Kayıt ol

LinkBack Konu Seçenekleri
Eski 11-03-2011, 19:27   #1

By_HaNNibaLL - ait Avatar

Otomobil: Var Dizelimsi bişeyler;)

By_HaNNibaLL - MSN üzerinden Mesaj gönder
Ruslar Tarafından Kaydedilmiş Sarıkamış Görüntüleri

Videonun yeri burasi değil belki ama burada acilmasi daha uygun gibi geldi dani donduran görüntüler var

Anmelden | Facebook

Ne Mutlu TÜRKÜM diyene

StiFLeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Günay'ın yazılarını ne zaman okusam içki muhabbeti geçiyor ,ne kadar çok içiyorsun hocam
By_HaNNibaLL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 19:49   #2

ReFiK - ait Avatar

Otomobil: loading...

wallahi yorumsuz paylaşımın için çok tşklr...
ReFiK isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 19:52   #3

FaBeRgE - ait Avatar

Otomobil: HDI @330nm

Videonun baska linki var mi ?
FaBeRgE isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 19:55   #4

serkan6606 - ait Avatar

Otomobil: Serçedes

ben sarıkamışdan yeni geldim 89/4 askerdim orda inzibattım biz o toprakar için binlerce şehit vermisiz simdi acıyorum kendimize kısa bi bilgi vereyim sarıkamıs halkının %90 ı pkk sempatizanıdır halkın 1. numaralı geçim kaynagı kaçakcılık 2. si se asker üzerinden para kazanma ufak 5 metre karelik bi dükkanın olsun bi döner tezgahı tak arada ıvır zıvır seyler yap sucuku yumurtadır sudur budur hafta sonu çaçrsı zamanı günlük cüron yakasık 3.5 ile 10 bin tI arası carsıda sureklı gitdigim bi yer vardı abi kaç para kırıyon dedim o bende kalsın dedi ama hafta içi bi sabah bi ogleden sonra döner takıyom hafta sonuysa 4 posta döner takıyom dedi :S askere isi düserse en buyuk asker bizim askeR iseri düzmesse bu vatandan defolun burası bizim bizzat yasadım bunu unimogla lojmana nobet tutmaya giderken bize taş atmıslarldı cocuklar ben inzibat oldugum icin carsıya cok cıkıyodum carsıda bizzat tahrk ediyolardı bizi haaaa aralarında insan evladı yokmu var tabikı orjinal sarıkamıs halkı yani kafkas kardesIerimiz bahsetdigim %10 lık kısım sarıkamıs su anda cok dökük bi yer yeni bina yok varsada tek tük hep eski rus binaarı var o binaarıda bi gorun adamlar kafayı kulanmıs bacayı duvarların icinde gezdirmiş oyle ısıtmısar ve biz turkIerin yaptıgı binalardan daha sagIam lojmanda binaların yarısı rus evi yarısıda 84 yapmı biaar rus binaları 1840 da yapılmıs 84 yapmı binalar yanına bıIe yaklasamaz sogugu soyle bahsedeyim size gözümle -43 derece ' yi gordum oranın yerlisi bi abimiz vardı kafkas yani kahvesi vardı her carsıda yanına ugrardım sohbet ederdik abi bu sarıkamıs niye boyle oldu dedim orjinal kafkaslar bırakdı burayı yediler yediler kacdılar ankaraya [angaralılar bilir angaranın yarısı yozgatllıysa yarısıda karslıdır genelde mekanları ulus hali] ıstanbula burayıda kacakcılar doguluar mesken tuttu iste her neyse daha fazla konusmak istemiyorum orda yasamak cok farklı bir sey ben orda 12 ay yaşadım ve lanet ettim bir daha adımım atmayacagıma yemin ettim !

kısaca diyimmi ordan 9. motorlu piyade tugayını kaldır bildigin köy olur
serkan6606 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:01   #5

taytay - ait Avatar

Otomobil: İbiza Cupra 2

o arabadan atar gibi indirenler türkmü ?
taytay isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:07   #6
cem
TechTurkey

cem - ait Avatar

90 bin askerimizin şehit olduğu Sarıkamış Faciası'nın Rus askerler tarafından çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kar üzerinde şehit düşen askerlerimiz ve defnedilişleri var.

