User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
26 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: 307 genel bilgi, bakım, kronik sorun?

gorke - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

307 genel bilgi, bakım, kronik sorun?

Selamlar,

Şu anda günlük fiesta 1.4 tdci kullanıyorum. Esasında gayet memnunum mazot yakışı, gidişi gayet iyi fakat biraz ufak kalıyor iç mekan olarak. Müşterisi çıktı sattım gibi bir şey. Şu anda 17-18k arası çok inanılmaz kmsi yüksek olmayan, boya olabilir ama değişensiz olursa iyi olur tarzında bir otomobil bakıyorum. Peugeot 307 dizeller konfor ve iç mekan olarak daha üst segment fiestadan. Bu aracı kullananlardan tecrübelerini alabilir miyim? Genel sorunları nedir, km ile ilgili ortalama alınabilir aralık nedir? Bakımları ve parça fiatı artı bulunabilirlik ne durumdadır? Neler önerirsiniz?
    Sakin güç...

TheAce - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    20003 model sonrası alırsan sorun pek yaşamazsın, öncesinde sorunlu araçlar mevcut.

genel olarak makyajsız kasalarda direksyon pompasının sorunu vardır, ayrıca arka amortisör takozları ses yapar değiştirirsin olur biter, 1.4 motor olanlarında şanzıman sorunu vardır alabiliyorsan 110 luk hdi, yada 110 luk benzinli al.

makyajlı kasa alabiliyorsan en güzeli o olur, makyajlılarda kronik sorunların hepsini halletmiş durumdalar...

Oconner - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    1 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    abi alıcaksan 1.6 hdı 110 luklarından al 1.4 hdı ler rampa çıkmıyo gitmiyo bizde vardı valla güzel arabalar cd çaları bozulur genelde hepsinin
    53 RİZE KADER GÜLMEDİ BİZE

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    tek tavsiyem sakın ama sakın 1.4 hdi alma! inanılmaz ağır kalıyor ızdırap olur, 1,6 110 luk dizeller iyidir hem yürür hem az yakar.
    kronik sorunları vardır, benzinlileri lpg.ye uyumsuzdur, genelde cd çalarları arızalanır, birde arka amortisörler ses yapar çukurlarda.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bilgiler için teşekkürler. peki 1.4 te 110luk versiyon yok heralde hiç doğru mudur? benzinli malesef düşünmüyorum ayda ortalama 3500,4000km yapıyorum bu yüzden dizel mecburen. 110luklara çıkıncada fiat direk 3,4bin tl değişiyor inşallah düzgün bişeyler bulurum. arka amortisör için çözüm yenileriyle değiştirmek yeterli oluyor mu yoksa ne olursa olsun tıkırtılı mı diyorsunuz? iç mekan için fikirleriniz nedir? Boy 1.98 kilo 112 fiestada sıkıntım sağ ayağım az bişey konsola değiyor o beni uyuz ediyor 307 biraz daha geniş gözüküyor ama...?
    Sakin güç...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gorke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bilgiler için teşekkürler. peki 1.4 te 110luk versiyon yok heralde hiç doğru mudur? benzinli malesef düşünmüyorum ayda ortalama 3500,4000km yapıyorum bu yüzden dizel mecburen. 110luklara çıkıncada fiat direk 3,4bin tl değişiyor inşallah düzgün bişeyler bulurum. arka amortisör için çözüm yenileriyle değiştirmek yeterli oluyor mu yoksa ne olursa olsun tıkırtılı mı diyorsunuz? iç mekan için fikirleriniz nedir? Boy 1.98 kilo 112 fiestada sıkıntım sağ ayağım az bişey konsola değiyor o beni uyuz ediyor 307 biraz daha geniş gözüküyor ama...?
    arka amortisör takozunda sorun oluyor, onuda değiştiriyorsun basit bir değişim ve ses kesiliyor. c4 yada makyajlı kasanınki çözüm...

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sanruflu alırsan iyi kontrol ettir bir çoğu su alıyormuş sanrufdan... ve şahsi fikrim alıcaksan 307yi tandık bildik birisinden araştır. 307 içi geniş ferahdır 1.88 115 ile rahat rahat sürebiliyorm sıkıntısız .
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı TheAce Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arka amortisör takozunda sorun oluyor, onuda değiştiriyorsun basit bir değişim ve ses kesiliyor. c4 yada makyajlı kasanınki çözüm...

bold kısmı anlayamadım kusura bakmayın?

Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    sanruflu alırsan iyi kontrol ettir bir çoğu su alıyormuş sanrufdan... ve şahsi fikrim alıcaksan 307yi tandık bildik birisinden araştır. 307 içi geniş ferahdır 1.88 115 ile rahat rahat sürebiliyorm sıkıntısız .
    sunroof aklımda tamam benim hani kilosal sıkıntı yaratmıyor fakat bacaklar uzun 1.98den dolayı bu sağ ayak yok mu Discovery lerde bile çarpıyor konsula bende uyuz oluyorum mesela uzay kasa focusların sağ konsul boştur offff o araç bana jeep gibi geliyor bakalım önümüzdeki hafta daha detaylı bakıncam, şimdiden fikir edinim. cuma fiestamı vericem çok fazla araçsız kalamam inşallah bulurum düzgün bişeyler.
    Sakin güç...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı gorke Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    bold kısmı anlayamadım kusura bakmayın?

c4 ün veya makyajlı 307 nin arka amortisör takozuyla değişince problem kalkıyor ortadan demek istedim...

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    2005 senesinde 1.6hdi almıştık deri koltuk hariç full paketti. severek kullanıyorduk yakıtı oldukça idealdi uzunyolda karma tüketimle 850 kmye kadar görüyorduk

se®k@n - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı onn_dear Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    benzinlileri lpg.ye uyumsuzdur
    Benim arabamda 307 benzinli 1.6 16v 110hp ile aynı motor mevcut.. Yaklasık 1.5 senedir LPG ile kullanıyorum, hiç bir problem yasamadım valla..

CasabLanca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    8 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı se®k@n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim arabamda 307 benzinli 1.6 16v 110hp ile aynı motor mevcut.. Yaklasık 1.5 senedir LPG ile kullanıyorum, hiç bir problem yasamadım valla..
    + şu an haftasonları kullandığımız 307 var benzinli o da lpg takılalı 2 ay felan oldu herhangi bir sıkıntı yok geçen kabalama hesapladık 20 tl ile 95 km yaptı

recky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hayırlısı oncelıkle

direksiyon pompası ses yapıyordu
    arka takozda cukura gırınce ses yapıyor
    kronık olarak bunları bılıyorum
    en dolusunu alman daha ıyıdır.

derece43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    1.6 hdi ve benzinli 110 luk modeller on numara LPG li kuzen biniyor 2 senedir bir tek alt takımla ilgili salıncak rot değişimi oldu hassas biraz türkiye yollarına göre.. Başkada belki ilerleyen km lerde sinyal kolu arızası kronik.. Binilecek bi araç rahat..

TolgaEsentepe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sinyal kolu terse atar, sık ampül patlatabilir, yol bilgisayarın ışığı sönebilir çizik çizik kesik olabilir, arkadan yüzde yüz ses gelir, ön takımı bilmiyorum

parasına göre model ve donanım olarak bence alınabilcek araba 307. bende tek kapısı var 1.93 boy 100+ kilo inanılmaz rahat sığıyorum hatta her arabada koltuk en geride sürerken bunda bayağı bi öne aldım koltuğu debriyajın yanında ayak dayama yeri çok geniş gibi gibi
    .

multispace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    öncelikle makyajlı kasa almanızı tavsiye ederek söze başlamak istiyorum. Sürüşü çok zevkli araç 307. Fiesta da kullandım ama kesinlikle 307 ile arasında fark uçurum diyebilirim . . . Kronik sorunu 5 li cd çalar çabuk bozulur arka amortisör çukurlarda ses yapabilir. Bir de kapıları kapatırken mandıra kapısı hissi verebilir ama izolasyonla çözülüyor bu sorun. 1.6 hdi alırsanız iyi olur . Imkan varsa premium tavsiye ediyorum size . Sınıfına göre donanımi iyidir 6 airbag abs vs esp premium olanda mevcut. . Parça sıkıntısı yok gibi birşey . Bazı sarf malzemeleri pahalı , mesela aerotwin silecek lastikleri 100 tl idi
    makyajlı kasanın full versiyonu premium diye geçiyor.

erkanayasli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bu lpg deki sorun sanırım kasap lpg montajcıları yüzünden oluyor. bir sürü püf noktası varmış o işinde. yani emme manifoldunu del dört tane enjektör tak olmuyomuş. sorun yaşayanlar bence montajdan ve ayardan kaynaklı yaşarlar.

onn_dear - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    4 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı se®k@n Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    çok yakın 2 arkadaşımda lpg yüzünden 307 lerini satmak zorunda kaldılar ama arkadaşlarında söylediği gibi 307'lerde montaj olayı çok önemli demekki.
    History;
    1.6 GLI corolla / 1.6 IES civic / 1.4 IS civic/ 1.6 TDCI focus2 / 1.6 TDCI focus3 / 1.2 TSI Golf7 / 1.4 TSI Leon FRed / 1.6TDI DSG B8 Passat / Audi A3 Sedan 1.6TDI DSG

B.Koçer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    52 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bsi beyni su alması ve com2000 kutusu kroniktir ikisi yaklasın 1600 tl yi buluyor sıfırıyla değişmesi .

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)