|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: FD6
|
Şimdi çıkan kanun bu!..
MADDE 17- (1) 7/11/1996 tarihli ve 4207 sayılı Tütün Ürünlerinin Zararlarının Önlenmesi ve Kontrolü Hakkında Kanunun 5 inci maddesinin birinci fıkrası ile 30/3/2005 tarihli ve 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 39 uncu maddesine göre verilen idari para cezaları hariç olmak üzere, 31/12/2010 tarihinden (bu tarih dâhil) önce idari yaptırım kararı verildiği halde bu Kanunun yayımlandığı tarih itibarıyla ilgilisine tebliğ edilmemiş olan ve genel bütçeye gelir kaydı gereken ve her bir kabahat için 120 Türk Lirasının (bu tutar dâhil) altında kalan idari para cezaları tebliğ edilmez, tebliğ edilmiş olanların ve bunlara bağlı fer’i alacakların tahsilinden vazgeçilir. Bu fıkra kapsamına giren ve mülga 5539 sayılı Kanun ile 6001 sayılı Kanun gereğince verilen idari para cezası ile birlikte ilgilisine tebliği gereken ve tutarı 12 Türk Lirası ve altında kalan geçiş ücretleri için de bu fıkra hükmü uygulanır. Ne anlıyorsunuz bundan? 120 TL ve altı olan cezaların iptali değil mi.. ![]() Aslında olay şu! Yasanın Resmi Gazete'de yayımlandığı tarih itibarıyla tebliğ edilmemiş 120 TL'nin altında kalan idari para cezalarının tahsilinden vazgeçilecek. Tütün mamulü tüketimiyle ilgili idari para cezaları bu hükmün dışında tutulacak. Tutarı 12 TL ve altında kalan geçiş ücretleri de tebliğ edilmeyecek, tebliğ edilmiş olanlar da tahsil edilmeyecek. Maliye Bakanlığına bağlı tahsil dairelerince takip edilen ve süresi 31 Aralık 2004'den önce olduğu halde ödenmemiş olan alacakların türü, dönemi, asılları ayrı ayrı dikkate alınmak suretiyle; tutarı 100 TL'yi aşmayan asli alacaklar ve feri alacaklar ile aslı ödenmiş feri alacaklardan tutarı 100 TL'yi aşmayanlar tahsil edilmeyecek. Cezalar anında tebliğ edildiği için cezanın iptali diye bir şey yok! Konunun özü kısaca cezalar ödenecek.. 3 gün sonra biz cezaları affettik diye sağda solda tv de gazetede bişey duyar ya da okursanız kanmayın.. gidin paşa paşa ödeyin.. Laf oyunu olan seçim yatırımı konuları bunlar!!! __________________________________ Galiba benzini Gucci’den, elektriği Armani’den, doğalgazı Burberry’den alıyoruz. Başka türlü hem bu kadar pahalı olmaz, hem bu kadar güzel giydirilmez !!! |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]() |
plakaya yazılmış ama bizim haberimiz olmayan cezalarmı iptal olcak sadece
![]() eve gelenlerde olsaydı ne anladım ben bu işten
__________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
İşte sihirli kelime burada..
"KANUN ÇIKARDIK, tebliğ edilmemiş TRAFİK CEZALARI İPTAL EDİLİYOR!" Büyük harfle yazan yeri daha sesli okuduğunda vatandaşın gözünde gülücükler açacak
__________________________________ Galiba benzini Gucci’den, elektriği Armani’den, doğalgazı Burberry’den alıyoruz. Başka türlü hem bu kadar pahalı olmaz, hem bu kadar güzel giydirilmez !!! |
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
valla arkadaşlar ben geçmişte yediğim yaklaşık 5 cezayı ödemedim. imza at dedi polis atmadım hiç birine.
imza atmadığım o 4-5 cezayı ödemek istediğimi söyleyip emniyetede vergi dairesinede gittim yıllardır o cezaları bulamıyorlar. imza atmadığım cezalara ne oldu acaba cezalar arasında 2 tanede radar var.edit: o cezaların ceza puanlarıda ehliyetime yansımadı hiç. __________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Astra GSi16v
|
iyimiş
en kötü 1000000 oy alır böle bişey sölese
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
kacak ogs cezam var belkı o da silinir..
__________________________________ 35 1/2 KSK ''Emniyet Kemerimizi Takalım,Takmayanları Uyaralım " psn : derman3534 |
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: CTR & Megane II Hb
|
zaten ceza silmek ne demek ya ? biz cezasını vergisini ödeyenleri eşşek yerine koymaktan başka bir şey değil ki
__________________________________ www.seslidusunuyorum.com "japonun karısı drift yapsın, türkün karısı trip atsın"
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: Varbişi :)
|
ben trafik cezasının muane dışında insanların karşısına çıktığını görmedim. muane zamanı ipe ipe ödüyorsun. ama bana niye hiç karşıma çıkmadı bu güne kadar anlamam. hayatta imzada atmam ödememde muanede karşıma çıkmadığı sürece. ki şimdiye kadar hiç çıkmadı.