Dikkatli bakıldığında askerlerin hiç birinde ayakkabı olmadığı görülüyor. Bazılarında ise üniforma bulunmuyor. Bunun sebebi ise hayatta kalan askerlerin -40 derecede donmamak için şehitlerin kıyafetlerini almaları.

Görüntülerde Hilal-i Ahmer görevlileri şehitleri gömmek için mezarlar kazarken de görülüyor. At atabalarında taşınan şehitler, Rus askerlerin kontrolünde gömülüyor.

Sarıkamış Harekâtı I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti ve Rus Hanedanlığı arasında Sarıkamış'da gerçekleşmiş, sonucu Osmanlı Devleti tarafı için büyük bir başarısızlık ile sonuçlanan bir askerî manevradır.

1877-1878'deki 93 Harbi Osmanlı Devleti'nin mağlubiyeti ile neticelenince Batum savaş tazminatı olarak Rusya'ya verilmişti. Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin de Berlin Antlaşması ile Rusya'ya terkedilmişti. 1914 yılında döneminin Başkomutan Vekili olan Enver Paşa, evvelce kaybedilen bu vatan topraklarını geri almak amacıyla 19 Aralık tarihinde Sarıkamış Harekatı planlarını kurmaylarına sundu.

Doğuyu korumakla görevli Üçüncü Ordu dur. 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında cereyan eden muharebelerde,Türk ordusu düşman cephesinin 30-35 km gerisindeki Sarıkamış'ı ele geçirmeyi ve düşman kuvvetlerini imha etmeyi hedeflemişti.

İHA

Kaynak

"If you aren't breaking parts on your car, you aren't going fast enough"

"If you can leave two black stripes from the exit of,
one corner to the next, you finally have enough horsepower"
cem isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:09   #7

focus musty35 - ait Avatar

Otomobil: focus porsche cayenne S

araban atıyorlar la sehitleri yere icim acıdı ve bırde o sondakı kopeği gostermeslermıs keske . allah hepsını cennetıne almıstır allah rahmet eylesın tekrardan

Son Düzenleyen focus musty35; 11-03-2011 20:17.
focus musty35 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:14   #8

taytay - ait Avatar

Otomobil: İbiza Cupra 2

cem´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
90 bin askerimizin şehit olduğu Sarıkamış Faciası'nın Rus askerler tarafından çekilen görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde kar üzerinde şehit düşen askerlerimiz ve defnedilişleri var.

Dikkatli bakıldığında askerlerin hiç birinde ayakkabı olmadığı görülüyor. Bazılarında ise üniforma bulunmuyor. Bunun sebebi ise hayatta kalan askerlerin -40 derecede donmamak için şehitlerin kıyafetlerini almaları.

Görüntülerde Hilal-i Ahmer görevlileri şehitleri gömmek için mezarlar kazarken de görülüyor. At atabalarında taşınan şehitler, Rus askerlerin kontrolünde gömülüyor.

Sarıkamış Harekâtı I. Dünya Savaşı sırasında Osmanlı Devleti ve Rus Hanedanlığı arasında Sarıkamış'da gerçekleşmiş, sonucu Osmanlı Devleti tarafı için büyük bir başarısızlık ile sonuçlanan bir askerî manevradır.

1877-1878'deki 93 Harbi Osmanlı Devleti'nin mağlubiyeti ile neticelenince Batum savaş tazminatı olarak Rusya'ya verilmişti. Sarıkamış, Kars, Ardahan ve Artvin de Berlin Antlaşması ile Rusya'ya terkedilmişti. 1914 yılında döneminin Başkomutan Vekili olan Enver Paşa, evvelce kaybedilen bu vatan topraklarını geri almak amacıyla 19 Aralık tarihinde Sarıkamış Harekatı planlarını kurmaylarına sundu.

Doğuyu korumakla görevli Üçüncü Ordu dur. 22 Aralık 1914-15 Ocak 1915 tarihleri arasında cereyan eden muharebelerde,Türk ordusu düşman cephesinin 30-35 km gerisindeki Sarıkamış'ı ele geçirmeyi ve düşman kuvvetlerini imha etmeyi hedeflemişti.

İHA

Kaynak
valla kaynak güzel tsk ederim cem
taytay isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:14   #9

darkred - ait Avatar

Otomobil: TU5J4 / L4

Bizim bu topraklarda rahat yaşamamız için orada donarak ölen atalarımız...

Özür dileriz bu topraklar artık bizim değil....

İçim sızladı .....

Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur...

Mustafa Kemal ATATÜRK

PA GTI
darkred isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:38   #10

By_HaNNibaLL - ait Avatar

Otomobil: Var Dizelimsi bişeyler;)

By_HaNNibaLL - MSN üzerinden Mesaj gönder
darkred´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

İçim sızladı .....
Cok doğru cokkk söylenecek söz bulamiyorum nasil kazanilmiş nasil kayip ediliyor

Ne Mutlu TÜRKÜM diyene

StiFLeR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Günay'ın yazılarını ne zaman okusam içki muhabbeti geçiyor ,ne kadar çok içiyorsun hocam
By_HaNNibaLL isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:44   #11

HaKo - ait Avatar

Otomobil: TT 2.0 TFSI Revo

serkan6606´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
ben sarıkamışdan yeni geldim 89/4 askerdim orda inzibattım biz o toprakar için binlerce şehit vermisiz simdi acıyorum kendimize kısa bi bilgi vereyim sarıkamıs halkının %90 ı pkk sempatizanıdır halkın 1. numaralı geçim kaynagı kaçakcılık 2. si se asker üzerinden para kazanma ufak 5 metre karelik bi dükkanın olsun bi döner tezgahı tak arada ıvır zıvır seyler yap sucuku yumurtadır sudur budur hafta sonu çaçrsı zamanı günlük cüron yakasık 3.5 ile 10 bin tI arası carsıda sureklı gitdigim bi yer vardı abi kaç para kırıyon dedim o bende kalsın dedi ama hafta içi bi sabah bi ogleden sonra döner takıyom hafta sonuysa 4 posta döner takıyom dedi :S askere isi düserse en buyuk asker bizim askeR iseri düzmesse bu vatandan defolun burası bizim bizzat yasadım bunu unimogla lojmana nobet tutmaya giderken bize taş atmıslarldı cocuklar ben inzibat oldugum icin carsıya cok cıkıyodum carsıda bizzat tahrk ediyolardı bizi haaaa aralarında insan evladı yokmu var tabikı orjinal sarıkamıs halkı yani kafkas kardesIerimiz bahsetdigim %10 lık kısım sarıkamıs su anda cok dökük bi yer yeni bina yok varsada tek tük hep eski rus binaarı var o binaarıda bi gorun adamlar kafayı kulanmıs bacayı duvarların icinde gezdirmiş oyle ısıtmısar ve biz turkIerin yaptıgı binalardan daha sagIam lojmanda binaların yarısı rus evi yarısıda 84 yapmı biaar rus binaları 1840 da yapılmıs 84 yapmı binalar yanına bıIe yaklasamaz sogugu soyle bahsedeyim size gözümle -43 derece ' yi gordum oranın yerlisi bi abimiz vardı kafkas yani kahvesi vardı her carsıda yanına ugrardım sohbet ederdik abi bu sarıkamıs niye boyle oldu dedim orjinal kafkaslar bırakdı burayı yediler yediler kacdılar ankaraya [angaralılar bilir angaranın yarısı yozgatllıysa yarısıda karslıdır genelde mekanları ulus hali] ıstanbula burayıda kacakcılar doguluar mesken tuttu iste her neyse daha fazla konusmak istemiyorum orda yasamak cok farklı bir sey ben orda 12 ay yaşadım ve lanet ettim bir daha adımım atmayacagıma yemin ettim !

yorum yok.. yapmak istemiyorum

TTFSI ll34 EL 4466ll

Son Düzenleyen HaKo; 11-03-2011 20:47.
HaKo isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:46   #12

samet_61 - ait Avatar

Otomobil: palio 1.6 16v

vay e dedemın babasının sehit oldugu yer tuylerım dıken dıken oldu
samet_61 isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 20:56   #13

erdemx - ait Avatar

Otomobil: CRX

bende orada askerlik yaptım hemde 18 ay ama 1 günü bile helal etmiyorum hele halkı neyse daha fazla konuşmim sinirleniyorum
erdemx isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 21:14   #14

MBuğra - ait Avatar

Otomobil: Daha zamanı var.

daha demin bu konu hakkındaki cihangir akşit in sarı sessizlik adlı kitabını bitirdim. kurgu roman bile olsa gerçekten araştırılarak yazılmış. okumanızı öneririm, çok sürükleyici bir kitap.

