Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 01-03-2011, 14:03   #1

individual - ait Avatar

Otomobil: Tofaş Kartal 1.6

Borcu olana tarihi fırsat!

Elektrik, su, vergi, prim gibi yaklaşık 300 kalem borca kolaylık getiren yasada başvuru için tanınan 2 aylık süre başladı.

Cumhuriyet tarihinin en kapsamlı affı olarak nitelenen yasa kapsamında vatandaşlar başta vergi ve prim borçları olmak üzere devlete olan yaklaşık 300 kalem borcunu yapılandırabilecek. Yapılandırma 31 Aralık 2010’a kadar ödenmeyen tüm alacakları kapsıyor.

Vatandaşlar ödemediği cezaların ve vergilerin anaparasını ödeyerek faiz yükünden kurtulacak. Örneğin; 2003’te bin TL borcu olan vatandaş bugün 31 bin TL ödemek zorunda. Yeni düzenleme ile bu borçtan gecikme zam ve faizi olan 30 bin TL silinerek, kişiden bunun yerine 2003’ten bugüne kadar geçen sürede borç miktarına 2005’e kadar TÜFE, 2005’ten sonra ise ÜFE eklenecek. Borca enflasyonun eklenmesi ile ana borç miktarı yıllık yüzde 10 artacak.

Bu şekilde toplamda ana borç miktarı yüzde 70 artmış olacak. Böylece ödenecek borç miktarı ise bin 700 TL olacak. Vatandaş, 31 bin TL yerine bin 700 TL ödeyerek borcunu sıfırlamış olacak. Ödemeler ikişer aylık dönemler halinde, azami 18 eşit taksitle yapılabilecek. Böylece hem vergi hem de prim borcu olanlar bir ay birini diğer ay ötekini ödeyebilecek.

Vade 36 aya, taksit sayısı ise 18 aya kadar çıkabilecek. Eğer kişi borcunu taksitli ödemek isterse borç miktarına, 12 ay için 1.06; 18 ay için 1.07; 24 ay için 1.1; 36 ay için ise 1.15 oranında faiz uygulanacak. Ödemeler peşin ya da vergi borçları için kredi kartı da kullanılarak yapılabilecek. Bununla birlikte, ödeme yükümlülüğü 3 aylık sürede tam olarak yerine getirilemezse yeniden yapılandırma hakkı kaybedilecek, yapılandırma işlemi de iptal edilecek.

-YENİDEN YAPILANDIRILAN DİĞER ALACAKLAR-

Kanunla yeniden yapılandırılan diğer alacaklar ise şöyle:

-TRT’ye olan elektrik enerjisi satış bedeli payı ve bandrol ücretleri borçları

-KOSGEB alacakları, TEDAŞ veya bu şirketin hissedarı olduğu elektrik dağıtım şirketlerinin elektrik tüketiminden kaynaklanan alacakları

-Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösterenlerin elektrik, doğalgaz, su ve yönetim aidat borçları, afet kredileri hariç Geliştirme ve Destekleme Fonu kaynaklı alacaklar

-Çevre ve Orman Bakanlığınca orman köylülerince oluşturulan kooperatiflere kullandırılan krediler, sulama kooperatiflerinin borçları

-Kültür ve Turizm Bakanlığınca kültür varlıklarının korunması, bakım ve onarımı amacıyla kullandırılan krediler

-Tarım ve Köyişleri Bakanlığınca tarımsal amaçlı kooperatiflere veya ortaklarına verilen kredi alacakları, ilgili kanunca arazi dağıtılanların ödemedikleri arazi bedelleri, sulama kooperatifleri ve sulama birliklerinin tarımsal sulama faaliyetlerinden kaynaklanan alacakları

-Hazine’nin özel mülkiyetinde veya devletin hüküm ve tasarrufu altında bulunan taşınmazlar hakkında yapılan kesin izin, kesin tahsis, kullandırma kararı, irtifak hakkı, kullanma izni ve kiralama işlemlerinden kaynaklanan ve vadesi 30 Kasım 2010’da geldiği halde ödenmemiş olan kullanım bedelleri ve hasılat, ticari kar payları, orman köylülerini kalkındırma geliri, arazi tahsis, ağaçlandırma, ağaçlandırma ve erozyon kontrol, yüzde 3 proje ve toprak bedelleri

-SGK’nın taşınmazlarının ödenmemiş kira bedeli, il özel idareleri, belediyeler ve bunların bağlı kuruluşları ile sermayesinin yüzde 50’den fazlası bunlara ait şirketlerin mülkiyetlerinde bulunan taşınmazların kullanım bedelleri ve hasılat payları alacakları

