|
|
#1 | ||||
![]()
Otomobil: yok
|
Abilerim,kardeşlerim.
Bir ödev için maket halindeki su tribününden elektrik üretmem lazım. Bunun için kullanmam gereken malzemeler neler olmalıdır? Bu malzemeleri nerden temin edebilirim? Aslında elinde hazır maket olan varsa ondan satında alabilirim.. Aramızda epey mühendis vardır sanıyorum yada teknik bilgi sahibi kişiler bana yardımcı olursanız sevinirim.. __________________________________
Son Düzenleyen ST-max; 02-05-2011 16:48. |
||||
|
|
|
|
|
#2 |
|
TechWorks
Otomobil: billet
|
üretmen gerekiyor da nasıl olacak profesyonel bir şeymi olacak amatör bir şeymi nasıl yapacaksın her şeyi kendin sıfırdan da yapabilirsin veya bazı şeyleri hazır kullanabilirsin
nalburiyeyle biraz haşir neşir olursun eğer kendin yapmak istiyorsan bazı şeyleri hatta torna vs gerekebilir güzel proje için __________________________________ eleştiri gizli hayranlıktır.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: Yeni L200 & Yeni Doblo & Accord 2.4 Executive
|
sahibindene gir. Rüzgar enerjisi, yada enerji üretmek yaz. Bunlarla alakalı ara ekipmanlar çıkacak hemde çok cüzzi
__________________________________ www.ilgincbirsey.com ![]() Herkes için ilginç birşeyler...PlastiDip ürünlerini ilgincbirsey.com sitesinden World Card ayrıcalığı ile 12 taksitte alabilirsiniz. |
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
oyuncaklar var onlardan alip kendin modifiye edebilirsin
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
|
Semih abi basic olmalı öyle çok ayrıntı detay önemli değil.Basit olsun çalışsın yeter.
Tarkan abi sağolasın bakıyorum hemen Günay abi hangi oyuncaklarda var nereden alırız bu oyuncağı? |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
|
Bir arkadaş önerisi şu şekilde oldu;
Önce gidip bisilet dinamosu almalı ve onun lastiğe gelen yerine güzel bir çarklı sistem yapmamı(sanırım kaynak veya lehimle alüminyum dan olucak.Bir kova gibi sabit su geçirmez düzeneğe takmamı ve elektrik üretmemi söyledi ancak o sistemi su ile döndürüp döndürememe endişem var.Çünkü bisiklet ile giderken bile düşük hızlarda yanmıyor gibi hızlanınca yanıyor.Hani gelicek suyun gücü onu döndürmeye yeter mi? Tarkan abi baktım 250 liralık motor gibi birşey çıktı
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]()
Otomobil: Corsa Dti
|
bisiklet dinomaları serttir ya su onu döndürebilir mi acaba ?
__________________________________ .
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
|
Evet işte elle zor dönüyor suyun gücü onu döndürmeye yetermi bende orasda takıldım
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]() |
bisiklet dinomosu zor onu sokup modifiye edebilirsen belki doner suyla
veya daha basit birşey bulman lazım __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
işte sorun orda neyi nasıl yapmam gerekiyor
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
daha ufak tefek dinamolar yokmudur acaba onları araştırmak lazım
__________________________________ Bedeli ödenmemiş tecrübe,tecrübe değildir. ![]() |
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
şoyle bişey gordum ama sokulse işe yararmı bilemiyorum
![]() Su Enerjili Saat,Usb Hub ve Led Lamba Trkiye'nin En lgin Sitesi __________________________________ ![]() ![]() psn: onursumer 135 ├┼┼╕ 246R |
|
|
|
|
|
#13 |
![]()
Otomobil: 9HP
|
Eski bi oyuncagin icinden cikan 3 voltluk falan motorlar var onu dinamo olarak kullan motorun kutuplarinada bi led bagla,en az gucle bile yakarsin o ledi
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: benzin israfı 560SEL , c4 hdi
|
Suyun bisiklet dinamosunu daha rahat çevirebilmesi için dinamoya biraz büyük çaplı bi türbin takabilirsin , + suyu biyerden akıtma değilde , belki yakındaki bi musluğa bağladığın bi hortumdan akıtabilirsin.(Rlektrik üretilecek hiçbi ünite durgun yada sakin sakin akan bi suyun kenatına falan yapılmayacağı için musluğun tazyiğini kullanmanda sorun çıkarmayacaklarını düğşünüyorum)
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
|
aaa evet vardı öyle bişey , denemiştim çok küçükken.Normal dandik oyuncak elektrikli motorunun kutuplarına led bağlayıp çevrildiğinde ışık yanıyodu.
|
|
|
|
|
|
#16 |
![]() |
Ufak arabalardan cıkan elektrik motorlari ile döndürmeyi başlatip suyun hızlı akmasini sağlasan sonra o dönüş dinomayi cevirsee dinamo elektirik üretse
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
Su ile alan Dijital Masa Saati Trkiye'nin En lgin Sitesi
Böyle bişeyde var içindeki devreyi alip su döner ama içinde su oldugu için elektrik üretir belirli bi süre yani olur mu olur
|
|
|
|
|
|
#18 |
![]()
|
Şu oyuncak işi kafam yattı..Pek anlamam bu işten birisi bana ne tür bişey kullanmam gerktiğini söylesin uzaktan kumandalı mı ? pilli mi? Kurmalı mı?
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]()
|
elektrik motorlu herhangi bi araba , oyuncak robot vss işini görür.
Son Düzenleyen Ahmet Saraçoğlu; 26-03-2011 00:14. |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |