En temizi aslında :D ram azmış, dokunmatiği verimsizmiş, fotoğraf kalitesi vasatmış derdi yok :D Ses gider ses gelir düz mantık :D
Printable View
En temizi aslında :D ram azmış, dokunmatiği verimsizmiş, fotoğraf kalitesi vasatmış derdi yok :D Ses gider ses gelir düz mantık :D
eğer nokia alıcaksanız misal N8 gibi .. ovi ye takılmayın .. tırtların şahıdır evet ama oviden zaten yılda bir bişey indirirsiniz .. gerisini netten bulur atarsınız cihaza .. symbian uygulama konusunda sorun çekiceğiniz bi sistem değildir
edit : bu arada sony ericsson u her ne kadar sevmesem de xperia x10 uda tercih edebilirsiniz .. hem android işletim sistemi şuanda en beğendiğim işletim sistemi olarak 1. sırada bana göre .. hemde giderek gelişiyor .. cihaz hem telefon olarak hem kamera özellikleri olarak güzel .. bir araştır derim , alternatif olsun
Açıkcası baktığım ve hoş bulduğum bir telefondu xperia, ama marka olarak ön yargı var bendede. Bu tür telefonların listesini yaptım gidince hepsini inceleyeceğim. Eğer gerçekten çok hoşuma giderse bu tür seçenekleride değerlendiricem.
Ovi olayını pek kullanmayacağımdan sorun etmiyorum zaten :)
Nokia N8 yerine Samsung Pixon bulursanız onu alın ben bulamadım Wave II aldım gayet güzel tatminkar hd videoda cabası, Nokia N8 12 mp telefon ile çekilmiş resimleri nette indirebilirsiniz rapid'te atılmış gerçek 12 mp çözünürlükte resimler var işte o resimlere bak öyle yorum yap derim bence berbatlar,
arkadaşlar birşey söylemek istiyorum
megapixel mutlaka önemli bir kriter ama herşey demek değil
lens kalitesi de çok önemlidir,
en yüksek megapixel olan en kaliteli foto çeker diyemeyiz
o yüzden sadece megapixele endexlenmeyin, direk çıktılara bakarak karar verin derim ben.
Maxi abi doğru söylüyor lens çok önemli ben şahsen sadece resim çekiyorum telefonda ne radyo dinlerim ne internet nede mp3 resim ve video kalitesi çok önemli daha 15 gün olmadı Wave II aldım. Ondan öncede 1 ay araştırma yaptım nette samsung pixon bildiğiniz video kamera katili ama yok üretimi bitti,.
Buyrun Nokia testi daha yüzlercesine ratlayabilirsiniz ve lütfen verdiğim linkteki örnek resimleri bilgisayarınıza indirip bi inceleyin uzak duracaksınız N8 den.
Nokia N8 inceleme | mobiletişim
Yukarıda da örneklerini gösterdim aslında :) Buda başka resim N8 ile çekilmiş :)
http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7424292_n.jpg
Bu resmin çözünürlüğü nedir bana 12 m/p gibi gelmedi. Net 12 m/p çekim varsa yükleyebilirmisiniz.
n8 kamerası güzel
Bunların hepsini n8 ile çektim başka makinem veya fotoraf çekebileceğim alet yok :D
http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._7481085_n.jpg
http://a3.sphotos.ak.fbcdn.net/hphot..._6271100_n.jpg
n8 kullanıyorum ben de
gayet memnunum
foto çekimiyle ilgili de yazılımsal bir iyileştirmeden söz ediliyordu
[IMG]http://img683.imageshack.us/img683/7689/fotoraf0256.jpg Uploaded with ImageShack.us[/IMG]
wave ile çektim şimdi oda ışığında n8 daha iyi diyebilirim :icon_tup: renk tonları daha güzelmiş
Wave örneğinde olduğu gibi demek istediğim 12 m/p gerek yok.
Gerçek 12 Magapixel olsun tamam laf etmeyiz ama insanları kandırıyor nokia bendede n97 var turkcellden kontratlı aldım fotoğraf konusunda yazıklar olsun dedim.
Bu saatten sonra o kadar para verip acikcasi symbian usletim sistemli bir telefon almazdim. Ya android yada ios isletim sistemi olan bir cihaz alirdim. Nedenide onunun cok acik olmasi her turlu uygulamayi veya araci kullanabilirsiniz (illa ki oyun dyno cart curt diye dusunmeyin gercekten cok kullanisli ise yarar insani gereksiz agitliktan ve cihazdan kurtaran araclar yazilimlar var. ) heleki android usletim sisteminde. İos tada eger jb yaparsaniz ayni sey soz konusu. Androiddeki stabilite sorunu cozulur ise iostan dahada iyi bir isletim sistemi olacaktir. Ama ipod iphone gibi ios tabanli cihazlarin stabilite artisini goz ardi etmemenizi oneririm uzun sureli kullaninca gercekten cok bariz belli oluyorr aradaki farklar. Ozellikle cep telefonu kameralarinda ise mp olarak degil cihazlardan cekilen fotolRa bakip karsilastirmanizi tavsiye ederim fakat bu karsilStirmalari oradan buradan degil duzgun kaliteli inceleme yapan sitelerden ayni mekAnin farkli cihazlarla cekilmis fotolari uzerinden karsilastirmalisiniz. Eger bu kriterlerde bir telefon Alicak olsam kesinlikle android isletim sistemi kullanan rami bol bir cihaz alirdim cekilen fotolari karsilastirarak. İphone 4 almazdim cunku kamerasi ondan cok daha iyi olan cihazlar var piyasada. Eger o kadar para gozden cikariliyorsa sadece kAmerasina gore degerlendirmek yanlis olur. Cepten yazdim acele acele kusura bakmayin hatalar icin.
E7 ile N8 arasındayım şu sıralar.
Samsung fotograf konusunda tırt.Omnia kapalı ortamda berbatları oynuyor.