-Vakıflar Genel Müdürlüğü ile mazbut vakıflara ait taşınmazların kira bedelleri, işveren ve üçüncü şahısların, iş kazası, meslek hastalığı, malullük, ölüm halleri ile genel sağlık sigortalısına ve bunların bakmakla yükümlü olduğu kişilere yönelik ödemekle yükümlü oldukları her türlü borçları -

Özel radyo ve televizyon kuruluşlarınca ödenmeyen yıllık brüt reklam gelirlerinden alınan yüzde 5’lik pay ile eğitime katkı payı

-Her kademedeki askeri okullar ile Emniyet teşkilatında görevlendirilmek üzere her kademedeki eğitim kurumlarında okutulanlardan öğrencilikle ilişiği kesilenler, mezun olanlar, bunların dışındaki eğitim kurumlarında devlet hesabına okutulup da mecburi hizmet yükümlülüğünü yerine getirmeyenlerin ödenmemiş öğrenim giderlerine ilişkin tazminat tutarları

-TMO tarafından FİSKOBİRLİK’e ödenmeyen alacaklar, kalkınma ajanslarının il özel idareleri, belediyeler ile sanayi ve ticaret odalarından olan alacakları, SGK’ca fazla veya yersiz ödendiği tespit edilen ve tahsil edilmesi gereken gelir ve aylıklara ilişkin borçlar.(ANKA)

Kaynak Milliyet

Biz Böyle Mutluyuz
individual isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-03-2011, 21:46   #2

Chatin - ait Avatar

Otomobil: X16XEL '00

trafik cezaları girmiyor degil mi.. arkadamdan 130 kitlemişler 50 lira da faiz gelmiş ama ne bir ihbarname var ortada ne de bana tebliğ edilmiş bir kağıt.

ne yapak panpa ödeyek mi ?

.....[OPEL GARAGE]
Technik Die Begeistert

Chatin isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-03-2011, 22:12   #3

Otomobil: yok

Emlak vergisi borcu ile ilgli bir olay var mı?
Bizim diğer evin vergiyi 2002'den sonra kaçırmışız.Şukela bir borç çıktı.

senna´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
sene 1962 akşam single turbo suprayla lokalden dönüyoruz parktan çıkarken arabayı ufoya sürttük
ST-max isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-03-2011, 23:31   #4

slowmotion - ait Avatar

Otomobil: 1.2 SloWMotion TDI, x16xel

katkı ve öğrenim kredilerine af geldimi acaba?

205 gti, 207 RC
1.2 SloWMotion TDI
eski kullanıcı adım : 207rc emrah
slowmotion isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 01-03-2011, 23:34   #5

cery - ait Avatar

Otomobil: Red x (Integra + Golf MK1)

:
207rc´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
katkı ve öğrenim kredilerine af geldimi acaba?

ben de cvp bekliorum

Screw you guys! I'm going home...

343. KSD 5'nci Jandarma Eğitim Alayı 2'nci Tabur Gölköy / KASTAMONU Acemilik Bitti

Şırnak Asker Hastanesi...

Askerlik Bitti Be Yaa
cery isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 07:52   #6

mira - ait Avatar

Otomobil: Sporting Palio

mira - MSN üzerinden Mesaj gönder
yasa tasarısı meclisten geçti fakat onay bekliyormuş diye biliyorum.bende takipteyim
mira isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 08:26   #7

individual - ait Avatar

motorlu taşıtlar vergiside kapsıyor

Biz Böyle Mutluyuz
Eski 02-03-2011, 08:29   #8

SekoLive - ait Avatar

Otomobil: R Laguna 2.0

arkadaşlar,

babamın vergi borcu vardı geçtiğimiz yıl taksitlendirdik sanırım 7.ayında falanız ödüyoruz bi 11 ay daha olacak diye hatırlıyorum... şimdi bu af bizi kapsamazmı? yada kapsaması için ne yapmamaız lazım

eğer kapsamaz ise bir kere daha insanlık edip af v.b. şey beklemeden borcumuzu ödemeye çalıstıgımız için cidden canım sıkılıcak....

''Neye İnanırsan Bir Gün Onu Yaşarsın''

Eşşeğe gereğinden fazla değer verirsen,
Kendini yarış AT'ı sanarmış
.
SekoLive isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 08:30   #9

Cimmeria - ait Avatar

Otomobil: CTR & Megane II Hb

böyle yasalar yüzünden bu hükümetten nefret ediyorum. Bu tip yasalar insanları resmen eşşek yerine koymaktan başka bir şey değil.

