|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: X16XEL '00
|
Özellikle bu konuda tecrübeli arkadaşların yardımına ihtiyacım var. Amerikan vatandaşı olmayan ve oraya seminere gidecek bir arkadaşım oradaki MIT (San Diego lu değil yani) de öğrenci olan arkadaş yoluyla (100$ lık apple öğrenci indirimi için) bana bir laptop alacak ama bazı sorularım var. Kısaca ileteyim ki;
San Diego dan alınacak bir ürüne Amerikan vatandaşı olmasak bile vergi verecek miyiz? Diyelim verdik.Vergiyi geri alabiliyor muyuz? Alabiliyorsak bu iş nasıl oluyor? |
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: volvo s80 2.0t
|
vergi veriyorsun tax muhabbeti var ne alırsan al geçerli.ama şunu duymuştum nekadar gerçek ben denemedim şahsen dönerken sandiegodan ,havaalanında belirli bi ofise fişi yada fişleri beyan edip vergiyi iade alabılıyorsun diye duymuştum nekadr doğru emın değilim net bilgisi olan yazar zaten.
|
|
|
|
|
|
#3 |
![]()
Otomobil: 335 coupe
|
Delaware ( USA nin ilk eyaleti oldugu icin vergi orani sifir ) haric her eyaletten alinan herhangibirsey icin o eyaletin vergisni odemek zorundasiniz...Yani San Diego California ya bagli ve oranin sales tax orani %8.25 olmasi gerek..Vatandas olup olmamakla alakasi yok yapilan tum alisverislerde o tax odenir..Ayrica alacaginiz urunun fisini saklayip ulkeden cikarken tax ofislerinden iade alabilirsiniz.
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]() |
Her eyalet için aynı dimi bu ?
Ülkeden çıkmadan önce fişleri versem geri öderlermi Taxleri |
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: volvo s80 2.0t
|
üstündeki msj da 2 sorununda cevabını vermiş adam okumuyormusun?
|
|
|
|
|
|
#6 |
![]() |
|
|
|
|
|
|
#7 | |
![]()
Otomobil: sedan VTI
|
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]() |
neyse tartısmıycam
![]() bi netlik getirmeye çalışmıştım kendi kafamda . |
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: 106 gti
|
türkiyedekini aldıkta amerikadaki kaldı ....toooohoooo
|
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
|
oo teşekkürler bilgiler için..peki tax i geri alacaksak apple dan taxfree çeki düzenlemesini istememiz de gerekiyor mu yoksa direk faturayı havalimanındaki taxfree point e götürdüğümüzde (sanırım sıra oluyor) sıra geldiği gibi sorgu sual etmeden al abicim bu senin tax hayrını gör mü diyorlar?
|
|
|
|
|
|
#11 |
![]() |
1. Burdan bu aldigin urune her turlu vergi vereceksin eger vermemek istiyorsan online Ebay gibi bir yerden urunu baska bir eyaletten satan bir yerden alacaksin ( Yani mesela Arizonadan bir saticidan alirsan " Out of States Sales" oldugu icin tax odemezsin ama urunu de hemen alamazsin kargo suresi girer, o indirimi de alamazsin tabi cunku sadece apple storelarda gecerli..
Arkadasinin burdaki statusu ogrenci ise o vergiyi hava alaninda da geri alamiyorsun %100 emin degilim ama eger J1 ise yani stajer vizesi ile geldiyse o zaman ne alirsan al hepsinin fisini gosterip odedigin vergiyi geri alabiliyorsun. Ama adamlar o parayi sana geri vermek icin can atmiyorlar yani o kadar kolay olmuyor.. Haa bir de benim etrafimda o vergiyi almak icin ugrasan sadece bir kisi oldu cunku zaten herkes TR den cok daha ucuza aldigi icin gayet memnundu Senin aldigin $100 indirim zaten TAX e gitmis say hic yorma adami da orda bence
|
|
|
|
|
|
#12 | |
![]()
|
![]() ama kimliğe bakılmazsa (dediğine göre bu çok zor bir ihtimal) 100$ ı kendisine jest olarak sunmayı planlıyorum zaten. |
|
|
|
|
|
|
#13 |
![]() |
"O eskidendi artik tax geri alamiyorsunuz" demisti bana USA havaalani memuru. Dogru yanlis bilmiyorum gecen sene oldu bu olay bana.
Vizem ogrenciydi o zaman ama sormadi bile statumu. __________________________________ ///Mürüvvette endaze olmaz.
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]() |
kesin nerden öğrenebilirkiz eğer vermiyolarsa biriken fişleri atıyım gitsin ya
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]()
Otomobil: Wagoon :)
|
zaten dunya kadar ucuza mal aliyoruz birde bunun uc kurusluk tax'i icinmi ugrasayim. dunyanin vergisini verdim adamlara analarinin ak sutu gibi helal olsun her bir cent'i.
__________________________________ mgnPower since1996 |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
bana sadece şu bilgi lazım.. tecrübe etmiş biri varsa sevinirim;
fatura adı(u.s de post doc. öğrencisi) ile tax i geri almak isteyen kişi (u.s e seminer için giden bir akademisyen) farklı ise tax geri alınır mı? yanıt evet ise; bu tax i havalimanında taxfree den fatura göstererek geri alabiliyor muyuz? almış biri var mı? yanıt hayır ise; ilginiz için teşekkürler. yarışmacı arkadaşlara başarılar. |
|
|
|
|
|
#17 |
![]()
Otomobil: Wagoon :)
|
tam tersi olan bir uygulama ile ornek vereyim bizimkiler amerikan vatandasi buradan benim adima kesilmis faturali urunun vergisini cikisda odememisler fatura ismi farkli oldugu icin. dolayisi ile ayni mantikla gidersek diger ulkelerdekide farkli degildir.
__________________________________ mgnPower since1996 |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |