User Tag List

5 sonuçtan 1 ile 5 arası

Konu: kyk öğrenim kredisi yapılandırma iptali

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

kyk öğrenim kredisi yapılandırma iptali

01.09.2009 tarihinde hem öğrenim kredimizi hemde katkı kredimizi yapılandırdık. Uymamız gereken ödeme planına Ekim09,Kasım09, Aralık09, tarihlerinde uyduk. Ancak Ocak10 ödemesini aksattık ve 04.02.2010 tarihinde hem ocak10 hemde şubat10 ödemelerini yaptık. Ancak mart10 tarihi geldiğinde ödeme durumunu kontrol ettiğimizde ''Taksitlerinizi süresinde ödenmemesinden veya eksik ödenmesinden dolayı 5917 sayılı Kanunun 15'inci maddesi ile 351 sayılı Kanuna eklenen 4'üncü madde hükümlerinden yararlanamayacaksınız. Durumunuz ile ilgili takibatın yapılması için Kurumumuzca Maliye Bakanlığı'nın ilgili birimlerine gerekli bildirimde bulunulacaktır'' ifadesi ile karşılaştık.

Şimdi yapılandırılmış ödeme planının bozulduğunu ve borcun eski haline döndüğünü hatta ve hatta geçen süre içerisinde yapılmış olan ödemelerinde eski faizli bakiyeden düşüldüğünü gördük.

Bu devirde bu işsizlik ortamında borcunu zar zor ödemeye çalışanlara yapılan bu nahoş muameleye çözüm bulabilmiş olan var mı?

Bugün tüm özel/devlet bankaları tüm ticari/bireysel alacaklarını yeterki takibe düşmesin icralık olmasın diye yapılandırırken, milyarlarca tl vergi kaçıranların tahsilatı imkansız borçları yeterki icralık olmasın diye taksitlendirilirken, batık banka patronları ile sonuca ulaşmayan tahsilat protokolleri bu kadar rahat konuşulurken; iş hayatına yeni atılmış olan gençlerin ödeme isteklerine rağmen bu kadar yokuşa sürülmesinin ve bu kadar katı/geri dönüşü olmayan kurallara bağlanmasına anlam vermek çok güç.

benden üniversitede olanlara tavsiye; eğer çok ihtiyacınız yoksa kesinlikle kredi kullanmayın...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

vtecmaniaa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    ben arabayı almadan önce elimde 6 milyar kadar nakit vardı

sonra öğrenimi yapılandırdım ama 1 gün geciktirdim diye tek ödemeye döndü

haydaaa dedik gittik sıvadık elimizdeki parayı

çözümü de yok bu işin taa meclisteki bakanlara kadar mail attım ama suçun benim olduğuna kanaat getirdiler

yapılandırma yapanlar ödeme gününe çok dikkat etsin yoksa hiçbi karınız olmaz

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    evet aynen öyle ama bazen ayın son günü hafta sonuna denk gelebiliyor ya da illa ki o dönemde 9 günlük bayram tatili oluyor ve gecikme yaşanıyor. O zamanda anında yapılandırmayı iptal ediyorlar...
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

::ZaFeR:: - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim borcu tekrar yapılandırmışlar.Taksitleri 2 ye bölmüşler.Bu yılın sonunda başlıyorum ödemeye 2014'de bitiyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    24 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Okuyan arkadaşlar karşılıksız burs alsın benim gibi. Ben okurken başbakanlık bursu ve İBB bursu karşılıksızdı.
    Okumadan imzalamam.....

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)