Kayıt ol

Eski 01-02-2011, 21:25   #1

G_TT_I - ait Avatar

Otomobil: TT-R Quattro, 106 GTI, 11 CBR1000RR...

2. El yeni kasa RX8 secenekleri yardım.

Durduk yere kaşıntıdan dolayı 2010 ilk sahibinden düşük km araba bakıyordum,

bose sistem, 19'' jant, dış aydınlatma, büyük sayılacak tek kapı bir araç, fazlasıyla aksesuar olan RX8 iyi bir seçenek gibi duruyor, audi'nin rs6 gibi modellerinde kullandığı koltuklar bu araçda standart 3 yaşında en düşük versiyon sadece otomatik şanjıman olan tt yerine bu birde bu fiyat olması çok iyi.

Çok az araba olduğu için mutlaka ilgilenmiş araştırmış yada duyum almış birisi vardır birde mazda servisinde çalışan yada çalışan yakını olan varsa daha net bilgi alırım diye başlık açıyorum.

Seçenekler:
2011 Mazda RX RX-8 69.000 TL Galeriden satılık ikinci el

2010 Mazda RX RX-8 68.000 TL Sahibinden satılık ikinci el

2010 Mazda RX RX-8 66.000 TL Sahibinden satılık ikinci el

aldıktan sonra kolayca satılmayacağını göze alıyorum, tertemiz kalırsa ve 58 gibi rakam istersem heralde seven biri çıkar, ama satana kadar yağ eksiltmeden dolayı motor arıza çıkartırmı, garanti harici çok masraf olurmu gibi durumlardan bilgisi olanlar direk ne varsa yazsın lütfen.
G_TT_I isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-02-2011, 21:37   #2

initial-D - ait Avatar

Otomobil: Laguna dTi

3-5000 civarında yağını dexelia ile değiştirirsen yağ yakmasından dolayı sorun çıkarmaz

zaten yağ yakmasıda sorun değil,çalışma prensibi gereği

otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz
initial-D isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-02-2011, 21:41   #3

ThUnDeRbErK - ait Avatar

Otomobil: RX-8 R3 & FD2 HONDA CIVIC

Sana şunu söyleyebilirim el için araba almadım almam ben yeni kasa rx-8 sahibiyim ve araç sahipleri olarak artık organize oluyoruz incik boncuk herşeyini az çok bilirim aldıktan sonra iyiki almışım diyeceksin fiyatların düşük olmasıda şansına bu fiyatlar uçucak yeterli fanatik Rx-8 çoğunluğunu sağlayalım ported engineler scliler turbolar hayal değil 3 rotorlar vs vs herşey maddiyatla alakalı tabi yağ konusuna gelirsem yağ yakması şöyle yağ işliyor dexelia bagajında bulundur ben hala rodajdayım 1600 km kadar 1 litreye yakın yağ ilave ettim 6 ay veya 10.000 km bakımında toplam 7 lt yağ deposu boşaltılıp şanzuman ve diferansiyel yağı filtre değişimleri 150-250 tl arası bakım masrafı var basmassan 11-12 lt yakıyor tatmin eder seni eski kasaya nazaran kısa sanzuman ve daha stabil ve seri bir araç.
ThUnDeRbErK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-02-2011, 21:42   #4

teggy - ait Avatar

Otomobil: integra, rx-8 , bide hayvanlı

Motor konusunu şöyle söyliyim. Bu kasada büyük revizyon yapıldı. Amerikada yeni kasa rx8 motor garantisi -> 8 yıl / 100.000 mil
Yağına doğru düzgün bakarsan, orjinal yağını ve bu kasanın yağ filtresini taktırırsan (servistekiler hiç bir halt bilmediği için sattıkları arabaların parçalarından haberleri yok ) tutup eski kasanın yağ filtresini falan getirmesinler. Biraz araştırıp aracını tanıyacaksın. İş yaparken başlarına ekşiyeceksin. Yağını da düzenli kontrol ettin mi canın sıkılmaz rahat ol.
teggy isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-02-2011, 23:22   #5

G_TT_I - ait Avatar

Motordaki yeniliklere baktım yağ haznesi büyümüş övünerek yazmışlar ama sadece .1 litre artmış diğer yeniliklerde böyleyse pek hoş bir durum değil.

