Az önce aracın plakasını öğrendim...
34 AV 8825 ' miş
Ben hiç dikkat etmeden şehir içi kullanıyorum 10 litre yakıyo valla 55-60 krş yakıyo diyen arkadaşa helal olsun heralde akşam evi ısıtmak için kalorifer tesisatınada bağlıyo heralde motor suyunu![]()
Ben de yazayim
5.0 ortalamayla evden okula gitmisligim var ama altunizade'den asagi yokus asagi kompresyonda inmistim tabi, yoksa normalde o tip kompresyonda uzun yol gitmeden yaptigim sakin ortalamlar 5.3-5.5 gosteriyor, genelde tecrube ettigim kadariyla ~%10 daha az gosteriyor gosterge.. Ekonomi yapacagim zaman 80 sabit gidiyorum ben, 70-72 civarini da deneyecegim GorkemTam 2000 devirde 72 civari ediyordu galiba, alt devir sayilmaz pek, yarin depo dolduracaktim ondan sonra kasarak tekrar bir denerim..
Tamamen sehirici olursa 10 civari geziliyor 2 binde vites atarak.. Genel ortalamami da 8'de tutabiliyorum ama havalar normalken, su an cok soguk hala ve jikle kapanmak bilmediginden evden otobana cikana kadar zaten km'de 1TL yakiyorumdur heralde
Biri rekor demis de, 44 litre ortalama hesapladim ben bir deneme icin otobana ciktigimda.. 1.6 TL/km ediyordu o zamanin benzin fiyatiyla..Tapagaz gidince inanilmaz yakiyor bu araba, aklim ermedi bir turlu, ortalama tuketim saniye hesabiyla artiyor resmen
He ayrica 120kmh sabit olarak Adapazari'ndan Istanbul'a geldim 7 litre yakti.. gercekte 7.5 litre falan eder.. yukarida bahsettigim 5.5 ve 8'li rakamlarla beraber aslinda ekonomik olabilen bir araba bence de
Son 4-5 depodur karisik kullaniyorum, sehirici cok agirlikli oldu ve de pek sallamiyorum acikcasi, sabit 45 kurus/km.. 11 litre falan
Konuya donersekAlacagin Cooper S'te en azindan sunroof, otomatik klima olmali bence.. Ekstradan mercekli far ve 3 kollu direksiyon takilmisini da bulursan harika olur Aydincim..
çok güzel tespitler tarık
rekor bende sanıodum ama sen 41lt ile guinesse girersin![]()
Normal arabada 45 km ile gitmişsin durumuna katılmıyorum çünkü bizim arabalarda 5.vites 5 vitesli arabanın 4.vitesine eşittir.6.vites 3000 devirde 118 km hızla gidiyoruz.Birçok binek araba 5.vites 3000 devirde bu hızlarda gider.Hatta daha fazla gideni bile varYani 6 vites diye son vites uzundur kanısına kapılma Mustafa.
Bu arada Görkem 70-72 km hız sanırsam 1900 devire tekabul ediyor yanlışmıyım ?
abi r53 ü olan sizlersiniz hatırlamıyorum ama sanırsam 1800lü devirlere geliyordu.. bugun gunduz r56yla ataköy galleria düzlüğünde biraz sabit hız gideyim dedim hatta ufakta bi video çektim
Sonlara dogru önümdeki arac yavaslayınca gazı bıraktım
YouTube - r56 hybrid :P
Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)