Sabrın sonu selametti-R

Son Düzenleyen MBuğra; 11-03-2011 21:23.
MBuğra isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 21:30   #15

mrtngn - ait Avatar

Otomobil: MK2b mJET

Off tüylerim diken diken oldu yaa...Atalarımız o şartlar altında bu topraklara sahip olmaya calısırken suan içinde yasadıgımız durum

darkred´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

İçim sızladı .....
Aslında bizi bu dediğin gibi duruma getirdiler ama ne olursa olsun bu sekilde düşünmemeliyiz,kimseyide düşündürtmemeliyiz.

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE !!!
mrtngn isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 21:58   #16

B.KAYA - ait Avatar

Otomobil: 08' Audi A4 2.0 TDi , 09' BMW 5.20D

serkan6606´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster

%90'mı ? Biraz fazla olmamışmı sizcede ? Şu an bu dediklerinize karşı içimden geçen cevabı yazsanız emin olun banlanırım bu forumdan !

Size tek bir şey sormak istiyorum;

Allahü Ekber Dağlarına baktığınızda ne görüyorsunuz ? Bunun cevabını gerçekten sizden duymayı çok istiyorum..

Gemi gelir yanaşır içi dolu çamaşır roll'de sana bi atlarım iki gözün kamaşır.
B.KAYA isimli üye çevrimiçidir (Online)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 22:18   #17

serkan6606 - ait Avatar

Otomobil: Serçedes

Bende Fazlasını yazmadım banlanmamak icin ama sehirde askeri kıyafetle biraz dolasırsanız bunu anlarsınız ben inzbattım herhafta sonu yeri geiyo hergün carsı devriyeye cıkıyoduk carsıda bize yiyecek gibi bakıyolardı biz lojmana unimogla gidiyoduk ya tas atıyoardı ya kar atıyolardı ya kufur edıyolardı lojamana giriş kartı olan sivil poliser vardı kantine giriyolardı onlar bize diyodu anlatıyodu bu sarıkamıs haIkının alayı teroristtt ama yakalayamıyoz işte birileri peskes cekiyo onlara diyodu ben orjinal sarıkamıslılara lafım yok sonradan sarıkamısa goçedipde ben sarıkamıslıyım diyenlere diyorum onların alayı oyle ben orda 12 ay kaldım askerlikden sogudum carsı devriyeye cıkmak istemiyodum b kere 2 asker laf dalasına girmiş i2snide dovmusler arada 2 tekmede bız salarız hesabı sonrada bize yani inzibaarada bunlar kendi kavga etdi biz dovduk dememişledi o bolgede askeri istemiyolar sevmiyolar daha anlatcak cok seyim var ama anlatamam bunları tabi bu arada alahuekber dagları sarıkamısda degil !!!!!!!!!! sarıkamısdan uzakdan sehirin dısında karsa daha yakın sarkamısda anıtı var ama sarıkamısa yakın degil uzak baya arabayla gidyorsun sorunuzun cevabınıda soyle vereyim orda 12 ay askerlik yaptım bi daha çagırsalar gene giderm ama ma sarıkamısa gitmem ! orda sehitlerimizim kanı var biz kimler icin aldık bu vatanı kimler için onca sehit verdik hala kendime soruyorum bunu bahsetdigim sarıkamıslılar kabul etmiyorsa defolun gidin burdan burası bizim diyolarsa ben nabayım ?

Son Düzenleyen serkan6606; 11-03-2011 22:29.
serkan6606 isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 22:21   #18

-MuRaT- - ait Avatar

Otomobil: (Red İes Satıldı) VTİ Aranıyor..

tüylerim diken diken oldu çok üzücü bir durum ya :S

TEKİRDAG-GARAGE
-MuRaT- isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla
Eski 11-03-2011, 22:24   #19

Fatih Tosun - ait Avatar

Otomobil: 106 xs

Daha öncede izlemiştim gerçekten allah gani gani rahmet etsin rabbim kötüleri cezasız bırkmaz.

Turbosuz güç güç değildir
Fatih Tosun isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)   Alıntı ile Cevapla

Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir)

Konu Seçenekleri

:::: Şu Anda Saat: 22:28 ::::