:D:D:D ahahahah koptum sakata gelmemişsiniz allahtan :D
Printable View
sevdiğim bir abim ustalarımdan bir tanesi..
abi aynı haltı yerse ne yapıcaz ?
yapmazsa *** söker bakarız :D
Bu olay borusan oto istinyede geçmiştir. Ve hiç abartısız anlatılmıştır.
Borusan oto motosiklet servisinin yaptığı hataları oranın başında olduğunu söyleyen bir hanım işi çözmeye geldi. Ve komedi başladı.
Servis Müdürü: Şikayetleriniz ne?
b: Sıfır motosiklet ilk bakımdan sonra sinyaller çalışmadı, klakson sessiz oldu ayrca marş basmıyor.
sm: gereken yapılacak bir kez bakalım
b:kaç gündür gelip gidiyorum hatta yolda bile kaldım zaten kaç gündür gereken yapıldığı halde.
sm:bir daha baksınlar.
b:baksınlar.
akşam motosikleti almaya gittim.
sm:tamam yapıldı alabilirsiniz.
b:deneyelim öyle teslim alacağım
dememe yapılır herşey bırakıldığı gibi. sm mosmor
b:bakın bende bir tanede supersport modeli var o da sorunlu onu getirmiyorum çünkü aynı şeyleri yaşayacağımdan korkuyorum aramız bozulacak. (Bu arada servis danışmanının masasındaki dövüş sporları diploması dikkatimi çekti nedense.)
sm:ben onun arızalarınıda not alayım servis gönderip aldırıp ücretsiz yapalım.
b:arızalar..... birde egzost bilyası çok ötüyor.
sm:hepsini not aldım yarın aldıracağım motosikletinizi.
durum bu.
parası olmayan emlakçı, az parası olan galerici, çok parası olanda borusan mı oluyor ne.
cok ıyı yaa takipteyim bakalım daha neler gelicek :)
Turbo 106 varken farlar için elektrik ustası arkadaşımın dükkandayım oturuyorum içeride başka araçlarda var benim usta parça almaya gitti. Bende köşede başka bir aracın arkasındayım görünmüyorum..
Meclisten dışarı Gaziantepde 3.20 e36 bmw si olan ve altındakini uçak sanan 2 tip geldi benim arabanın başında konuşuyorlar
1. Olum arabaya bak turbolu falan neşeli olur bunlarda kilo falanda hafif
2. Olum bu devirde turbo takmaya ne var hem bunlar takıyor yine bizi geçemezler (3.20 E36dan bahsediyor) araba 1.6 sabaha kadar turbolasan ne olur...
1. Oda doğru kanka yolda denk gelirsek 2.0 bmw motorunun farkını gösteririz kendisine...
Yarım saat sonra usta geldi bunları tanıyormuş :) kulagına anlattım mevzuyu bilerek arabanın konusunu açtı buda bizim arkadaşın dedi suratları görecektiniz bana baktılar. Güldüm geçtim. :)
Aradan 1 ay geçer antepde bilenler bilir pazar çevre yolundayız gc8 (Stock) , wrx sti (Stock) , Stage 2 scirocco ,megane rs hepimiz arkadaşız çevre yoluna geldik bu da orda... dakkasına polis bastı çıktık kaçıyoruz hemen bunu gözüme kestirdim hayatının FLY BY'ını yaşattım kendisine :)
Kastamonu sanayisinde bizzat yaşadığım olaydır
Debriyaj setini değiştirmeye usta arıyorum bi yere girdim işimde var acele.
Değiştirirmisin bugüne dedim tamam dedi usta. Bu arabadan vardı bende motor koduna kadar bilirim vs dedi. hemen tamam dedim tel no bıraktım çıktım.
Çarparım hesabına gitti ibne herif ve yarım saat sonra beni aradı;
dinçer usta; kardeş bu arabayı 1.6 sanmıştım araç 2000miş bunun işçiliği ağır olur..
ben: (anlamamış tavrında) anladım ustam geç mi çıkaracaksın arabayı?
usta: yok ama anlaştığımız fiyattan 50 lira üst alırım sana yaparım bak sadece bu güzelliği
ben: hani biliyordun abicim bu arabaların 1.6sı yok zaten(araç mondeo 97)
usta: bunlar 2 çeşit senin ki ithal olanlar
Ben: hmmmm anladım o zaman yapma arabayı ben geliyorum birazdan alıcam arabayı
usta: söktük bikere tamam ilk dediğimiz fiyattan yaparım bu seferlik dedi ve kapattı
akşam geldim baktım arbaya yapmış aldım arabayı çıktım
aradan bir gün geçti arabayla gidiyorum bi telefon geldi
usta: kardeş tornavidayı kaputta unuttuk galiba bi bakıversene
hemen sağa çektim açtım kaputu kol gibi tornavida su deposunun yanında duruyor
ben: tamam buldum getiricem 1-2 saate
neyse götürdüm verdim tornavidayı sonradan aks körüğünü yırtmışlar onu değiştirdim. şasiyi tutan kolun tekinin vidasını yalama yapmıştır onla uğraştım baya
ben en çok bu adamın seti doğru düzgün nasıl taktığına şaşırmıştım :D
Eski bir olay,dükkanda otururken dayının biri dükkana gelir ve soruyu sorar,
Dayı: Abe sizde kartal teker tasiii vardır?
