Bende orjinal olsun diye güneş yanıklı araç aldım.Zaman Kozmetik açısından gözme hoş gelmemeye başladı.Haziranda boyatacağım.Uğraş dur :) Ama içim rahat en azından ben boyatcağım ne olduğu belli olarak..
Printable View
Bende orjinal olsun diye güneş yanıklı araç aldım.Zaman Kozmetik açısından gözme hoş gelmemeye başladı.Haziranda boyatacağım.Uğraş dur :) Ama içim rahat en azından ben boyatcağım ne olduğu belli olarak..
Bendede yok boya takıntısı şasi düzgün olsun araba yolda yengeç gibi gitmesin onun haricinde sıkıntı yapmam, hatta geçen sene ailece binilecek bir araba aldım gerçe şu an ailece binilecek kıvamdan çıktı ama :)
İlk aldığımda sağ iki kapıda lokal boya vardı sadece ve bariz belli oluyordu bide sol arka kapısında güçük vardı sonrasında her yıkamada bunlar gözüme çarpmaya başladı,ufak tefek işlerini kasko var diye autoking te hallettireyim dedim ama içine ettiler arabanın, uyuz olup sadece tavan hariç komple boyattım kötümü yaptım ? bence gayette iyi yaptım tertemiz biniyorum, sonuç olarak satarkende boya takıntılı adamlarla hiç uğraşmam biraz geç gider ama öz gider :)
http://www.techturkey.com/forum/otom...sa-oykusu.html
Zaten bu boya takıntısı sırf bizde var heralde... Yabancı programları falan izliyorum adamlar eski boya yerine yeni yapılmış boyalı araçları tercih ediyorlar daha diri görüntüye sahip olduğundan dolayı.
Bir de aracın her tarafı boyanıyor sorun olmuyor da tavanı boyanınca neden sorun oluyor?
Her tavanı boyanan araç takla atmıştır hrh diye genel bi kanı var millette :(
Ufaktan alım satım yapıyoruz inanın karşılaştığım replikler kitaplara dergilere konu olur. Adamlar bildiğin tavanı antifriz lekesi dolu aracı bayıla bayıla boyasız olduğu için alıyorlar. Heryeri çizik nokta nokta olan SİYAH aracı boyasız diye bayıla bayıla alıyorlar. Bizde artık hiç karışmıyoruz kusur olan parça boyasız ise çok kötü görünsede ellemiyoruz. Çünkü bizim insanımız kendini buna laik görüyor. Üzücü bir durum 94 model grand cherokee aldım sanayide bakımlarını yaptırıyorum o sırada da anlatıyorum orjinal infinty amfisi duruyor alt 3 koruması duruyor tüm gösterge elektrikli koltuklar çalışıyor vs. vs. diye bir adam geldi orjinal diyorsun ama bunda boya varmı dedi yok ebenin....... dayı diyecektim....
Ne bilim ben işçiliği düzgün olduğu gerçekten ağır hasarı olmadığı sürece boyayı görmezden geliyorum. Hatta tamir yerine değişimin daha yararlı olduğunu düşünüyorum. Sonuçta ojinal parça ile değişmişse ve gerçekten hasar yok denecek kadar gizlenmişse sorun yok. Yeterki motordan sıkıntı çıkmasın.
Eniştem çok takradı buna ikinci el honda crv aldık boyasız kazasız 3 günü sol kapıdan kadın çarptı... Servise gitti araç göçük çekilse düzelicekti cart diye Değişim kararı verdi servis...
Arka tampona taksici vurdu... Yani olabilecek durumlar bunlar. Alırkende herşeyin resmini ıvırını zıvırını teslim etti. Alanda sorun etmedi. İstanbul burası olacak tabi dedi. :)
Orjinal boyanın dayanıklılıgını goz ardı etmmek lazım. Piyasada o kadar dandık iş yapan usta oldugu surece insanlar takması gayet doğal. Adam bakıyor değisen yok ama boya var. YA kesme kıc oluyor ya kesme tavan yanı iyi işcilikle anllaşılmasıda zor.
bir çoğu neden boyalı araç almak istemediğini bile bilmiyor ki :D
Isciligi iyi oldugu sürece boya onemli degil benim icin. Değişen de onemli degil, yeter ki aracın rijitligi bozulmamış olsun. Mesela aracımın sol on kapısı boyalı, sol arka kapısı degisik. Keske on kapıyı da degistirselermis. Sol on kapının yansıması arka kapı kadar duzgun degil. Değişen olmasın diye macundan kapı yapılmasına karşıyım :)
Boyasiz arabaya binsem rahat edemem. Ama boyalı bir araçta daha huzurluyum, bi yerine bisey olsa boyatirim canım sıkılmaz.
Üçkağıtçı saticilar olduğu sürece bu duzen boyle devam eder. Bizim symbol un on tamponun sag altini surttum bilerek boyatmiyorum . Araba zaten sirket arabasi gibi duruyor. Satmaya kalkarsak sigirin biri kalkip boyali tamponu bunun dus fiyat diyecek daha cok sinirimi hoplatacak. Bencede takilmamasi gereken bisey boya konusu
bi yaştan sonra boyalı olmasında fayda var bence
büyük kazası olmadıkça tabi:)
Şase kule direk tavan sağlam olsun, birkaç parça değişen olsun sorun değil. Boyali diyenleri 0 araç satanlara yollayin :D
Dostum ön arka tampon plastik.. 50 keredeboyansa kimse anlamaz kaldı ki satarken tamponlar boyandı diyen bi satıcı dahi duymadım. Plastik aksam hep boyansada değer düşmez..
Boya konusunda hiç takıntılı değilimdir.. Aksine aynı araca boyalı die 3-5 lira ucuza bineceksem daha iyidir.. Boyasız arabayı sürerken tedirgin olurum hep..
Bildigim araba hariç boyalı araba almam
Elalemin pertten toplayip iki lira kar etmesinin yaninda sonra ugrasmamak için
Derme catma toplamalarla ugrasmaktansa kilometresi servis kayitli ve boyasiz araca 2 lira fazla vermek süreçte benim yorulmami engeller
Zamanında çok almisligim var ondan derdinden bıktım
Boyalı araba neden alınmaz?
Çünkü ısıtılarak düzeltilen parçalar daha kolay paslanır. Fabrikanın puntoladığı yerler sonradan kaynaklanırsa daha kolay paslanır. İşte bunlar boyalı araç almama sebepleri. Üstelik artık otomobillerin neredeyse tamamı şasi.
Boyalı araç alırım ama orijinali ile aynı fiyata değil. Boya arttıkça fiyat düşer. Ayrıca çok parça boya bana iki şey anlatır; Araç sahibi ya çok titizdir ve en ufak şeyde aracı boyatmıştır veya araç sahibi çok dikkatsiz otomobilini önemsemeyen biridir ve otomobili çok sık hasar görmüştür.
macun manyağı olmadıktan sonra her türlü alırım boyalı arabayı