|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
Arkadaşlar malumunuz yakıt derdinden herkes muzdarip. Önüne geçilemeyen bir zam furyası var. Ancak kullanım kitlesine baktığımızda sitemizin bile nerdeyse &70 inden fazlası yeni tip dizel motorlar kullanıyor. Yeni tip derken aslında 2000 senesi sonrası yapımı dizel motorları kast ediyorum (CDTİ, Multijet, CRDİ, DCİ vs). Şimdi bu motorların biodizel ile arası nasıldır? Yani biodizel üretimininde yasaklandığı malum ancak, kullanımı yasak değil. Bilgi sahibi arkadaşların motorlarla yakıt arasındaki kullanılabilirliğe yorum yapmasını rica ediyorum.
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: 95 EG Coupe, Doblo, Fiarino, Caddy
|
10 numara yağ yapılanı bahsediyorsan komşum yapıyor bu işi sadece mazot filitserisi erken değiştiriliyotmuş tıkanmadan dolayı ne kadar filitreden geçirsekde kalanlar filitreyi tıkıyormuş
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
|
Arkadaşlar şu konuya bir çözüm bulalım ya. Bende şirket arabaları var, çoğumuz hatta belki sitenin %90 ı dizel kullanıyor. Şu işe bir aydınlatma gerekli.
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
ford grubunun kitapciginda 40 litrede 2 litre biodizel kullanabilirsiniz diyodu
fazlasini önermiyomus
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: Golf V TDi
|
multijette pek güzel şeyler olmuyor kullanınca.sensör arızaları veriyor.yakıt pompası arıza veriyor.fakat son zamanlarda 5 numara yağ kullananlarda var.onda nasıl sonuçlar verir bilemiyorum.
|
|
|
|
|
|
#6 | |
|
TechTurkey
|
cok dusuk sicaklarda 50:50 oran tavsiyesinde bulunmus,fakat yazin istedigin oranda kullan diyor, RME = rapeseed methyl ester = biodizel ![]()
__________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]() |
Eski motor 2000 yılındaki polo sahibi nerden bulucaktı euro dizeli Bizde kullanıyorduk sorun olmadı hiç. |
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: 3 tane aracım var markalarını yazmak istemiyorum
|
10 numarayı normal dizel ile karıştırıp öyle kullanın
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
TechTurkey
|
hangi oranda , ne kadar kullandin ? __________________________________ "If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough" "If you can leave two black stripes from the exit of, one corner to the next, you finally have enough horsepower" |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
Bu işe girmeyi düşünüyorum açıkcası. İzmir bölgesinden ortak olabilecek kişilerde bakıyorum. Bu açık tekliftir....
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
duyduğum kadarıyla VW SDI motorlar ve PSA DW8 motorlarda sıkıntı olmuyor.Yanlız yakıt filtresi erken değişmesi ve carbon clean sık yapılmalıymış..
doğruluğu nedir bilemiyorum. __________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
![]()
|
Herkesin yardımını bekliyorum.
