Yahu bu cihaz neden bu kadar ucuz, ne eksisi var bunun?
mkv formatı oynatabiliyor mu?
Gecenin köründe aklımı çelecek bu cihaz :D
Printable View
Bu konuyu çok tartıştık :D
Kesinlikle plazma ;
Bu arada plazmanın altyapısı tüplü tw lerle aynıdır.Alıntı:
birçok oyun we panel üreticisi , günümüzde hala tüplü tv.lerin "lcd" lerden çok daha iyi görüntü kalite we performansı werdiği konusunda hemfikir olmuşlardır.
led dediğimiz şey teknolojik olarak sadece panel arka aydınlatmasını florasan yerine (tüketim sarfiyatı açısından) led ampullerle aydınlatmasını sağlar.Görüntü kalitesine kaliteli beyaz renk dışında hiçbir faydası yoktur.Dolayısıyla incelik we daha kaliteli beyaz dışında hiçbir artısı yoktur.Plazma dışındaki hiçbir panel teknolojisi gereği gerçek siyahı kesinlikle gösteremez.Buda - kontrast olarak size geri döner.
Haa led tw nin 42" 1saatte 100W elektrik harcarken plazmanın en iyisi 350W harcar:D
Aynı sıkıntı bendede vardı ben 127 ekran istediğimden bana plazma tavsiye ettiler bede plazma aldım.
Bence Sony(orj. olması kaydıyla) KDL-46EX500 117 ekran full hd 100 hz lcd tv.
KDL-46EX500 (KDL46EX500) : Genel Bakış : TV ve Ev Sineması : Sony
let diyorumm :) harika yaa
bi satıcı olarak kesınlıkle led öneririm ama firma garanti şartlarını imkanları araştır ona göre bi marka al derim
Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor:D neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın
Led görüntüsüne bir türlü alışamadım ,çok canlı ve gerçek olmayan görüntü gibi geliyor bana,tiridy bana göre gereksiz bir düzen çok tartıştık arkadaşlarla film izlemek sıkıntılı oluyor evde 4 kişisin 2 gözlük varsa vay halimize,karşılaştırma yapmıştık darty de 46 inç led ile lcd yan yana koyup aynı görüntüyü izledigimde cidden led çok aydınlıkdı, güneş maviye yakın duruyordu gündüz gündüz değil sanki floresan ışıgı yayıyor bütün görüntünün üzerinde mavilik söz konusu gerçek görüntü diyorsan lcd ve plazma öneririm,ayrıca media player olması kesinlikle gerekiyor mkv film izleyebilmelisin özelliklere bakıp alman tafsiye ederim çok araştır neticede bir kere alacaksın aldıkdan sonrada sorunlar bitmiyor kapıyı iyi kilitle camları kontrol et sürekli özellikle gece yatarken :)
Ve kesinlikle servis agını araştır,spot olmasın 100 200 300 fazla ver ama spot olmasın ;)
Televizyonu izleyecegin yer oturdugun yerle 2.3 metrelik mesafe varsa ölçü olarak sakın 40 veya 42 inç alma küçük geliyor,46 inç çok çok ideal magazada büyük gibi durabilir ama evde asla öyle olmuyor bilgin olsun.
Yine keyfe geldim 46 inç
Samsung 46c650
Lojitech z5500
Harici 2 tb harddisk
Sıgdırabildigin kadar bluray film ve belgeseller ,oyy oyy oyy sabahlar olmasın :)
bende kesinlikle led diyorum hatta size yakın olarak toriumda sony outlet mağazası var ben bi uğramanı tavsiye ederim diğer cihazlarla arasındaki farkları görebilirsin :)
led tvdeki görüntü çok gerçekçi ama daha alışamadım ben bi değişik geliyo
bende cok arastırmıstım multımedya olayı ıstedıım ıcın butceme en uygun 40c650 geldi ultra clear parlak panel mkv ler cok ıyı artık avi yada dıvx seyretmez oldum:)
Full LED alınacaksa LED olsun... Ve analog yayın alınmayacaksa..
Ancak digiturk, dsmart vs. HD modelleri bile pek çok kanalı hala analog yayınla veriyor ve LCD ve LED TV bu yayında çok çok kötüleşiyor..
Plazma her şartta optimum performansı sağlar, ben de 2 ay önce 50" samsung 50c530 plazma aldım, çok memnunum. analog yayın lcd'ye göre çok iyi, buna ekstra olarak USB girişi var, harici harddiskten mkv izleyebiliyorum.
bir tv imalatçısı ithalatçısı üreticisi olarak ben görüşüm şudur....
görüntü kalitesi isteniyorsa plazma.....(çok dikkatli kullanmak gerekir zira tamiri yok denecek kadar zordur).....
tv kalın olsun diyorsanız lcd....
yok ben duvara sıfır kullanacam ince olsun diyorsan led (fiyatları halen çok çok çok yukarılarda)..
bunun dışında led ile lcd arasında görüntü kalitesindeki fark %5 ila %10 arası değişir...
