bende tavanı kaplattırdım, vernik yanığı vardı boyatmak istemedim ama kuşpisliği vs.. çok sıkıntı oluyor..
Printable View
bende tavanı kaplattırdım, vernik yanığı vardı boyatmak istemedim ama kuşpisliği vs.. çok sıkıntı oluyor..
Kaplama bence artık sadece kapı kollarındaki karbon folyo ve içeride 1-2 plastik aksam için güzel gerisi olmuyor.mantıken düşünün yazın hava 35-36 derece asfalt en az 55 derece, hadi 90 derecede motorda ısınıyor.Ee sonuç olarak kaput aşırı ısınıyor.Peki siz 60-65 derecede(rüzgarın etkisiyle soğurda ısınırda tabikide ortalama bir değer ) o folyonun yapışkanının eriyip boyaya yapışıp veya bir şekilde deforme olup aracın boyasını bozmayacağını veya deforme etmediğini söylemezsiniz.Söküldüğünde elbetteki çok kötü duracaktır.Düşünün aracın dışını tutkallı renkli kağıtla kaplıyorlar.Aşırı sıcak ve bilimum etkene maruz kalıyor.Vernikten ümidi kesin yaptırıırsanız ve üsütünde aşırı durursa birde kötü bkarsanız boyadan bile ümidi kesersiniz o derece.Yukarıda örnek olarak kaputu verdim..Bence mantıksız.
He tabi benim aracım sana ne diyorsanız elbette son karar sizin..
bende gördügüm örneklerden gereksiz can sıkıcı oluyor diyorum cicim ayları geçince :D
Folyo işi malesef dıştan gözüktüğü gibi değil bilhassa mat yapacaksan çünkü cilaası vs. si yok.. mat folyo üzerinde devamlı lekeler kalıyo benim hiiç yapmayacağım iştir kaskodan araca iş yaptırmak ama folyoda kalan lekeler yüzünden aklıma komple folyo yenileme gelmiyoda değil :?
bana kalırsa hiç girme ama boyatman lazımsa, kaplatman daha mantıklı, en azından iyi araştırırsan boyadan çokdaha cüzzi maliyetlere yaptırabilirsin ;)
ben kendi tavanımı kapladım karbonla bi sıkıntı yaşamadım ama kaliteli folyo ile kaplanırsa güzel olacagı düşünüyorum.
işin garip yanı ben zaten aracımı 2 hafta önce yeni boyattım sedefli siyaha..
Ben iki aracımı kaplattım sonra söküp boyattım ve hiç memnun kalmadım 3 ay sonra uç kısımlardan salmaya başladı bazı kıvrık yerlerinde şişmeler oldu sonrada patladı.
Kaplama İşi Çok Çabuk Yayıldı Ama Kaskoya İşlettirme İşi Güzelmiş ... :)
bende kırmızıya kaplatmayı düşünüyorum :D
arkadaşlar ben ne olursa olsun aracı kaplatmaya karar werdim memnun kalmassamda boyatıcam artık.... napıyım...
kaplatıcam folyonun rengide audideki sarııı folyo.....
Foil Cover - Araç Kaplama Renk Değişimi
bende draglarda mat 206 inceledım hiç begenmedım folyolar cam fitillerin ordan atmıs hep şişmiş içime sinmedi acıkcası genede karar vermişin inş güzel olur
Abi kaplamaya para vermek yerine boya derim ben komple...O kaplama o arabadan söküldüğünde elbet o araba boya istiycek.Cama bile sticker yapıştırınca gölgesi kalıyor kaporta kimbilir ne olur....
Cok renk değiştirmek istiyorsan boya bence hem arabaya cila atmanın tadı bir başka oluyor :)
[QUOTE=darkred;2105281]Abi kaplamaya para vermek yerine boya derim ben komple...O kaplama o arabadan söküldüğünde elbet o araba boya istiycek.Cama bile sticker yapıştırınca gölgesi kalıyor kaporta kimbilir ne olur....
Cok renk değiştirmek istiyorsan boya bence hem arabaya cila atmanın tadı bir başka oluyor :)[/QUOTE
kafam çok karışık boyamayıda düşündüm lakin tek sorunum orj. bozulması başka derdim yok boya benim için daha az maliyetli olucak nerdeyse...
Abi o kaplama cıkınca elin mecbur boyatıcaksın orjinallik o zamanda gidicek :)
Birde sürtme olayını sadece tampon vs düşünme memlekette kasap söför cok allah korusun kapısı dodiği camurluğu sürterse tekrar kaplamaya dünya para alıcaklar...Hadi diyelim sökmek istedin o zamanda tekrar boyatıcaksın astarı yüzünden pahalıya gelir bence...
Belki orjinalden sarı olmaz ama en azından boya olur gönlüne göre olur cilalayıp cilalayıp binersin :)
cam flimci, kapı kilitci, rotbalanscı, tornacı , berber, elektirikçi kısacası herkes eline bi folyo ve bir fön alıpta ben kaplamacıyım deyip araba kaplarsa , bizde böyle ekmeğimizden oluruz ... yazık ettiler ...
herkes işini yapmış olsaydı, yada herkes yaptığı işe saygı duysaydı, bu konuşulanlara gerek kalmazdı..
Saygılar..