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: Laguna dTi
|
daha önce kendi çalıştırdığımız ham yağ fabrikasına makine aldık bir furya patladığında
2003 yılıydı sanırım.sonra o aleti hemen geri verdik ürettiğini yakacak motor yok ![]() sonra bu makineleri alıp hamyağ veya rafineri yağ ile çalıştırıp kendi kullanacağı yakıtı üretmek isteyen bazı nakliyeciler sanayiciler oldu ama hepsi bıraktı bu kullanışsız makineler yüzünden.sonra halkta bir önyargı oluştu birde ötv ile dizel fiyatını bulunca kimse tercih etmedi. sonra bizde vazgeçtik 14 çekici ile bütün yaz ayçiçeği-küspe-buğday-kanola taşıdığımız halde mazota döndük. bursada çok kaliteli yapan bir yer vardı hala duruyormu bilmiyorum.1,5 dci megane ile sorun yaşamamıştık ama çok kullanmadık 1500 km falandır. eğerki çok kaliteli üretilecekse yeni motorlarda hiçbir sakıncası yok.dizel neyse o da o.servis kitapçıklarındaki uyarılar dikkate alınmasın çok,alacağımız biodizelin kalitesini bilemeyecekleri için kendilerini korumak adına %5 karıştırın falan yazıyor.iyi biodizel periyodik bakım harici bir sorun çıkarmaz diyorum.ama sırf biodizel kullanıpta 150-200bin km yapan birçok örnek olsa daha iyi anlaşılır tabi. konuda sıkıntıyı yağ bulmakta çekersin,yıllık ne kadar iş yapacağın ve bu yağı nerden temin edeceğinle ilgili iyi bir fizibilite yapmalısın.çünkü yağ piyasası biraz oynak.paran varken hammadde sıkıntısı çekebilirsin.ithalat şansın varsa bulgaristan bağlantısı daha doğrusu balkan ülkeleri bağlantısı kurabilirsin.gemiyle yurtdışından getirebilirsin. biodizel üretim ve satışından çok yağ bulma-alma kısmı ve gümrük seni yoracaktır diye düşünüyorum. edit:bizim kullandığımız çekiciler değil,kalitesiz biodizel kullanan çekicilerde yaşanan sıkıntılar pompa enjektör vs. __________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz Son Düzenleyen initial-D; 13-03-2011 20:53. |
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
|
birde kanola yağı ayçiçeğinden daha verimlidir biodizel için
__________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz |
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
Ben yağ bulalım bu işi yapalım derken. Tech ve tanıdık çevreye satacak kadar bir üretim yapalım anlamında demiştim. Yani okadar yağ buluruz diye düşünüyorum. Yalnız yazdıkların için sağol. Vaktin olduğu bir zaman daha ayrıntılı görüşmek isterim yüzyüze.
|
|
|
|
|
#16 | |
![]()
|
![]() ham kanola yada rafine kanola fiyatları yüzünden satış fiyatı gene dizeli bulur.birde üretim için masraf yapacaksın.yağcılar falan karlı bir iş olmadığı için hiç bulaşmıyorlar bu işe zaten artık.hem trde biodizel yakıt olarak pazar payı kazanmaya başladıkça bu sefer yağ sektörü sıkıntıya girer diye düşünüyorum,dizelle aynı fiyat olur neredeyse ve evde yediğimiz yağ fiyatlarına zam gelebilir az bulunmasından ve değerinin artmasından dolayı ![]() dediğin miktardağ yağ bulunur,daha fazlası içinde bulunur ama bağlantı ve sıcak para lazım. üretim için lisans gerekecek bir de ![]() kimsenin korkusu olmasın iyi biodizel için,millet yeni cr dizelle 10 numara yağ kullanıyor, iyi biodizel onun yanında jet yakıtı kalır
__________________________________ otomobiline atla, basabildiğin kadar bas, buralardan uzaklaş biraz Son Düzenleyen initial-D; 13-03-2011 21:02. |
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Passat 1.9 TDI - MK2 Golf
|
son mazot zamlarından sonra bio dizel konusunu gündeme getirmek lazım sitemizde yapan kullanan varmı acaba
__________________________________ Diesel Power TDI |
|
|
|
|
|
#18 |
![]() |
iyi bir biodiesel nasıl üretilir burak abi ?
__________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#19 |
|
TechTurkey
Otomobil: fio emo 95ps
|
1000 bar ve altı rail ve/veya enjektör basıncı ile çalışan dizellerde ılıman ve sıcak iklimlerde ve mevsimlerde kullanılabilir. Ama yüksek basınçta mükemmel atomize gerçekleştiren sistemlerde, 1500 bar, 1800 bar, 2000 bar basınçlarda çalışan motorlarda kullanmak risk demektir.
__________________________________ “ Ever tried. Ever failed. No matter. Try Again. Fail again. Fail better. ” Samuel Beckett |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|