User Tag List

Sayfa 1/3 123 SonSon
39 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Böyle Vergi Affımı Olur?

Berk4507
    Misafir

Question Böyle Vergi Affımı Olur?

Merhabalar.. Cuma günü evime vergi dairesinden bir bildirge gelmiş ben şehir dışında üniversite okuduğum için bugün babamdan öğrendim bildirgede 3000 tl ye yakın borcumuz olduğu belirtilmiş babam dün vergi dairesine gidip araştırmış ve trajikomik bi cvp vermişler cezanın 1800 tl kadarı 1998 yılında sattığımız araca ait fakat biz bu aracı olması gerektiği şekilde sattık borcu yoktur kağıdı alındı notere gidildi ve satışı verildi cezanın 800 tl kadarıda benim 2 yıl önce sattığım motora ait ve bu motoruda borcu yoktur kağıdı alarak noterde satışını verdik 180 tl de şuanki aracımla izmir alsancakta ceza yemişim ona bi lafım yok doğrudur eve ceza gelmemiştir bişeyler olmuştur fakat bu 1998 yılında sattığımız aracın ve 2 yıl önce sattığım motorun cezası çıkması beni şaşırttı ve moralimi bozdu. Bende babamda bu gibi konularda çok titizizdir bugüne kadar nekadar ceza yediysek en fazla 3 gün içinde ödemişizdir. Motorun noter satış kağıdı duruyo ama 1998 yılında sattığımız aracın noter satış kağıdını evde babam bulamamış bu durumda yapılabilecek bişey varmı itiraz edebilirmiyiz mesela? çok ters bi zamanda geldi bu ceza tam yeni araba alcaktım bu ceza çıktı bu yüzden moralim bozuldu bide size danışayım dedim

samet_61 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    itiraz etsende devlet alacagını alır sonra mahkemeye basvurursun ama af cıkacaktı eskı borclara bı arastırın belkı faydalanabılırsın

kv661 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizede geldi aynı tarz borc. Aracı 3 defa muayneye sokmusum borcu yoktur yazısı ile cezalarıda ödemiştim. gene ceza geldi. 100TL'lik ceza olmus sana 700TL.

Affa bak allah aşkına
    Kula bela gelmez hak yazmayınca
    Hak bela yazmaz kul azmayınca

miniks - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu sadece size degil bütün vergi borcu olanlara yapılan bir uygulama

Benim de üzerimde olan bir iki aracın vergi borcu var hatta HULK un 2011 e 1 i ödememiştim onu bile göndermişler

bu sıralar vergi affı var zaten ödeyemiyorum gücüm yok diyn zaten indirim yapıcaklar

eski sattıgınız arac içinde satışı yaptıgınız notere gidin arşivden çıkarttırın evrakı
    Call for prayer
    http://m.youtube.com/watch?v=7na5Zm0vwtI
    insanlar en akıllı varlıklardır, hüküm edemedikleri yaradılış ve ölümdür
    Instagram hesabımız
    miniksracing - humidorturkiye

dragon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Eski araçlarımızdan böyle cezalar gelecekse ben bittim.. Adıma kayıtlı 30 tane araç olmuştur

Berk4507
    Misafir
    Alıntı miniks Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bu sadece size degil bütün vergi borcu olanlara yapılan bir uygulama

Benim de üzerimde olan bir iki aracın vergi borcu var hatta HULK un 2011 e 1 i ödememiştim onu bile göndermişler

bu sıralar vergi affı var zaten ödeyemiyorum gücüm yok diyn zaten indirim yapıcaklar

eski sattıgınız arac içinde satışı yaptıgınız notere gidin arşivden çıkarttırın evrakı

peki 2 aracında noter satış kağıtlarını alıp vergi dairesine götürsek bu cezaları iptal ettirme şansımız varmı? sonuçta biz bu araçların cezalarını vergilerini kullandığımız süre içinde devamlı ödedik satarkende hiç borcu yoktu o şekilde noterden satışını verdik.

cemsultan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berk4507 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    peki 2 aracında noter satış kağıtlarını alıp vergi dairesine götürsek bu cezaları iptal ettirme şansımız varmı? sonuçta biz bu araçların cezalarını vergilerini kullandığımız süre içinde devamlı ödedik satarkende hiç borcu yoktu o şekilde noterden satışını verdik.
    Şans değil, iptal etmek zorundalar, elinde noter satış kağıdı olduktan sonra hiç bir şeyi ödemek zorunda değilsin, noter arşivinden satış kağıdının kopyasını al, git vergi dairesinden iptal ettirirsin.

