|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Onitsuka Tiger-Timberland-Fred Perry-Elle-Superga
|
Babam Hollanda'da işlerini devredip emekli olarak Türkiye'ye dönüş yapacak.
Dönüş yapanların Hollanda'dan Türkiye'ye bir otomobil sokma hakları varmış. Oradaki fiyatların ucuz olması nedeniyle böyle bir işlem yapmak istiyoruz. Şartlar nelerdir? Vergilendirme nasıl olur ? Yada bilmediğimiz başka işlemler varmı? Bilgi sahibi arkadaşlardan yardım bekliyorum... |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Impreza Station Wagon, 406 Hdi
|
Aracın silindir hacmi 1.6 ve üzeri ise buradaki değeri üzerinden %56 Ötv alıyolar kafadan ben bunu duyduktan sonra zaten 2005 yılında askerden gelirken Leon Cupra R getirmekten vazgeçmiştim
__________________________________ Bizden bir yıldız kaydı, yine gökler aldı... Hepimizin başı sağolsun. Huzur içinde yat Alperim |RA|
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
tek hatırladığım getiriceği araca sanırım orada son 6 ay içerisinde sahip olması gerekiyordu bunun dışında çok fazla bi vergi yükü olmaması gerekiyor diye hatırlıyorum
forumda konusu tartışılmıştı yanılmıyorsam __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: FORD CONNET 90ps
|
|
|
|
|
|
|
#5 | |
![]()
|
Doğrudur aradım ama eski konuları bulamadım.. |
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: sattim..
|
Yurtdışından Türkiye'ye daimi bir araç sokmak istiyorsan öncelikle arabayı getircek olan kişinin en az 15 yıl (sene) yurtdışında ikamet etmiş olması gerekiyor.
Eğer çifte vatandaş iseniz ; Aracınızı belirli sürelerde yurt dışında bırakmanız gerekiyor ifte vatandaşların Türkiyede araç bulundurma izni aynı yıl içinde 185 Gündür. ( 6 ay yurt dışında 6 ay türkiyede gibi ama tarihleri iyi ayarlarsanız 1 sene türkiyede kalabilir mesela ben 1 ocakta geri giriş yapacağım ve 6 ay kadar daha türkiyede kalacak araç ) Yabancı ülke vatandaşlarının işe özel izin ile 24 aya kadar araçları ile Türkiye'de kalabilmektedirler. Sıkıntı sadece çifte vatandaşlara uygulanmakta bunun nedeni ise çok açık. Yurtdışında çok komik rakkamlarla lüks bir araç alabiliyorsunuz ama ülkemizde o fiyatlara 1987 model doğan görünümü şahin bile zor bulursunuz =) Buradan da anlaşılacağı gibi KOÇ SABANCI ve diğer büyük otomobil satıcıları bundan hoşnut olmazlar. Unutmayınki 10,000,000 çifte vatandaş ülkemizde yaşamaktadır. Buda ciddi bir pazardır gümrükteki tüm sıkıntılar KOÇ , SABANCI gibi büyük şirketlerin isteği doğrultusunda olup Gümrük ve devlet bu şahıslara peşkeş çekmektedir. Oysa olaya diğer yandan bakacak olursanız yurt dışından gelen araçlar her şekilde ülkemize ve devletimize yarar sağlamaktadır. Aracı getiren kişi benzin alacaktır ( hemde faiş fiyatlardan =) kısacası her türlü araç masraflarını yine ülkemizde yapacaktır. bunları buldum belki işine yarar. ama kişisel dusuncem,, ya arkadaş benzin hollandada 1.20 cent yıllık vergi muhabbeti yok denecek kadar az,, insan muamelesi goruyorsun,, trafik cilen yok ne işin var ordaki canım arabayı buraya getirmeye! diye sorarlar adama ![]() ![]() ![]() ![]() Saygılar Rıdvan. |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Tomcat Rover 220 turbo, 2011 Lancer
|
Oturma iznini öldürüyorsun, Almanya'ya tekrar gitmek istersen turist vizesi alırsın eğer içeri araba sokarsan, vergi felan da ödemiyosun diye biliyorum .. 6 ay kalmak isterse MA plaka (06 MA 9999 gibi) alıcak ...
|
|
|
|
|
|
#8 | |
![]()
|
Bu konuyu net öğrenebileceğim bir telefon, tanıdık, bu işleri takip eden müşavirlik tarzı bir kurum varmıdır? |
|
|
|
|
|
|
#9 | |
![]()
Otomobil: akbil
|
212 465 80 27 gidip öğrenırsen cok daha fazla ısıne yarar kankacım.Yerı vs tarıf ederım ıstersen bırlıktede gıdebılırız. |
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Uzaklaştırılmış Kullanıcı
![]()
Otomobil: Turbo Besmele.
|
Aldığımız arabanın 2 katı fiyatı ödemeye razı olsak da, getirip rahat rahat kullanamıyo muyuz memlekette?
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: 220-221
|
kanka benim dediğim taktiği uygulayalım gel
__________________________________ Satılık Kılcal Çiziği Bile Olmayan Garantili Blackberry Bold 9900
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
|
|