d90 benim bütçemi aşıyor çok az kullanılmış d80 ile 0 3100 arada 100tl fark var bütün fotoğrafçılar kesinlikle d80 diyor ama kararsız kaldım :)
Printable View
d90 benim bütçemi aşıyor çok az kullanılmış d80 ile 0 3100 arada 100tl fark var bütün fotoğrafçılar kesinlikle d80 diyor ama kararsız kaldım :)
ve 500d yeni başlayanlar için gayet güzel ve kolay bir makine türkçe menü hiç bir işine yaramaz demişlerdi ama aksine çok işime yarıyor ben diğer makineleri kullanmadım aralarındaki farkları bilmem :D ama yeni başlayanlara kesinlikle tavsiye edrm :)
Geçen hafta 1399 a mediamarktan D5000 aldım ilk slr makinam
ben hayyamda odak fotodan mustafa abi den aldım çok yardımcı oldu bana 50mm lens çnta hafıza kartı uv filtre yedek batarya 1700 verdim gayette memnunm
nasıl resm atılacağını bilmiyorum yardımcı olursanz atarm :D
nasıl resm atılacağını bilmiyorum yardımcı olursanz atarm :D
Bu konu iyi oldu bende slr alıcam.Tercihim Canondan yana ama kısa sürede model yeniliyor.600 d yeni çıktı 650 nin duyurusu yapıldı.Pentax k5 böyle bir sorun varmış;
Pentax K5 ve algılayıcı lekeleri sorunu | BasÇek
Zaten K5 beni aşar K7 yada şuan yeni çıkan kd100 var sanırım iş görür gibi fiyat uygun 2300 tl Canona 550 ye vermekten iyi gibi ne derseniz?
servis icin bisey demem dogru olmaz,
burdan sormaniz daha mantikli olacaktir ;)
PentaxTurkey.Com - Pentax Turkiye Toplulugu - Anasayfa
Nikonun lensleri Canon a kıyasla daha ucuz. En azından uzağdoğuda böyle.. Bende Canon var ama şu an olsa sırf bu lens mevzuusu için nikon tercih ederdim herhalde.
OLYMPUS 'u nasıl bilirsiniz slr olarak ? Konu sahibi arkadaş kusura bakmasın yeni konu açmayalım :)
OLYMPUS'u tavsiye etmem
canon, nikon, pentax vs. gibi makinalarda (full frame hariç) carpan 1.5 veya 1.6 olympusda ise 2, yani şöyle söyleyim olympus ile diğer makinalarla çektiğiniz fotoğraflardan daha fazla zoom yapılmış bir şekilde fotoğraf çekiceksiniz buda size birçok yerde sorun yaratıcak, birçok kişinin bu yüzden makinalarını çok ucuz fiyatlara sattıklarını gördüm
Anladım teşekkürler :)
şöyle bir şey bende tam tersini duydum canon un lensleri nikon a göre daha uzcuz :) ve canon gerçekten de kullanması gerçek ten çok kolay makine ve hani derler ya 5-6 ay içinde anca öğrenirsn yalan biraz bilgin varsa 1 haftada olur tabii kide diyafram iso ayarlarını çözmekte biraz uğraşacaksın . ben ilk aldığım günün gecesinde az daha makinayı atıyordm :D karar size kalmış 550d alacak arkadaşlara 500d yi tavsiye edrm aralarında bir vark yok sadecem megapiksel farkı var o kadar
Ben 2005 te 350 D ile başlamıştım macerama. Bugünde 7D var. O günde bugünde canonun lensleri Nikona göre daha pahalıydı. Ben lenslerimi hep uzakdoğudan alıyorum. %15-20 civarında fark oluyor ikisi arasında. Nikon bana rengi fazla açılmış televizyon gibi geliyor. Canon daha gerçek renk veriyor gibi. Tamamen subjektif bu yorumum. Kullanımına alışkın olmam ve lens takımımı yenilemek zorunda kalmayacak olmam nedeni ile 7D seçtim. Eğer bugün sıfırdan başlayacak olsam Nikon alıp PS ile renk doygunluğunu düşürmeyi tercih ederdim. Lens maliyetinde %15-20 düşüklük demek toplamda ciddi fark yaratıyor.
SLR makinede fullHd video falan beklentisine girmek bana garip geliyor. Heleki HD kameralar bu kadar ucuzlamışken daha pratik birşeyle video işi çözümlenirse daha doğru olur. "bence"
Arkadaşlar canon D 500 için bir sitede kampanya vardı 18-55 lens+ 75-300 lens hediyeli 1900 fiyatı var,bende nikon d 5100 ile arasında kaldım bu makineler arasında fikri olan varmı
Fiyatı güzel yanında hediye olan lens 2oo euro fiyatı var ama nikon almak istiyorum,D 5100 geçen hafta sitenin birinde 1800 e düşmüştü kartın limiti o anda yeterli olmadığı için alamadım kurda yükseliyor bundan sonra indirimde zor olur...Birde D 5000 var mp si düşük ama fiyatı baya uygun media markette 1400 şuan için daha uygunu yok gibi
Konuyu belki bölüyorum ama fujifilm nasıldır bütçeye göre ?
K7 cok niyetlendim ama lens bulunamiyor isinma sorunu var servis sikinti gibi seyler duydum:(
pentax da lens bulunması canon ve nikona göre evet daha az ama bu demek değildir ki pentax da hiç lens bulunamıyor, ısınma konusunu hiç duymadım, servis bence düşünmeniz gereken en son şey birçok arkadaşım k7 kullanıyor birçokkez yere düşürdüler, kışın karın içine düşürdüler vs. çok büyük bi sorun olmadığı sürece sağlam makinalar birçok hassas elektronik alete göre
eğer k5 alabilme durumunuz varsa k5 alın k7 de ki birkac ufak sorun giderildi
Durmadan konu açmak istemedim buraya yazayım belki yardımcı olacaklar çıkar
Hepsiburada.com : Fujifilm FinePix S2950 14.0MP 3.0" LCD 18x Optik Dijital Fotoğraf Makinesi (HD Video Çekimi) | Fotoğraf ve Kamera
Hepsiburada.com sürekli bu ürünü indirime sokuyor,yorumlara bakınca herkes memnun makinadan,fotograf işlerine merakım özelliklede aracımın fotograflarını profesyonel şekilde çekmek istiyorum bu yeterli olur mu acabA?
Yok mu bilgisi olan