ilandaki araç scli
Printable View
Az önce aracın plakasını öğrendim...
34 AV 8825 ' miş
Ben hiç dikkat etmeden şehir içi kullanıyorum 10 litre yakıyo valla 55-60 krş yakıyo diyen arkadaşa helal olsun heralde akşam evi ısıtmak için kalorifer tesisatınada bağlıyo heralde motor suyunu:D
gececiler geldi işler kesat!
sapın biri bakıyo sıkıntıya gell:D
gündüz yemişim bi kilo narkoz kafam hala iyi:D pis uyurum valla...
Ben de yazayim :p
5.0 ortalamayla evden okula gitmisligim var ama altunizade'den asagi yokus asagi kompresyonda inmistim tabi, yoksa normalde o tip kompresyonda uzun yol gitmeden yaptigim sakin ortalamlar 5.3-5.5 gosteriyor, genelde tecrube ettigim kadariyla ~%10 daha az gosteriyor gosterge.. Ekonomi yapacagim zaman 80 sabit gidiyorum ben, 70-72 civarini da deneyecegim Gorkem :icon_tup: Tam 2000 devirde 72 civari ediyordu galiba, alt devir sayilmaz pek, yarin depo dolduracaktim ondan sonra kasarak tekrar bir denerim..
Tamamen sehirici olursa 10 civari geziliyor 2 binde vites atarak.. Genel ortalamami da 8'de tutabiliyorum ama havalar normalken, su an cok soguk hala ve jikle kapanmak bilmediginden evden otobana cikana kadar zaten km'de 1TL yakiyorumdur heralde :D
Biri rekor demis de, 44 litre ortalama hesapladim ben bir deneme icin otobana ciktigimda.. 1.6 TL/km ediyordu o zamanin benzin fiyatiyla.. :D Tapagaz gidince inanilmaz yakiyor bu araba, aklim ermedi bir turlu, ortalama tuketim saniye hesabiyla artiyor resmen
He ayrica 120kmh sabit olarak Adapazari'ndan Istanbul'a geldim 7 litre yakti.. gercekte 7.5 litre falan eder.. yukarida bahsettigim 5.5 ve 8'li rakamlarla beraber aslinda ekonomik olabilen bir araba bence de :icon_tup:
Son 4-5 depodur karisik kullaniyorum, sehirici cok agirlikli oldu ve de pek sallamiyorum acikcasi, sabit 45 kurus/km.. 11 litre falan :)
Konuya donersek :) Alacagin Cooper S'te en azindan sunroof, otomatik klima olmali bence.. Ekstradan mercekli far ve 3 kollu direksiyon takilmisini da bulursan harika olur Aydincim..
çok güzel tespitler tarık:)
rekor bende sanıodum ama sen 41lt ile guinesse girersin:D
Normal arabada 45 km ile gitmişsin durumuna katılmıyorum çünkü bizim arabalarda 5.vites 5 vitesli arabanın 4.vitesine eşittir.6.vites 3000 devirde 118 km hızla gidiyoruz.Birçok binek araba 5.vites 3000 devirde bu hızlarda gider.Hatta daha fazla gideni bile var :) Yani 6 vites diye son vites uzundur kanısına kapılma Mustafa.
Bu arada Görkem 70-72 km hız sanırsam 1900 devire tekabul ediyor yanlışmıyım ?
abi r53 ü olan sizlersiniz hatırlamıyorum ama sanırsam 1800lü devirlere geliyordu.. bugun gunduz r56yla ataköy galleria düzlüğünde biraz sabit hız gideyim dedim hatta ufakta bi video çektim :)
Sonlara dogru önümdeki arac yavaslayınca gazı bıraktım
YouTube - r56 hybrid :P