User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Otomobil alırken otomatik vites 3’te 1

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Otomobil alırken otomatik vites 3’te 1

Otomobil alırken otomatik vitesi 3’te 1’e çıkardık!

Türkiye'nin büyük şehirlerinde yaşanan trafik karmaşası otomatik vitesli araçlara olan talebi de artırdı

2011’in ilk 7 ayında satılan her 3 araçtan birisini otomatik şanzımanlı araçlar oluşturdu

1990'lı yıllarda Türkiye'de sadece lüks ve ithal otomobillerde bulunan otomatik vitesli araçlar büyük şehirlerde yaşanan trafik karmaşası nedeniyle Türk tüketicisinin gözdesi haline geldi. Otomotiv Distribütörleri Derneği (ODD) verilerine göre 2011 yılının ilk 7 ayında otomatik şanzımanlı araçların satışı, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 55 artış gösterdi. Bu dönem içerisinde toplam otomobil satışı 333 bin 264 adet olurken, otomatik şanzımanlı araçların satışı da yüzde 33'e yükseldi. Buradan da bakılınca otomobil satın alan 3 tüketicinin 1 tanesinin seçimi otomatik şanzımanlı araç oldu.

DİZEL ARAÇ SATIŞI YÜZDE 72 ARTTI

Geçen yıl 3.81 TL olan kurşunsuz benzin fiyatının litresinin bu yıl 4.5 liraya kadar çıkmasından sonra tüketicilerin araç tercihlerini belirlemede ana etkenlerden birisinin de düşük yakıt tüketimi oluşturması dikkat çekti. Buna göre Türkiye otomotiv pazarında bu yılın ocaktemmuz döneminde satılan her 5 araçtan 3'ünü dizel motorlu modeller oluşturdu. Dizel otomobil satışları 2011 yılının 7 aylık döneminde, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 72 artış gösterdi. 2011 yılı ocak-temmuz döneminde 333 bin 264 adet olan toplam otomobil satışının yüzde 61'lik kısmına denk gelen 203 bin 559 adedini dizel araçlar oluşturdu.

Bu yılın 7 aylık döneminde otomobil satış adetleri geçen yılın aynı dönemi ile kıyaslandığında, tüm sınıflar içindeki dizel payı yüzde 52'den yüzde 61'e yükseldi. Bu yılın ocak-temmuz döneminde A (mini) araç segmentinde 4, B (entry) segmentinde 65 bin 964, C (kompakt) segmentte 102 bin 332, D (medium) segmentinde 24 bin 515, E (lüks) segmentinde 9 bin 80 adet ve F (üst lüks) segmentte de bin 664 adet dizel araç satıldı.

GEÇEN YILA GÖRE BÜYÜME DEVAM EDİYOR

2011 yılının ilk çeyreğinde yüzde 76.2 oranında büyüme gösteren otomobil ve hafif ticari araç toplam pazarı, yılın 2'nci çeyreğinde de yüzde 36.6 büyüdü. Pazarın toplam büyümesi ise beklentiler doğrultusunda temmuz ayında yüzde 2.5’ta kaldı.

EN ÇOK 'KOMPAKT OTOMOTİK' SATILDI

Türkiye'de 2011 yılının başından bu yana satılan otomobillerde otomatik vitesin oranı 3’te 1’e yükselirken, şehir trafiğinde vites değiştirme zorunluluğunu ortadan kaldırması ve gelişen yakıt teknolojileri sayesinde eskisine göre tasarruf sağlaması nedeniyle tüketicilerin bu araçları tercih etme nedenlerinin arttığı belirtiliyor. İlk 7 ayda satılan otomatik şanzımanlı araçların sınıflarına bakıldığında, A (mini) segmentinde 783 adet, B (entry) segmentinde 20 bin 420, C (kompakt) segmentinde 46 bin 672 adet, D (medium) segmentinde 29 bin 123, E (lüks) segmentinde 10 bin 10 adet ve F (üst lüks) segmentinde bin 934 adet araç satılması dikkat çekti.

HT
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

onursumer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    65 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbul gibi bir şehirde düz vites gerçekten hamallık dun

avrupadan anadolu yakasına geçiyim dedimki bayramdan dolayı biraz sakin 20dk lık yolu 1 saatte gittim yazık yaw yaktığım benzine

psn&Live id: onursumer
    135
    ├┼┼╕
    246R

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    yavaş yavaş insanların otomatik vitese olan ön yargısı kırılıyor. çok büyük rahatlık

Ufuk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    12 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Kia ceed'de gözlemleme şansı buldum sıkışık trafikte falan gayet iyi yokuşta kaydırmıyor.Gayette performanslı.Ama gel gelelim ön yargı işte
    2 ayak 3 pedal

dragstar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    geçen sene haziranda accent dizel otomatik aldık, ön yargım vardı otomatik iyi olmaz filan diye o kadar alıştımki saxoyu kullanmak istemiyorum bunaltıyor trafikde, hatta bunu accent blue sipariş ettik gine dizel otomatik

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomatikle tasarruf beraber olmaz kalıbı var. Birde otomatik çabuk bozulur, dayanıksız olur mantığı yerleşmiş. otomatik arac kullanmadım, ama rahat olacağını düşünüyorum.
    bayanlar oldukça fazla tercih ettiğini görüyorum ayrıca.
    Alıntı .CeM. Nickli Üyeden Alıntı
    99 yaşında bi amcada vardı 99 model 99 binde noldu kimbilir bulupta müzeye koymak lazım aslında çok değerli

EM-RE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    2 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Cok supersport olmadikca subarudan sonra duz vites almam demistim,megane coupeye kafayi takip aldm edc lisi yoktu o zaman,pisman oolucagimi bile bile aldim arabadan degilde duz vites aldigimdan harbiden pismanim her kopru trafigine girdigimde cok kiziyorum kendime.otomatikle normal sekilde turlamasi gezmeside daha zevkli...

maxpower - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bide ben otomatik almam, sürüş keyfi yok muhabbeti var hakkaten. adamın arabası fiesta, corollası vs gibi aile arabası, ama sürüş zevkinden vazgeçemem otomatik almam diyor

Jön Türk - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Son 1 yıldır otomatik araç kullanıyorum ben böyle rahatlık görmedim.Gerçekten eziyetmiş düz vites.Akşamları bazen dükkandan çok yorgun çıkıyorsun hiç vites atasın gelmez o derece.Kendi atıyor tın tın evdesin dahası yok yani o kadar para veriyorum vitesidemi ben değiştireyim
    #eksikpazar

serkan_2120 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    bundan sonraki aracım kesinlikle otomatik vites olacak sürekli vites değiştirmekten bıktım

Kadyr - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    14 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bu aractan snra yine passat alirsak dsggg

slhdmr34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    otomatik araç çok kullandım, şiddetle tavsiye ediyorum, trafikte sol ayagım menisküs olacagına bırak akselerasyonum 1 sn gec olsun..

Frid - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    7 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Jön Türk Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    o kadar para veriyorum vitesidemi ben değiştireyim
    katılmamak ne mümkün
    Soyadımın ilk iki harfi kişiliğim kadar ÖZ

R-ali - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    istanbulda şart olmuş, büyük kolaylik

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)