Araba gerçeten full, bnm gördüğüm eksikler yol bilg. yok, koltuklar tek seferde öne yatmıyor birde, direksyon derisi ve koltuk derileri aşınmaya çok yatkın, sürekli bakım ile yumuşak tutmak gerek.

Bana göre en büyük artısı yeni kasa tt'den daha uzun fakat arkası çok yuvarlak ve stopları çok japon

Aracın 3 yıl garantisi var, yağı sürekli kontrol ederim sorun değil ama bir gün sorun çıkarsa yağ eklemeyi unuttunuz yada çok yanlamışınız diyip kaçar mı mazda servisi yok garanti ve tamir konualarında yardımcı olan bir servismidir mazda.

Bu araçlar hakkında bilginiz varsa pm. yada buradan paylaşırsanız sevinirim.
Eski 01-02-2011, 23:30   #6

Livestrong - ait Avatar

Otomobil: TZ Corsa D Sport - 90" Flash

Livestrong - MSN üzerinden Mesaj gönder
benimde çok hoşuma gidiyo bunlar ilerde düşünüyorum

PSN: sametozeren

Şereftir Seni Sevmek Senle Ağlayıp Gülmek Galatasaray Sevgisi Sürecek Sonsuza Dek
TZ CORSA

Livestrong isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-02-2011, 23:31   #7

ThUnDeRbErK - ait Avatar

G_TT_I´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Motordaki yeniliklere baktım yağ haznesi büyümüş övünerek yazmışlar ama sadece .1 litre artmış diğer yeniliklerde böyleyse pek hoş bir durum değil.

Araba gerçeten full, bnm gördüğüm eksikler yol bilg. yok, koltuklar tek seferde öne yatmıyor birde, direksyon derisi ve koltuk derileri aşınmaya çok yatkın, sürekli bakım ile yumuşak tutmak gerek.

Bana göre en büyük artısı yeni kasa tt'den daha uzun fakat arkası çok yuvarlak ve stopları çok japon

Aracın 3 yıl garantisi var, yağı sürekli kontrol ederim sorun değil ama bir gün sorun çıkarsa yağ eklemeyi unuttunuz yada çok yanlamışınız diyip kaçar mı mazda servisi yok garanti ve tamir konualarında yardımcı olan bir servismidir mazda.

Bu araçlar hakkında bilginiz varsa pm. yada buradan paylaşırsanız sevinirim.
Yağ haznesi 3 litre arttı övünerek yazma sebepleri bence motor aşınımını azaltmak için yoksa daha dayanıklı malzemede rotary yapıp 2-3 kat fazla fiyatına satsalar kimse bu araçları almaz oil metering pump her rotor'da 3 tane makyajsızlarda bu 2 adettı apex sealların orta kısımları tam manasıyla yaglanamıyordu buda aşınmaya sebep olan durumlardan bir tanesi,yol bilgisayarı yok ama trip a ve b var zaten yol bilgisayarına bakmazsın yakıt anlık tüketimi fena duygular yaşatabilir depo 61 litre'den 65 litreye çıkartıldı makyajlılarda,evet tam manasıyla japon ve 16x motorun alt yapısı olan bu emop electronik metering oil pump olayı kontak anahtarı açılınca yağlama başlıyor bir sonra 2013'te çıkacak Rx-7 yeni kasasının alt yapı çalışmaları bu makyajlı Rx-8 r3'lerde yapılmış vaziyette yağ konusunda zaten yağ eksilmişse ekranda engine oil yazar ayrıca engine coolant fl22 sıvısıda dikkate alınacak husustur motor sogutucu suyu bunalr zaten azalmadan önce 1 kere yanar azaldığını belli eder siz bakmamış unutmuş dahi olsa ayrıca garantisi var sıkıntı olmaz diğer yapılan yenilikler ise şöyle...

