Haddin olmayan cumleler kurma adam yanlis birsey dememis hak verecegine neler yaziyorsun
Printable View
Ben oraya okadar cumle yazmışım "ğ" koymuşum kelimenin içine koymayabilirdimde. Öyle bi amacım olsa "diceğine" yerine " dicene" yazardım. Yazdıklarıma genellikle dikkat eden birisiyim. Kendisi TDK mış gibi yorum yapmasın birzahmet. Haddim olmayan birşeyde görmedim ayrıca abi saygı kuralları içerisinde kendimi savunuyorum az daha düşünerek yazmasını talep ediyorum.
Üstteki mesajların hatalarını düzeltmektense, herkes yanlış gördüğü bölümleri yazsa daha mantıklı olur. Sürekli yapılan yazım hataları ya da kullanılan yanlış kelimeler gibi.
Burası devlet dairesi değil. Zaten anladığım kadarıylada adminlerinde o tarz yazışma beklentisi yok.
Altı üstü saçma sapan yazım tarzları olsun istemiyorlar. Tiky miki dedikleri tarzda olmasın okunabilirliği güzel olsun istiyorlar. Yoksa kimse kimseden tüm tdk kurallarına uyulmasını beklemiyor. Anlatmak istenen şeyi anlayıp ona göre davranmalı. Hemen kimse, kimsenin açığını aramaya başlamamalı. Başlanırsa eğer forumda bu güne kadar hiç hata yapmamış üye yoktur ve itina ile hataları bulunur, hata arama yarışına dönerse.
bildiğim kadarı ile dikkat etmeye çalışıyorum bende :D
doğrusu İstanbul
''
ıstanbul yerine aşağıdakilerden birini bulmak istediyseniz tıklayınız
İstanbul
''
TÜRK DİL KURUMU
Bugün bende mi terslik var millet mi bir tuhaf anlamadım ki.
Abi Türkiye'de yaşıyoruz değil mi? Hepimiz Türkçe biliyor Türkçe konuşabiliyoruz ? Yazdıklarımızı Türkçe olarak yazınca daha çok anlaşılıyoruz? Teknik olmayan bir kelimenin Türkçesi yaygın herkes tarafından biliniyorken ingilizcesini/almancasını yazmak niye ?
Örnek: 'polizei' , 'ambulance' , 'carter'
Bu karteri 'carter' şeklinde yazan arkadaşlara özellikle sesleniyorum. Carter karter kelimesinin ingilizcesi değildir. Kamyoncu gibi bir anlamı vardır.
Marifet olsun diye karteri ingilizce yazacaksanız ismi 'oil sump' .
Ayrıca Türkçe kullanımıyla ilgili ceza verilme durumu varmı forumda ? Varsa ona göre bildirimde bulunayım, yoksa yönetici abileri yormayayım.