İyi oldu bu konu. Bencede büyük hep daha iyidir :D
Kaan bu arada kop git yaaaa iyiki açmamışım telefonu 1500Dolar dion ya. Küfür gibi :)
Printable View
İyi oldu bu konu. Bencede büyük hep daha iyidir :D
Kaan bu arada kop git yaaaa iyiki açmamışım telefonu 1500Dolar dion ya. Küfür gibi :)
Puhahhahahhaa harbiden haaaa.
olum tarkan ne boyucan sen gel elektrostatikle boyancak bişeyse boyatayım fabrikada. Ugrasma makınayla falan. Gel cay kahve ısmarlayım sana o sırada hallolsun ;)
300 tl ye alınır bknz marketler:)
bu paint zoom olan aletten kimse memnun değilmiş bilginiz olsun.. bosch olan daha mantıklı gibime geliyor..
Bosch ta karar kılınmıştır arkadaşlar, teşekkür ederim
gelişmeleri yazayım..
bosch makine ile tampon boyamaya çalıştık. Önce astar atmak için makineyi güzelce temizledik. astarıda üzerinde yazıldığı gibi %50 oranında selulozik tinerle seyrelttik.
Tampona astarı attık fakat çok pütürlü oldu. astar atarken anladık ki bu makineyle boya veya vernik atılamaz.. Güzelce zımparalayıp sprey boyayla devam ettik. Bu tip işler için ev boyama makinesi alıcaklara duyurulur :)
http://i1135.photobucket.com/albums/...IMG_0335-1.jpg
http://i1135.photobucket.com/albums/...n/IMG_0366.jpg
Ben nasipse haftaya paint zoomla araba boyucam :)
İnsallah guzel olur. Kolay gelsin :)
H.O.R.T ( Hızlı Operasyonel Reanimasyon Tekniği :D )
arkadaşlar abiler bu paint zoom yada bosch marka airless tabancalarla boya işi ne oldu? Özellikle Tarkan abii nerdeyse 3 yıl olmus ama aktarabilirmiyiz tecrübeleri :) oto boyası ve vernik atarkan pütür yapıyormu? yada nozzle ölçüsü v.s. nedir veya ayarlanabiliyormu? :)
Mehmet ben almıştım ancak oto boyasını çok pütürlü atıyor,vaporize edemiyor.Verniği hiç denemedim bile.Orta seviye bir tabanca ve kompresör en iyi seçenek.
eyvallah abicim ya, ben cok muallaktaydım alsammı almasammı diye ama.. sanırım şu bauhaus malı ufak kompresorlerle ufak bir tabanca işimi görecektir benim.. Olayım sadece basit işler aslında, ayna kapağı, küllük zart zurt o tarz toplamda 20 santimi geçmeyecek yerler :) yeterli olur sanırım.. çok teşekkürler
Bunu bildiğimiz boya türevleri ile yapacaksan mümkün olduğunca 5 barı geçmeyen, meme ucuda 1.3 ü geçmeyecek 0.8 dende düşük olmayan üstten dolumlu bir tabanca ile yap. yani al komptresörü birde manometre 8 bardan 5 bara düşür. meme ucunu 1 al öneririm. basit bir tabanca ile işini çözersin.
Ama viskozitesi yoğun bir malzeme çalışacaksan, işte pütür, plastidip, polyester vs tarzı astarlar. ozaman meme ucu minumum 1.8 den başlar 3-3.5 a kadar gider. Yalnız barda aşağı doğru düşmeli. 3 bara kadar.
Basınçta kaplayacağın yüzeyin büyüklüğü vede oluşturmak istediğin portakallık vede kullanacağın boya ile alakalı.
Her boya türü aynı basınçla atılmaz.
Takipteyim bu konuyu.Tabanca seçimi ve basınç ayarları önemli.
Tarkan abi geleydi, yazaydı.. iyidi :)
verniklerin genel vşzkositesi suyun biraz altında. kimi tinerle inceltilir kimi gerekmez. ucu 1.2 yi sakın geçmesin akıtırsınız. barda 4-5 barı kullanın
kankam ne diyorsun şimdi elektrikli alalım mı almayalım mı? garajda kompresörün ilk dolm sesiyle beraber hatun beni köpekle beraber kapının önüne koyar zaten fırsat arıyor :D işe yarar bir şey varsa en azından onu alalım...
kanka elektrikli lerde sesli. bence bar ayarı yapılabilen ve meme ucunu değiştirebildiğiniz bir sistm daha kullanışlı.
ha plasti dip yapıcam dersen. araç altı pütürü veya popyester yada astar atıcam dersen direkt elektrikl. yada çit sandalye vs boyucaksan
kankam her şeyi boyarım ben işte araba motor vs dahil :)
bosch-black and decker-wagner vs. hepsinin tüm iç yapısı plastikten. 3 boya sonrası temizleme tğneri ile temizlerken tüm cojtalar ve daha kötüsü tüm iç yapısı ve ağzı bozuluyor. maksimuk watt ları 250-400 arasu. fiyatlarıda uçuk.
ben sana bizim getirdiğümiz earlex marka 550 watlık içi metal tabancayı öneririm o halde. 3 saat aralıksız kullanabilşrsin. diğerleri gibi 15 dk çalıştır yarım saat soğutma değil :)
Earlex Spray Statıon HV 3500 - Yapı Market / Hırdavat - Hepsiburada.com
bunu öneriyorum açıkcası ilki kazanlı model.
Burdaki fiyatlardan güzellike yaparım