Düzgün vatandaş ol vergini öde faturalarını öde gerekirse sıkış ama aman borcum olmasın diye kas, sonra 10 seneye kadar af çıksın ödemeyenler 10 sene öncesinin parasına göre ödesinler...

eşşeklik bizde ne ödüyorsun ki bu memlekette vergiymiş emlak vergisiymiş faturaymış

www.seslidusunuyorum.com

"japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
Cimmeria isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 08:40   #10

individual - ait Avatar

SekoLive´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
arkadaşlar,

babamın vergi borcu vardı geçtiğimiz yıl taksitlendirdik sanırım 7.ayında falanız ödüyoruz bi 11 ay daha olacak diye hatırlıyorum... şimdi bu af bizi kapsamazmı? yada kapsaması için ne yapmamaız lazım

eğer kapsamaz ise bir kere daha insanlık edip af v.b. şey beklemeden borcumuzu ödemeye çalıstıgımız için cidden canım sıkılıcak....

valla acı ama gerçek sizi kapsamıyacak diye biliyorum.Çünkü vergi borcun varsa gidiyorsun dilekçe veriyorsun faiz siliniyor kalan para ya peşin yada taksitlendirme yapılıyor.

Bu af zaten yüzyılda bir olur

Biz Böyle Mutluyuz

Son Düzenleyen individual; 02-03-2011 08:44.
Eski 02-03-2011, 08:44   #11

SekoLive - ait Avatar

individual´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
valla acı ama gerçek sizi kapsamıyacak diye biliyorum.Çünkü vergi borcun varsa gidiyorsun dileçe veriyorsun faiz siliniyor kalan para ya peşin yada taksitlendirme yapılıyor.

Bu af zaten yüzyılda bir olur
zaten Muhteşem yuzyılı yaşıyoruz yuzyılda hiç gelmemesi gerekenler geldiği için....

.
Eski 02-03-2011, 08:54   #12

mmustu - ait Avatar

Otomobil: 190 E

mmustu - ICQ üzerinden Mesaj gönder mmustu - AİM üzerinden Mesaj gönder mmustu - MSN üzerinden Mesaj gönder mmustu - YAHOO üzeri ndenMesaj gönder Send a message via Skype™ to mmustu
prü Kaçak geçiş cezalarınada af gelecek mi acaba ?

tünayK´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
usta şöför dediğin,mutfakta aşcı,sokakta beyefendi,yatakta fahişe olur...
mmustu isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 08:55   #13
Uzaklaştırılmış Kullanıcı

Otomobil: Turbo Besmele.

individual´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
motorlu taşıtlar vergiside kapsıyor
Bundan eminiz değil mi abi? Yani vergi borcu olan bi aracamızın, faizlerini sildirip ana parasını mı ödiyeceğiz?
Kakus isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 08:58   #14

individual - ait Avatar

Kakus´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Bundan eminiz değil mi abi? Yani vergi borcu olan bi aracamızın, faizlerini sildirip ana parasını mı ödiyeceğiz?
Açıkcası bu olaya en çok ben sevindim motorlu taşıt vergi borcum vardı benim dün telefonla arayıp nakil vastılara sordum şöle bişey dediler kapsıyor dediler.gelip baş vuruyorsunuz dilekçe veriyorsun yoğunluğa göre dilekçe onaylanıyor kalan borç taksitle bile ödüyebiliyorsunuz dediler.trafik cezalarıda tabi.mecidiyeköydeki vergi dairesini aradım nakil vasıtları daha bize bunla ilgili bir yazı gelmedi ama vergi affı kapsıyor pazartesi gelin dediler.

Biz Böyle Mutluyuz
Eski 02-03-2011, 08:59   #15

Cliosportve - ait Avatar

Otomobil: Clio rs

Bizim için önemli olan Trafik cezaları ve Vergi cezalarının kapsayıp kapsamadığıdır
Cliosportve isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 09:00   #16
MKT

MKT - ait Avatar

Otomobil: 99 Sedan civic

MKT - MSN üzerinden Mesaj gönder
benimde 2sene önce sattığım civic için 195 tl ceza geldi dün. napak ağlayakta gözdenmi olak? yoksa ödesekmi.bunlarda affa girermiki?
MKT isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 10:07   #17

coyete - ait Avatar

Otomobil: evo6 tm crx

MKT´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
benimde 2sene önce sattığım civic için 195 tl ceza geldi dün. napak ağlayakta gözdenmi olak? yoksa ödesekmi.bunlarda affa girermiki?
yavrum sen onuda öde en sağlıklısı
coyete isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 10:53   #18

M U R A T - ait Avatar

Otomobil: corsa d sport

M U R A T - MSN üzerinden Mesaj gönder
ben tüm herşeyi ödediğim için kendimi keriz gibi hissediyorum bu hükümet sayesinde...

hayat arabamla 2011 mil.
M U R A T isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 02-03-2011, 10:55   #19

SekoLive - ait Avatar

M U R A T´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben tüm herşeyi ödediğim için kendimi keriz gibi hissediyorum bu hükümet sayesinde...
tek değilsin. . .

eğer bizede indirim yapılmazsa bi plaket gönderilsin

keriz on the borard şeklinde arabalara iş yerlerine asalım.

.

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 22:14 ::::