CONFIRMED MECHANICAL CHANGES FOR SERIES II RX-8 2009~2010

All New Powertrain Control Module (PCM) with TEMPERATURE SENSOR newly added and built into the PCM, when ETC (Engine Compartment Temperature) reaches 230F or 100C with Ignition OFF, Medium Cooling Fans Switch ON.
New Larger Genuine Oil Filter and Repositioned On Front Timing Cover Housing To-wards The Sump (Left Hand Side). USE GENUINE 09 SERIES II OIL FILTER ONLY.
Revised Oil Filler and Dip Stick (Longer Type).
New EMOP "Electric Metering Oil Pumps" Two of them... Internal Oil Pressure in EMOP's is between 7.3 and 21.7 PSI (Used for the first time by Mazda)
New Design Oil Injection Nozzles 3 per Rotor Housing..Totalling 6.
New Oil Pump Assembly.
50% Higher Oil Pressure Rate at 100 oC (121oF) @3000 RPM...500 kPa {5.10 kgf/cm2, 72.5 psi} When compared to Series 1 RX-8.
New Oil Pressure Sensor (Located on #1 EMOP).
Larger Oil Pan Sump Capacity.
New Hex (8mm) Type Sump Drain Plug.
New Internal Oil/Sump Pan Magnet...(First Time Used In A Rotary Engine Since 1985 FC RX-7)
New External Silver Plate Engine Sump Guard.
New Inlet Manifold with Changed APV Position Sensors.
Revised 4 Fuel Injection Nozzles (2 Primary, 2 Secondary). (Series I six Port Engine had 6 FI Nozzles).
Revised Atmospheric Air Control Solenoid (Near Throttle Body)
New Fuel Pump.
New Radiator Core.
New Radiator Electric Fan Motors.
Revised Radiator Fans Speeds from 2 to 3 Speeds. (Low, Middle, High).
New Alternator.
New Starter Motor.
New Battery 80D26L. (80 AMP Hour) (Was 50D22L (50AH) or 75D26L (75AH) in Series I)
New Exhaust System.
New Yaw Rate Sensor Unit.
New Air Conditioner Temperature Controller (Amplifier).
New Bridgestone RE050A's in 18" and 19" (R3).
New Manual Transmission (6 speed MX-5/Miata) (Reverse is now next to 1st gear not next to 6th gear).
New Differential Ratio (Manual).
New Differential Fixing Plate Washer on PPF (Power Plant Frame).
Changed Throw Out Bearing (Thrust or Fork Bearing).
Revised Oil Coolers, Air Intakes and Oil Cooler Hose Lines.
Extra Rotor Knock Sensor (Now 1 per Rotor, Total Of 2).
New Water Pump/ New Timing Cover to suit.
New Water Pump Pulley.
New Water Pump "O" Ring as Gasket.
New Spark Plug Leads.
New Ignition Coil Backing/Mounting Plate (looks ventilated or holed)
New Alternator/Air Compressor Drive Belts.
Revised Eccentric Shaft (Crankshaft) Pulley.
Revised Oxygen Sensor (CAT).
Revised Air/Fuel Ratio Sensor (Exhaust Manifold).
New Air Pump Control Unit.
New One Piece Trans Tunnel Heat Shield (Previously Two Piece).
New Under Body Covers Reducing C Drag from 0.31 to now 0.30.
Larger Fuel Tank (5 litres extra or around a gallon).
New Dynamic Stability Control (DSC) Hydraulic Unit Control Module.
New Differential Mounting Bracket.
New Rear Suspension Control Links (Rods) Upper/Lower and Trailing have Increased In Diameter.
New Rear Stabilizer Bar.
New Rear Shocks And Springs.
New Rear Parking Brake Cables.
New ABS Wheel Sensors (All 4 Wheels).
Revised TPMS (Tire Pressure Monitoring System) US Only.
New Front Upper And Front Lower Suspension Arms (Wishbone).
New Front Steering Knuckles And Wheel Hubs.
New Front Stabilizer Bar.
New Front Shock and Springs.
Revised Power Steering Control System Unit.
Revised Headlamp Auto Leveling Sensors.
New 3 Piece (Instead of 2) Strut Tower Brace (Manual Only), Auto's Retains Two Piece Tower Brace.
Revised Front and Rear Wheel Arch Splash Guards/Shields.
Thicker (Heavier Guage) Steel On The Two Front Strut Towers.
Additional Spot Weldings Around Both Door Openings For Increased Rigidity.
Stiffened Body Shell = Torsional (twisting) and Flexural (bending) Rigidity have been increased by 5.4 and 8.7 per cent respectively.
Auto's and Manual's both have 6 port engines, Max Power RPM (kw) has been limited to 7500 for Auto compared to 8200 RPM for the manual.
Eski 01-02-2011, 23:44   #8