Ama bir de şu var, aracı sattın fakat alan adam ruhsatı üerine almadıysa, yani araç hala senin üzerine görünüyorsa ondandır bu borç, o zaman trafiğe gidip noter satış kağıdını gösterip aracı üzerinden sildirmen gerekir.

Sonuç olarak elinde noter satış belgesi olduktan sonra sana hiç bir şey olmaz.
    - 50 km/h hızla giderken 27 metre ilerideki yayaya çarpmadan durabilirsin, 60 km/h hızla aynı yayaya 44 km/h hızla çarparsın.

emre yeşil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Merhabalar.. Cuma günü evime vergi dairesinden bir bildirge gelmiş ben şehir dışında üniversite okuduğum için bugün babamdan öğrendim bildirgede 3000 tl ye yakın borcumuz olduğu belirtilmiş babam dün vergi dairesine gidip araştırmış ve trajikomik bi cvp vermişler cezanın 1800 tl kadarı 1998 yılında sattığımız araca ait fakat biz bu aracı olması gerektiği şekilde sattık borcu yoktur kağıdı alındı notere gidildi ve satışı verildi cezanın 800 tl kadarıda benim 2 yıl önce sattığım motora ait ve bu motoruda borcu yoktur kağıdı alarak noterde satışını verdik 180 tl de şuanki aracımla izmir alsancakta ceza yemişim ona bi lafım yok doğrudur eve ceza gelmemiştir bişeyler olmuştur fakat bu 1998 yılında sattığımız aracın ve 2 yıl önce sattığım motorun cezası çıkması beni şaşırttı ve moralimi bozdu. Bende babamda bu gibi konularda çok titizizdir bugüne kadar nekadar ceza yediysek en fazla 3 gün içinde ödemişizdir. Motorun noter satış kağıdı duruyo ama 1998 yılında sattığımız aracın noter satış kağıdını evde babam bulamamış bu durumda yapılabilecek bişey varmı itiraz edebilirmiyiz mesela? çok ters bi zamanda geldi bu ceza tam yeni araba alcaktım bu ceza çıktı bu yüzden moralim bozuldu bide size danışayım dedim
    evrak saklama zorunluuğu 10 yıldır ver avukata gitsin hiç birşey alamaz

firat_07 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bizede geldi 98 den kalma 38 tl borç şimdi 1200 tl olmuş

flexamin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    98 de sattığınız aracın borcu yoktur kağıdı noter lerin arşivinde vardır. Kanuni olarak arşivinde bulundurmak zorundadır. (noterlerin tramer gibi bir sistemi var )

ayrıca vergi dairesinin arşivinden de buluabilirsiniz.

bu belgeyi elde ettiğinizde de mahkemeye başvurup gelen cezayı iptal edip bu hatadan dolayı yükümlü olan kişininde mahkemede ceza almasını ve soruşturma geçirmesini sağlayabilirsiniz.
    Rs Racing Garage
    MK2 Ford Focus Silver Bullet
    BSİ Tercüme ve Danışmanlık Hizmetleri

Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Satış tarihini hatırlıyor isen notere git aslına uygun bir suret tasdik et.
    Bağlı bulunduğun vergi dairesine git ve itiraz et.
    Plakaya yazılmış borçların tahsiline bu şekil itiraz hakkın mevcut.
    Mahkeme falan gerekmiyor yani.
    Alış ve satış tarihlerini satış sözleşmenle ibraz edersen borç o dönemdeki araç sahibine tahakkuk eder.
    Plakaya yazılan cezalar aylar hatta bazen yıllar sonra adrese intikal edebiliyor.

kadir jdm civic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bunun sebebini size söylıyeyım arkadaşlar 2005 yılında 86 model şahinimizi sattık borcu yoktur kagıdı aldık vergi borcu cıktı onları yatırdık adama tertemız teslim ettik. sonra adam mersınden benı aradı aracınız 250 tl borcu çıktı ruhsat işlemleri sırasında halledelim dediler adamdan bir dekont falan istedım adam yatırdıgına dair dekontu gönderınce bende hemen trafıkte bir abımızın yanına gittim abi bu nedir diye söyledigi kelime ozamanda:

kardeşim araçların vergi dairesinde ve trafıkte olmak üzere iki dosyası vardır alım satım yaparken bu dosyaların biri üzerinden alım satım işleri yürütüluyor hangisi dedigini unuttum şimdi o yuzden diger dosya üzerinde kalan borclarınız temız kagidinda gözukmuyor dedi bende adamın parasını yollamıştım.
    MSG GARAJ ANTALYA MUSTAFA GENÇ

