Üniversitelerden destek isteyebilirsiniz.Geçen sene güneş enerjisiyle çalışan bir araç yaptık mesela.Yarışmada sert yokuşta kalsada :) Baya deneyimli üniversiteler var..
Printable View
Üniversitelerden destek isteyebilirsiniz.Geçen sene güneş enerjisiyle çalışan bir araç yaptık mesela.Yarışmada sert yokuşta kalsada :) Baya deneyimli üniversiteler var..
+ilk elektrikli doblo fiata 350.000 euro gibi bişiye malolmuş.
Her tür desteği vermeye hazırım nitekim şuanda bu proje üzerine zaten bolca çalışmalarım var...
Üniversiteler sizin gördüğünüz kadar bilgili değiller :)
Bazen güzel işler çıkıyor ama o da üniversitedekilerden değil, ya öğrenci yada beraber çalıştıkları dışardaki firmalardan oluyor :)
Yavuz, bu toruq projesine sonradan dahil oldun degilmi? Peki asama ne durumda?
evet sonradan ama çokta sonra değil, ben geldiğimde çok az bi yol katedilmişti, şuanda şase tasarımı çok önemli olduğu için onu bitirmeye çalışıyoruz, bunun yanında kapı menteşeleri, pil rayları, süspansiyon kolları tasarımı (ben yapıyorum) ve güvenlik amaçlı barlar hemen hemen tasarlanmış durumda..
Bizim takıldığımız en büyük noktalar motor ve pil ama bu da takılma sayılmaz çünkü bizim amacımız %100 yerli olması ve türkiyede pil üreticisi yok, onu da geçtim türkiyede doğru düzgün motor üreticisi de yok.. Motor sürücüsü olayını soracak olursanız, Elektronikçi ortağım var ve o işi çözdük :)
Yakında kafam bozulcak motoru da ben üreticem de bakalım şimdilik uğraşamıyorum o kadar işle..
Iletisime gecelim mutlaka. Ama gel gelelim, bu proje istanbulda ben izmirde. Motor ornegi varsa ben uretimi icin elimden geleni yaparim. Motor yonetimi ise ozel kart ile olur anca. Hiz kontrol ile olsa onuda cozeriz
Aslında proje gözle görür şekilde değil henüz ve istanbulda da değil.. Sadece ben istanbuldayım, projenin diğer üyeleri, almanya, ingiltere ve konyadan..
Motor örnekleri çok, zaten tabii ki hız kontrollü olacak hatta rejeneratif olmalı verimi yükseltebilmek için..
Motorun aslında çok ayrıntısı yok ama yinede bu konuda baya bi döküman okumak gerekiyor biraz da deneyim olmalı..
Atla deve değil kardeşim. Çinliler yıllardır bizim ülkemize 1000tl nin altında elektrikli bisiklet satıyorlar. Yani çin bile bu konuda dehşet aşama kaydetmiş. Örnek bir fabrikadan 55kw lara denk gelen bir motor alınır. Burdada üretimi için özen gösterilir.
Benim işim elektrik motorları ile zaten. Bobinajcılar cankuşumuz. Örnek motor var ise sağlam bir projeye başlanabilir. Beni esas düşündüren batarya kısmı vede kontrol ünitesi.
kontrol ünitesi kısmı çok büyük problem değil yapabilecek birkaç tanıdığım var.
Pil konusunda da ya yurtdışında lifepo pil flan alıcaz yada Akü ile idare edicez ama yeterince performans alamayız aküden..
O zaman ilk konuyu size söyliyim madem motorlarla ilgilisiniz.. Motor için Neodmiyum mıknatıs ihtiyacımız var :) performans için bu mıknatıslar olmazsa olmaz ve fiyatları da motorun büyük bi kısmı tutuyor..
Motor konusunda Brushless motor die arama yaparsanız birsürü örnek bulabilirsiniz..
normal akü ile olmaz ama deep cycle aküler vardı bir yerlerde gördüğümü hatırlıyorum.
Birkaç pil markası önerirsen yarın araştırmaya başlıyayım fiyat vs.
Ancak ben direkt çine yönelirim, baştan yürümesi önemli performansı değil. Kontrol ünitesini ben çözerim dedin.
Şase-karoseri ne yapıyoruz?
Electrical Car Motor (BLT18KW) - China Car Motor,Dc Motor,Electrical Car Motor in Auto Engine
en basitinden elektrik motoru+şanzımanı+kontrol ünitesi
Aslında ilk etapta nasıl bir yapı olacağına karar vermek lazım ? supercar tarzı mı olacak ?
Bu arada site üzerinden projeye başlıyoruz galiba :D heheh
Pil olarak zaten genelde çin oluyor.. LiFEpo üreten çok fazla firma yok şuanda vaktim yok ama bulunca onları da yazarım.. şimdilik A123 - valence
Şase üretimi de çok de çok zor olmaz ama çizimlerin yapılması gerek tabii ki..
Motorla ilgili de birçok firma var ama torukcars projesinde kullandığımız için onları özelden görüşürüz..
Şase olarak caterham taraftarıyım. Yada o şaseye benzer Ariel atom türevleri. Tüp şase ve demir monokok kullancas mecburen. Bizim işimiz önce yürüyen birşey çıkarmak ortaya. Sonrasında daha özverili duruma döndürülür.
Yalnız çizimci, metalurji mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi arkadaşlara ihtiyacımız var.
ben araştırmıştım çok maliyetli bir proje kolay kolay yapılmaz
bence de caterham güzel, peki 1 adet üretilcek ve devamı için destek mi aranacak yoksa herkes için birer tane mi ? :) yoksa istek üzerine üretim mi ??
Ben çizimleri yapabilirim ama tek kişi yeterli değil, nitekim aşırı yoğunum.. Elektronik konusunda iddialı olan arkadaşlar var ise ayrıntılı bilgileri verebilirim.. Motor konusunda da eğer hazır alınacaksa en önemli nokta motorun verim grafiği ve devirinin bize uygunluğu olacaktır..
Biz azimle s..çanlardanız. Olur inşallah