çıkıyor daha öceden rengi ve katagorisi sorun çıkarmadan vizeden geçiyor da şimdi değişen ne yine bisürü masraf yeniden ruhsat çıkarılcak garip valla.
yetkiliyle görüştüm ama aynı şeyleri söyleyip duruyor ordaki yazanları halletmeden getirmeyin diyor. burdanda şu sonuç çıkıyor birazda kontrol elemanının insiyatifine kalıyor başka bi istasyondan geçerken bi başkasından geçmiyor enteresan
yinede yardımın için saol

Eski 27-01-2011, 21:11   #19

Frid - ait Avatar

@emre-e :

m1 sınıfı otomobiller 2 yılda bir muayne oluyor bu kusurlarda son 2 yıl içinde çıktıgından daha önceden geçmesi çok normal

gri denilen bu resımdeki sağdan 2. araç gibimi

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 23:59 ::::