|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
Alkollü araç kullanmada limit 1.00 promile çıkıyor Yeni yasa taslağında alkollü araç kullanma limiti 1.00 promil olarak belirlendi. Alkollü oldukları tespit edilen sürücülerin ehliyetlerine el konulması için 1.00 promil ya da üzerinde alkol oranı bulunması gerekecek İçişleri Bakanlığı, yeni hazırladığı yasa taslağında alkollü araç kullanma limitini 1.00 promil olarak belirlendi. Buna göre, alkollü oldukları tespit edilen sürücülerin ehliyetlerine el konulması için 1.00 promil ya da üzerinde alkol oranı bulunması gerekecek. Taslakla yerleşim bölgelerinde hız sınırı 10 kilometre daha artacak. Yerleşim bölgelerinde hız sınırının artırılmasını doğru bulduklarını belirten Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonu (TŞOF) Başkanı Fevzi Apaydın, alkollü araç kullanımına ise bütünüyle karşı olduklarını ifade etti. Milliyet’in aldığı bilgiye göre, uzun süredir hazırlıkları devam eden Karayolları Trafik Yasası’nda değişiklik yapılmasını öngören tasarı, TBMM’ye sevk edilmek üzere geçen hafta Başbakanlık’a gönderildi. Kadük olan eski tasarıda yapılan son değişikliklerle, sürücülere yönelik iki önemli düzenleme yapılmasına karar verildi. TCK hükümleri Yeni tasarı çerçevesinde, alkollü araç kullanma limitinde AB ülkelerindeki sınırlamalar dikkate alındı. Buna göre, halen 0.50 promil olan alkollü araç kullanmada limit 1.00 promil olarak yeniden tanımlandı. Ancak, 1.00 promile kadar alkollü olan sürücülerin, başkalarının hayatı, vucüt bütünlüğü yada mal varlığı bakımından somut tehlikeye sebebiyet vermesi halinde ise Türk Ceza Kanunu hükümleri doğrultusunda işlem yapılması sağlanacak. Promil yükseltilmesine gerekçe olarak, AB standartlarının uygulanmasının yanı sıra sürücülerin alkol ölçümüne itirazıyla yaşanan adli ve idari sorunlar, yargı kararları ve ülke şartlarının gözönüne alındığı öğrenildi. Bu kapsamda, alkol aldığı anlaşılan sürücülerin 1.00 promil ve üzerindeki değerlerde araçları sevk ve idarede sorun yaşadıklarının bilimsel çalışmalarla tespit edilmesinin de yeni düzenlemede dikkate alındığı ifade edildi. Hız limiti de yükseliyor Aynı düzenleme kapsamında; yerleşim bölgelerindeki azami 50 kilometre olan hız limitlerinin yol ve trafik durumuna göre yeni düzenlemeler yapan ulaşım koordinasyon merkezleri ve il trafik komisyonları tarafından 20 kilometre artırılmasına ilişkin yetki 30 kilometreye çıkarılacak. Böylece, özellikle büyük kentlerde belediye sınırları içindeki bölünmüş yollarda 70 kilometre olan hız limiti 80 kilometreye çıkarılabilecek. Bu limit, yüzde 10’luk artış yetkisinin kullanılmasıyla 88 kilometreye yükselecek. Bu hız limitlerinin yükseltilmesiyle kent merkezlerindeki trafik akışları daha hızlı hale gelecek ve akış tıkanıklıkları önlenecek. Tasarıda, diğer hız limitlerinde ise bir değişiklik öngörülmedi. __________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|||
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: Chevy Sonic
|
umarım yasalaşmaz. 0.5 iyidir işte.
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: KALAS
|
Hız limiti tamamda alkol sakat arkadaş
10 parmağın 10 uda bir değil artık millet vurur şişenin dibine |
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: R Laguna 2.0
|
Alkollü araç kullanımına karşıyım
normalde 0.50 promil üstüne alıyorlardı değilmi ehliyeti. __________________________________ ''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın'' Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış. |
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Megane 3 DCi 140 ps
|
bir yandan alkollü kokteylleri, konserleri yasakla diğer yandan promil'i yükselt.. ne yapmaya çalışıyor bu adamlar? derdiniz ne kardeşim? ülkenin tek derdi alkol mü? işsizlik, pahalılık, düşük maaşlar bunlar daha mı önemsiz?