__________________________________ Şehitlerimizi unutma! Unutturma! |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: Linea 1.3 Jet 90HP!
|
benim 3tane trafik cezam var,1seneye aşkın zaman oldu hiç birini ödemedim bu aralar af çıkcak muhabbetleri döndüğü için af çıkınca ödemeyi düşünüyorum,en azından binen faizleri düşürseler yeter
__________________________________ Kaderimin efendisi de benim Ruhumun kaptanıda.. ![]() |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: 2012 1.3 Mjet Linea..
|
Type r da basima gelen 2 seyden bahsediyim biri bostanci minibus yoluna tersden girdim garden car in orda polis ilerde bekliyordu gel buraya diye bagirdi gelmicem dedim gelmessen arkandan yazicam dedi 20 gun sonra 3 maddeli bir ceza geldi 590 tl tutarinda neyse 2 olay atasehirden rolle ciktik donuyoruz samandiradan kartal giselerine girdim baktim 50 metre ilerde cevirme isik tuttu gel diye yavasladim ama cok polis araci vardi belli baglanicam 2 polis memuru arasindan kactim sag kapiyada yedik tabi jobu neyse buna ceza gelmedi arabayi satarken 1 tane bile ceza cikmadi yani bu aflar ise yariyor herhalde
__________________________________ Halkını cehalet ve sefalete teslim eden yöneticiler yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri seçen halk ise köle olmaya mahkûmdur." Mustafa Kemal ATATÜRK |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
Otomobil: yok
|
cezaların felan silindiği yok... bazı cezalar var... 2 3 yıl önce yazılmış ama gelirler müdürlüğünün sisteminde 3 yıl sonra gözüken ve bu cezalar 3 yıllık gecikme faizi ile sisteme geçiriliyor ve uygulanıyor... siz bu yeni yasayla gelirler müdürlüğüne gittiğinizde cezanız felan silinmiyor gidip faizlerini sildiriyorsunuz... geri kalan ana parayı ödüyorsunuz ama.... 2008 de yediğim 237 liralık radar cezama 150 liralık g.faizini silindi ana parayı ödedim bitti.... MTV içinde aynısı geçerli.... cezaların felan silindiği yok yani... ama ana parayı ödüyorsunuz...
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
Otomobil: MK2b mJET
|
Ben bu ceza işinden oldum olası hiçbirsey anlamadım.Elimde ceza makbuzu var vergi dairesinde cıkmıyor.Vergi dairesinde cıkan internet üzerinde gözükmüyor gözükenlerde satarken yine cıkmıyor nasıl bir sistem anlamadım gitti.
Cıkan kanuna göre tebliğ edilmeyen 120 TL'nin altındaki cezalar silinecek yani.Peki imza atmadığımız,arkadan yazılan cezalar nasıl olucak mike mike ödeyecekmiyiz? __________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
|
Tebliğ edilmişse evet!
__________________________________ Galiba benzini Gucci’den, elektriği Armani’den, doğalgazı Burberry’den alıyoruz. Başka türlü hem bu kadar pahalı olmaz, hem bu kadar güzel giydirilmez !!! |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: MK2b mJET
|
Bu devlet ezel gibi akü
![]() ![]() Oyun içinde oyun
__________________________________ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Noldu diğer zam konusu silindi mi yahu
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
Otomobil: hb b16a2
|
ben vergi dairesinden geliyorum aracımın gecen seneden kalan vergi borcu silinmiş şimdi sitede okuyunca yazayım dedim 120 tl altı borçlar siliniyo bnm vergi borcum silindi
__________________________________ civic si sold civic vtı sold RPM Race Events http://www.rpmraceevents.com Son Düzenleyen ugur; 02-03-2011 13:17. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Corolla D4D
|
o karayollarını bağlıyor trafikle alakalı değil.
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
Otomobil: Vw Polo Classic & Seat Leon 1P
|
Aynen, bir abim vardı hiç ödemezdi niye ödemiyosun diye sordum. Niye ödiyim ki nasıl olsa af çıkıyor dedi.
__________________________________ alıntıya HAYIR... |
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
İşte vergiyi cezaları alamıyorlar, ondan sonra "dolaylı vergi" adı altında akaryakıt vergisi diye geçiriyorlar. Başkasının cezasını "vergi" adı altında ben ödüyorum. Niye? Çünkü öteki adam cezasını ödemiyor.. Ben de enayi gibi motorlu taşıtlar vergimi, cezamı ödüyorum. Kaz ım ben çünkü..
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|