Ferhat_V - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı dgo2133 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Satış tarihini hatırlıyor isen notere git aslına uygun bir suret tasdik et.
    Bağlı bulunduğun vergi dairesine git ve itiraz et.
    Plakaya yazılmış borçların tahsiline bu şekil itiraz hakkın mevcut.
    Mahkeme falan gerekmiyor yani.
    Alış ve satış tarihlerini satış sözleşmenle ibraz edersen borç o dönemdeki araç sahibine tahakkuk eder.
    Plakaya yazılan cezalar aylar hatta bazen yıllar sonra adrese intikal edebiliyor.

aynen böyle bizede oldu..2004 senesinde alıp sattığımız araç halen bizim adımıza görünüyordu satış sözleşmelerini gösterince düşüm yapıldı..

mgnPower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    boyle bir borc geldiyse odemekten baska yol yok. birincisi cezalarin tarihlerinde arac sisin uzerinizdemiydi. misal ceza tarihi temmuz 1998dir ama sizin satisiniz agustos 1998dir gibi. boyle bir durum varsa odeme dekontlarini ibraz etmeden borcdan kurtulamazsiniz kati suretle. odeme dekontlarinida sanmiyorumki 13-14 yil kimseler saklasin. arti olarak noterlerde o zaman yaptiginiz satis yazisini bulmaniz neredeyse imkansizdir. egerki dosya numarasini bilmiyorsaniz. gerci bilseniz bile bu kadar zaman gectikden sonra o dosyaya ulasamazsiniz. bes yil kendi arsivlerinde bes yilda ortak arsivde saklarlar genellikle oradada tum noterlerin yatigi yillar dolusu evrak arasindan sizinki bulunmaz kanaatimce. durum soyle pasa pasa ode itiraz etme edersen yine ceza yollarim mantigina donmus durumda. birde baska bir alternatif var. buda bu ay sonuna kadar yanlisim yoksa. git vergi dairesine matbuu formunu doldur ver. sana odeme plani verecekler su kadar odeyecen bu kadar taksitle odeyecen hemen odersen bu kadar olur affedilen tutar su kadardir diye. sana gelen cezanin geriye donuk gecikme fazileri zaten silinecektir bu durumda. ana paralarinin uzerine cok cuzi bir rakam koyup pesin bile odeyebilecegin kivama gelecektir. bizim arabalardan birinde 9000 birindede 7500 lira vardi simdi uzlasma ile ikisi toplamda 9000-9100 lira gibi bir rakama temizledik.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu vergi dairesinden gelen kağıtlarda borç miktarı yazıyormuki?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TUĞRA Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bu vergi dairesinden gelen kağıtlarda borç miktarı yazıyormuki?

yok onlar davetiye gibi bişey..gidip vergi dairesinden çıkartıyosun fatura gibi bi kağıt veriyolar vergi borcun - faizin - silinen faiz- ödenecek miktar - taksit sayısı / aylar filan yazıyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı F€RH@_T5 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    yok onlar davetiye gibi bişey..gidip vergi dairesinden çıkartıyosun fatura gibi bi kağıt veriyolar vergi borcun - faizin - silinen faiz- ödenecek miktar - taksit sayısı / aylar filan yazıyor
    .. Cuma günü evime vergi dairesinden bir bildirge gelmiş ben şehir dışında üniversite okuduğum için bugün babamdan öğrendim bildirgede 3000 tl ye yakın borcumuz olduğu belirtilmiş ...
    Arkadaş böyle bir açıklama yapınca şaşırdım, çünkü bana da sadece davetiye tarzı bişey geldi vergi dairelerine gidip borçları çıkarttırıcam..

TechTurkey ef186 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    146 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    odenmez ise ne olur asil olay o odemiyorum diyip yirtip atinca neler gelebilirki basina ?
    Intercity Istanbul Park
    Caterham Türkiye
    OMP Türkiye
    Pist Günleri
    Intercity Endurance Cup
    Intercity Clio Cup
    Intercity Megane Cup
    Intercity Caterham Cup

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    odenmez ise ne olur asil olay o odemiyorum diyip yirtip atinca neler gelebilirki basina ?

taksitlendirmeden faydalanamazsın...hepsini peşin ödemen gerekir yada haciz diye biliyorum

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)