Kullandığınız Led tv yada Plazma herneyse kesinlikle buna uyumlu Hd receiver+ HDMI Scart kablo ile desteklersenizde bi fark elde etmiş olursunuz .
Eğer led alınacaksa Samsung veya Lg tavsiye ederim kesinlikle cok iyi görüntü kaliteleri var
Plazma bakılacaksada (ki daha doğal bir görüntü sağlar lede göre) Panasonic G serisini inceleyin derim.
SifirinciMurat
COOLFEAR´isimli üyeden Alıntı Mesajı Göster
Ya kim demiş plazma dandik diye eski plazma teknolojisi kaldımı Evimde Led 55c7000 kullanıyorum ama keske ıstedıgım plazmayı alabilseydim plazma hem tepkime hem lümen (ısık gücü) olarak ledi sollar sadece kullancagınız yüzey onemli malesef hala plazmadaki ısınma problemi yapısı geregi giderilemedi aa problemmi benim gibi ufak eve essek gibi tv koycaksanız problem yoksa problem olmaz benim tavsiyem ne istediğinize karar veriin ikiside assa yukarı aynı teknoloji unutmadan 3d olayına alvdanmayın 3d led ve plazmalar ın omru ıkı seneye kapanacak yenı bır teknoloji geliyor adı anfitron sonynin eski trinitron televizyon yni elektron tepkimesiyle nereyse gecikmesiz (no delay) televizyonlarını yeniden incebir sekilde cıkarmaya hazırlanıyor biz nekadar kasarsak kasalım yeni televizyonlarımızda işlemci oldugu surece gecikmenin onune gecemiyceğiz ama eski tüplü televizyonlarımızda gecikme yok cunku elektron bile degil photon kullanıyor photonda okadar hızlı bir zerrecikki ısıktan bile hızlı oldugu için görülemiyor neyse cok karıstı ikiside aynı sey istediğinizi alın
ışıktan hızlı gittiği iddia edilen o görünmez fotonların ürettiği görüntüyü artık biz nasıl görüyorsak...
Sevgili afrika deve kurbağası arkadaşım sen fotonu degil fotonun üzerine hareket ettiği elektronu görüyosun oda ufacık bir madde görmediğin şeylere inanmıyormusun? fotonunda görülememesinin tam sebebi foton u gormek için gönderdiğin ışık hüzmesi foton içerdiği için fotonların birbirine çarpması sonucu birbirlerinin yerlerini değiştiriyorlar bu arada aha detaylı acıklama aşşada
plasma
ilk olarak 1960 yılında amerikada bulundu ve 1964 yılında 4x4 pixellik mavi renk plasmayı yaptı. 1967 yılında matrix boyutu 16x16 ya ulaştı. kırmızı ışık yayıyordu ve monocromdu, neon kullanıyordu. bu teknoloji ile ibm, nec, fujitsu ve matsushita ilgilendiler. endüstriyel gelişimler 1987 yılına kadar sürdü. japaonya da teknoloji ile yakından ilgileniyordu ve 90larda ilk ticari ürünler çıktı. fujitsu 21" bariyerini aşan ilk firma oldu. bugün lg, pioneer, philips, hitachi ve birçok firma üretimini yapmaktadır.
çalışma prensibi basit;
her alt-pixel'İn altında minyatür flörasan vardı. bu flörasan sayesinde 3 temel renkten biri üretiliyordu. ışığın yoğunluğu ayarlanarak değişik şiddetlerde renk elde etmek mümkün. günümüz flörasanlarıyla aynı prensipde çalışıyor. asal gaz olan argon dolu bir tüp düşünün. tüpün ucundaki eletrotlarla yüksek voltaj uygulanıyor. elektriksel olarak nötür olan gaz elektrik uygulanmasıyla plasma haline geçiyor ve pozitif iyonlar yaymaya başlıyor. potansiyel voltaj farkı sayesinde elektronlar pozitif elektrota ilerlerken, pozitif iyonlar da tüpün negatif terminallerine ilerliyor. bu ilerleme atomlar arası etkileşime neden oluyor. etileşime dahil olan atom enerji alıyor ve elektronları bir üst yüksek enerjiğ seviyesine çıkarıyor. tekrar yerlerine döndüklerinde ise foton açığa çıkıyor ve quantum ışığı oluşmuş oluyor.
ledledledledled