selam biliyorum çok enteresan bi soru ama sorma ihtiyacı duydum cünkü ***** sitenin %99.9 u erkekben askerligimi 89/4 sarıkamısda yaptım 4 subatta teskere aldım tmi'mde 1 marta bitti simdi söyle bi durum var sefer yoklaması yaptırmam gerekiyormus 3 ay içersinde yani sanırsam 1 hazirana kadar ben ankarada oldugum ve yozgatlı oldugum icin yabancı subeye gidiyorum ilk gitdigimde senin dosyan yozgata gelmemişdir daha git sora gel dediler 10 gün sonra gittim sistem gormuyo dediler eyw dedim bu gun gene gittim sistemler calısmıyo dediler bende bi daha gidenin dedim ! cocuk oyuncagımı bu.. bunun bi para cezası varmıs yaptırmazsan ben askerden daha yeni geldim 3 ay içersinde ilk yoklamamı yaptırmam sartmıs ? mahelede bi arkadas var oglum ne gidip gidip duruyon ben 86/2 yaptım daha gidicem para cezası felanda gelmedi hiç bişey dedi dayımda 72/1 yapmıs onada ne para cezası ne bi şey gelmiş amca ogluna sordum aradım oda 87/3 yaptı brader ben yazıcı olarak yaptım askerligi biz teskere alan hiç kimseye ilk3 ay içersinde git sefer yoklaması yaptır sonra her sene git aynısını tekrarla diye bi sey tebelü etmedik dedi yavv nedir bu sefer yoklaması ? para cezası felan varmı iş yerinden zor izin aldım sırf su sey basımı arıtdıgı icin 1 haziran dolmadan bi dahamı izin alacam sımdı yoksa gereksiz bi şeymi bu 3 ay içersinde olan birde birisi dedi e-vatandaş nosu ile bu işlem artık netten yapılıyormus ? bıkdım yabancı subeye gide gele beni bu konuda aydınlatabilirmisiniz eminim sitede bu soruyu merak edenlerde vardır