Biz: Kartal teker tasiii?
Dayı: He abi teker tasiii böyle pilastik,cırtlıyok falan.
Biz: Jant kapağı?
Dayı: he he ondan :D
Biz: yok dayı kaportacıyız biz:D
Teker tasiiiiii:D
Iyi debriyajı değiştirebilmiş :)
e46 varken söför camın da sorun çıktı kapanmıyordu elektrikçiye göturdum söktü cam motorunu tamir etti takti bana poşet için de en az iki avuç citava somun verdi dedim usta ne bu ? almanların en büyük sorunu fazla civata koyuyorlar ondan bozuluyor dedi :D
Benim usta çok küfür baz düzelte düzelte yazamam hepsini :D
Abi ön takımdan ses geliyor diyorum.
-Biniyor test ediyor s.et et idare eder diyor.
Abi v kayışı ses yapıyor değiştirelim mi ?
-Ses yapar o s.et kopunca değiştiririz.
Abi zayıflamışsın görmeyeli diyorum.
-Efesten turborga geçtim o göbek yapmıyor diyo :D
Birde bitmek tükenmeyen bir balata spreyi hastalığı var çözemedim her gittiğimde şu karşıdan bi balata spreyi al gel diyor :D
doğan ustayla geçen muhabbet
-abi bunlar ne die paso şanzuman kırıyo
-olum onlar kırmazsa biz ne yicez
-afiyet olsun abi heralde de nie kırılıyo bunlar
-bak subaru alanın ne hikmetse yolda dişleri uzuyo vampir gibi debriyajı gevura basar gibi kullanıp vites kolunu sökercesine vites atıyolar yoksa subaru kırılmaz
- ya abi nası kırılmaz peynir gibi şanzuman var
-olum bak şimdi japon bunu tadında yapmış sti a binemiyosan wrx i yüklemeye luzum yok bin stock bak adam 300 000 km dir sıkıntısız geziyo efendi efendi bin hiç bişey olmaz
1 hafta sonra subaru aldırdı bna :D
Baştan sona can sıkıntısından hepsini okudum. Çok eğlenceliydi :)
birgün boramı tamirciye götürdüm tamircide akrabam olur aynen şu gelişmeler yaşandı
b : dayı bunun bir baskı balatısına bakarmısın varmı bir sıkıntı yağında suyunda
u : bitmek üzere yüzde 25 kalmış yiğenim ( yüzdesine kadar söylüyor ve 5 arabam oldu 4 ünün baskı balatası hep yüzde 25 te idi :D )
b : değiştir dedim akşama gittim aldım gaza her yüklendiğimde zırıltı geliyordu şanzumandan usta böyle böyle dedim bana dediği kelime
U : ya önemsiz birşey küçücük bir somun var onu değiştirmek gerekecek parça parası değilde işçilik 250 tl tutar yiğenim dedi
B : yahu dünya malzeme değiştirdiniz baskı balatadan millerine kadar o somunu mu unuttunuz dedim sinirlenip arabayı sattım
hemen her akşam garajda takılırız birkaç gün gitmeyince ustam gönül koyar geldiğimizde olan muhabbet :D
- S.a gençler kolay gelsin
+ A.s noldu lan paranızmı bitti demir cafe hizmetinizde gelin tabi :D
Mükemmel bi konu ya bayıldım ellerinize sağlık
efsane polıs dıyolaglrı dıye konu vardı o konudakı ve burdakı dıyogları okuyunca yıkılıyorum gulmekten :D
polomun farlarından biri kesti elektrikçiye gittim.tabi kaputu açtık fıltre headers falan var ustada gördü muhabbet başladık işte etkisi olmudu nasıl yakıo falan yandanda kamyoncu bi abi geldi söyle bir göz ucuyla baktı;
k- bu araba motor istiyor dedi dikkat et yolda kalma dedi
b- şaşkın bir şekilde abi nerden anladın dedim
k- bu araba yağ yakıyor yağ kokusu war dedi
b- acayip sinirlendim ama gene efendilik bizde kalsın deyip tamam abi dedim..
halbuki 1 ay önce motor yaptırmıştım.. karter keçesinden egzoz borusuna yağ damlatıyordu o kokuya motor istiyor demişti :D :D :D