G_TT_I - ait Avatar

Fren kaliperleri biraz küçük gibi geldi gözüme ama 19'lerdan kaynaklanıyor olabilir, debriyaj sıkıntısı filan yoktur diye düşünüyorum, sanjıman da hoşuma gitti.
son ve en can alıcı sorum bu araçlar ötv indirimine denk geldimi???
Liste fiyatı 83 ama fuardı oydu buydu indirimdi 75 gibi rakamlar durdum, çok özel değilde en uygun sıfır bayi çıkışı rakamını öğrenebilirmiyim pm'de olur.
Eski 01-02-2011, 23:50   #9

ThUnDeRbErK - ait Avatar

Şanzuman konusunda zaten oranları kısaltmışlar ve mx-5 sanzumanı var makyajlı mx-5 şanzumanı ötv indirimine denk geldi mi bilgim yok fakat yoktur sanmıyorum ben temmuz sonu gibi aracı aldım.Frenlere o kadar yüklenmedim ilk 3500 km rotary'i de çok önemli rodaj konusunda bunu es geçmeyin derim alacağınız makinalara dikkatli baktırın hatta şöyle bir bilgi vereyim rodaj hakkında;

RACING BEAT procedure
- For the first 1000 miles (1609km) do not accelerate under full throttle.
- During the first 1000 miles (1609km) do not exceed 4000 RPM.
- For miles 1000-2000 (3218km), expand the RPM upwards - but do not accelerate at full throttle.
- Over 2000 miles (3218km), full throttle and high RPM is acceptable.

Japanese Rotary Mechanic Procedure
0-600 (965.4km) Follow the Manual, but keep it under 4000
600-800 (1287.2km)Open it up a bit, vary accelerations and speed RPM < 5000
800-1000 Drive the car, enjoy it but still keep RPM's < 6000
1000-1250 (2011km) Drive it as it's powercurve intended it to be RPM's < 7000
1250-1500 (2413.5km) Test the car frequently from RPM's 6000-9000 in every gear
> 1500 Drive it anyway you want
Eski 02-02-2011, 00:00   #10

G_TT_I - ait Avatar

Rodaj normal makinelerden cok farkli degil ama konuştuklarından biri yağ eksiltme olayını lamba yaninca öğrenmiş ( nekadar eksildiginde uyarı veriyor buyuk ihtimal düşük seviedir inşallah sorun yaratmaz sahibine)
bu durumda Rodaj yaptıklarını hic sanmıyorum fabrikanın yaptıgı ile yetinilmek durumunda ama arac sahipleri hic gazci tipler degil gibi
Eski 02-02-2011, 00:05   #11

ThUnDeRbErK - ait Avatar

G_TT_I´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Rodaj normal makinelerden cok farkli degil ama konuştuklarından biri yağ eksiltme olayını lamba yaninca öğrenmiş ( nekadar eksildiginde uyarı veriyor buyuk ihtimal düşük seviedir inşallah sorun yaratmaz sahibine)
bu durumda Rodaj yaptıklarını hic sanmıyorum fabrikanın yaptıgı ile yetinilmek durumunda ama arac sahipleri hic gazci tipler degil gibi
Yağ eksiltme olayı zaten performanslı kullanırsan yakar,sakin kullanılmış rodaj yapmış arabada yağ yakımı azdır yani depo başına 400ml yakar minimum ki buda önemli değil yakması yağı kullanması kötü birşey değil arabanızla ilgilenmenizi artıyor.Uyarı verdikten sonra sönüyor zaten uyarı verip sönme sebebidir sorun yaratmadan önce haber veriyor ikaz ışığı önceden yanma sebebi budur zaten,rodaj yaptıklarını sanmamakta haklısınız ama araç sahipleri genel yaş itibariyle olgun kişiler öyle ona buna saplamak için araç almış kişi değiller sanmıyorum ki araçlarını öldüresiye kullansınlar satılan test araçları hariç zaten şuan elden geldiğince arkadaşlarımla organize oluyoruz Rx-8 sahiplerinin geneline yakınının toplayabildik facebooktan.
Eski 02-02-2011, 00:09   #12

Spawn - ait Avatar

Otomobil: '93 200SX S13 - '95 Del Sol VTi EG2

antalyadaki görülen SEHA galerinin sahibi halamın eşi. gerekirse detaylı bilgi alabiliriz
Spawn isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 20:05 ::::