__________________________________ kervan ters dönünce uyuz eşek başa geçer...
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: 2003 bmw 525, 2010 h100
|
keşke hepten yasaklansa...
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: ......
|
Bu 1 promil tahmini bira üzerinden hesap yaparsak kaç biraya denk geliyor yani?
__________________________________ Önden ok gibi arkadan .ok gibi
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
hız sınırı ıyı olmus zaten alkol sıkıntım yok ama 1.00 promıl alkole yakın olan araba kullanıcak durumda oluyormu onu bılmıyorum trafık sıkıntıya gırmez ıns
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: 207 rc
|
sınırın yukseltılmesı tafatarıyım 2 bıra ıctınmı arabayı kapat gıt her zaman olmuyo ınsan bazen 3. bırayıda ıstıyor işin başı kişinin kendını bılmesı eğitim şart
__________________________________ ''Türkiye; Atatürk'ü Allah'a borçlusun, geriye kalan her şeyi de Atatürk'e..." DANIEL DUMOULIN |
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Civic
|
Alkollü araç kullanmak bir dikkatsizlik değil cinayeti bile bile işlemeye olanak sağlamaktır.
Bırakın 1 promili alkollü araç kullananları süresiz olarak men etmek gerekir trafikten. Şu iyi olmuş diyen arkadaşlar fasıl dönüşü 150 km ile bir aileyi biçtiklerinde aynı şeyleri de söyleyebilecekler mi acaba. |
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: Subaru Forester
|
2 bira ile 0,75 promilden ikinici sefer ehliyet vermiştim bence iyi olmus
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: CTR & Megane II Hb
|
bununla ilgili bir çok araştırma var, bir bira bile içseniz reflekslerin ne kadar yavaşladığı, bunun tersinede sürücünün kendini daha da usta şöför zannetmesi vs...
normalde sorumlu birinin bence bir bardak bile alkol alsa direksiyona geçmemesi lazım __________________________________ www.seslidusunuyorum.com "japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Mercedes C200k,BMW e46,e90,Freelander II
|
Bence bu yasakların pek önemi yok.Alkol alacak adam zaten alıyor cıkıyor yola bu yasadan sonra dur 2 tek daha atayım diyeceklerini sanmıyorum içen zaten içiyor.İçmeyen zaten içmiyor.Birşey değişeceğini sanmıyorum.Hız limitide aynı sekilde ben bakıyorum coğu yolda mıllet asıla asıla gidiyor sallayan yok ki buna bende dahilim.Saçmasapan limitler,tuzlaya gidiyorum sahilde 50 km hız limiti ulen 50le gitsem akşama varırım ki 50le gitmeye calıştım tam komedi oluyor sora basıp gidiyorum en azından 100 olsun mantıklı bir rakam olsun.
__________________________________ SAMPIYON GALATASARAY |
|
|
|
|
#14 | |
![]()
Otomobil: rs13
|
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Lightside GP
|
bircok alkol test cihazinda sorunlar var, kendinizden eminseniz hastaneye sevk ettirin kabul etmeyin seyyar test yontemini...
__________________________________ Experience is what you get when you don't get what you want.
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: Ae86 Levin 4a - Ae86 Levin Sedan 4age
|
Bunlar yine kendine göre bir hesap yapmışlardır.
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
alkol alıcaksan kullanma aracını. Bence sacma olmus promil sınırının artması. Su halde bile tonlarca adam trilyon kafa trafikte geziyor.
__________________________________ Kula bela gelmez hak yazmayınca
Hak bela yazmaz kul azmayınca |
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Clio rs
|
Arkadaşlar Ehliyeti kaptıralı 5 ay oldu kaptırdığım promil 57 !!!
Nasıl içime oturdu bi bilseniz 5 aydır polis gördüğüm yerde irkiliyorum 2 bira içip sapıtan kim olabilirk ki hem Bence güzel olmuş |
|
|
|
|
#19 |
![]()
Otomobil: focus tdci ghia 109hp 240nm
|
hız sınır iyi olmuş bence çünkü artık araçlar ve de buna bağlı olarak teknolojiler çok gelişti. Fakat alkol için aynı şeyi söyleyemem, cezalar daha da caydırıcı olamlı
__________________________________ History; 96 corolla 1.6gli 114hp+ 98 civic 1.6ies 120hp+ 00 civic 1.4is 90hp+ 07 focus 1.6tdci 109hp... |
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|
|