herşey tanıdığıa emniyet müdürüne bakar varsa ayırır vs
Printable View
herşey tanıdığıa emniyet müdürüne bakar varsa ayırır vs
isim plakalar istda 2000 Tl den aşağı almak zor şahıs Yigit olaraktan YGT isterse 3000 üstünü gözünden çıkarmalı mesela :D
beyler SRK nın ederi nedir :D
Beyler konunun süresi dolmuştur. 34 NZR 58 alındı. 58'ide boştaydı memleketi kaçırmayalım dedik. 2000 TL'ye geldi tam olarak.
Benim soyadım 3 harfli. Direk soyadım yazılı plakaya 500 lira bağış yaptımda aldım. Yani öyle kısaltma falan değil. varsayalım soyadım ABC plakamda ABC..
Kendi işinizi kendiniz görün. Gidin anlatın derdinizi. Polisler öcü değil. Genelde de fazla abartmıyorlar. Ama muameleci gidince onlara saçma sapan rakamlar söyleniyor. Sanırım onları daha çok seviyorlar.. :)
geçenlerde plaka almak için aradım birini plakaya ruhsattaki isimle soyısımle araba markasıyla alakası yok 34 XXX 1.000 tlye alırız dendi tamam alıyım dedim ertesi gün arabanın markası soruldu A5 dedim 2000 oldu onada kabul dedım bugun 2.200 e cıktı vaz geçtim :)
34 ayh yi 1 kilo baklavaya almıştım :)
Bende SEK aldim Uskudar'dan, 100 lira bagis yapmistim :)
isime plaka almıştık 3 harf sonuda 11di 1500 tl gibi fiyat çektiler bir maç biletine halletik :hehe:
bizde LAZ 89 u 3 kilo kuru pastaya almıştık :S en son geçen sene sorduk 2 istediler 1e düştüler almaık biz de :)
Nazmi konuyu henuz gormemıs sanırım
nzm88
yardımcı olur sanırım elınden geldıgınce
oyle bir satış soz konusu deyil 34 xx aracı 34 yy ceviriyosun il dişi olmasına gerek yok sadece satışta plaka deyişikligi dye secenege evet dıyosun noter fiyatı 2 katı ouyo ama oturdugun bolgeye baglı alacagın plaka oturdugun bolgedeki trafik subesınde varsa istedigin plaka alıyosun ben son 4 aracımdada yaptım hepsi uc plaka :D
aynen katılıyorum, ben BTU ve BTH aldım her ikisi de Kartal. İlkinde 250 TL bağış kestirip amire yapışmıştım, 2. de aynı amir tanıdık ayağına bağış istemedi. Sadece trafik değil, başka bölümdeki amirler de arayıp memura rica ederlerse olabiliyor. Olay tamamen ruhsat işini yapan memurda bitiyor. 1-2 gün orda muameleci ayağına takılıp çıkışta memura bi yemek ısmarlamak falan da iş görebilir muameleciler çakma peşindeler, kesinlikle önermiyorum onlara bulaşmanızı. Bana tüm muameleciler BTH 81 alamazsın dedi, hem ismim Batuhan hem de 81 doğumlu olduğum için ama plakaları bastırdığım zaman bütün muamelecilere önlü arkalı kapak yapmıştım ;) muameleciler ancak APP plakaları çift mühürlü bastırmaya yarıyor benim gözümde.
Ayrıca, artık şehir dışına satış falan yok, aracı üzerine alan kişinin ikameti neresiyse ve hangi trafik bölgesine bağlıysa oradan random plaka veriyorlar. Ben ilk plakamda şehir dışı satışı yaptım, 1000 lira noter ve trafik masrafları tutmuştu. 2. plakamda ikametimi Kartal'a aldırmıştım. İkamet onaylı veriliyor artık. Hatta 2. el araba alırken bile, plaka değişikliği istiyorum deyip, noterin evrakları trafiğe göndermesi itibariyle, gidip işlemlerinizi kendiniz takip eder ve özel plaka istediğinizi iletebilirsiniz.
Arkadaşlar artık sadece ikametinizin olduğu ilçeden tescil yaptırabiliyosunuz.
ikametinizi istediğiniz plakanın olduğu ilçeye almak için de muhtarlıktan değil nufus mudurlugunden sevk yapılıyor ve gercekten zor
07efe plaka antalyada 2lira...
suanda sırada e harfleri var merkezde trafik zengin oldu :)
eda,ece,efe,ege çok iyi paralara gidiyor...
muameleci felan traş onlarda üstüne para koyuyorlar...tanıdıkla gidiceksiniz yada güzelce konuşup kendi işinizi kendiniz görüceksiniz :)