|
|
#1 | |||
![]()
Otomobil: M 3
|
gece gece uyku tutmadı aklımdaki bi soruyu forum ahalisine danışayım dedim .. soru basit hafif jant araca performans katarmı veya eksiye düşürürmü .. bugüne kadar hep olumlu yönde etkiler diye biliyordum bi kaç gündür alma üstlerde kötü olur 5.-6. viteslerde yürümüyor araba falan denmeye başlandı .. aracımdaki jantları çıkarıp yerine 7kg lik jant koysam orijinalleri 12 yada 14 kiloydu .. ne değişir .. ? bugüne kadar yanlışmı biliyormuşum ..
|
|||
|
|
|
|
|
#2 |
![]()
Otomobil: '06 Matrix ,'90 Crx
|
Bu saatte işinmi yok arkadasım yat uyu
![]() ![]() Bence agırlık daima - oluyor araclarda ne kadar hafif o kadar iyi 5. viteste yürümez olayına anlam veremedim her viteste aynı agırlık etki edicegi icin her viteste agır yürür o zaman ![]() Saygılar.. |
|
|
|
|
|
#3 |
![]() |
ne kadar hafif o kadar iyi...
Daha fazla düşünmeye gerek yok...Hızlanma azaldıkça (araba hızlandıkça) dönen parçalardaki ağırlığın etkisi azalır.. __________________________________ Quattro... --- YS Engineering --- Torukcars ARGE & Kulvar.info.tr
|
|
|
|
|
|
#4 |
![]()
|
ataşehirden geliyorum ya roll vardı gene
güzel geceydi yatmadan kafamdaki soruları silerim dedim belki .. haftalarca jant aradım bulamadım .. şimdi jantı buldum takma deniliyor kendimi kesicem ibret-i alem için
|
|
|
|
|
|
#5 |
![]()
Otomobil: A3
|
Jantın eylemsizlik momentini (dönme hareketi yapan bir cismin dönme hareketine karşı eylemsizliği) I = mr^2 şeklinde çok kaba bir şekilde ifade edebiliriz. bölü veya çarpan olacak sayılar jantın döküm geometrisine vs bile değişebilir filan ama en kabaca hali I = mr^2 dir.
Yani dönme hareketi yapan bir cismin kütlesi ya da yarı çapı artarsa eylemsizlik momenti artacaktır. Bu nedenle onu döndürmek için uygulayacağın kuvvet miktarı (tork) da artacaktır... Ama şöyle de bir durum var dönen cisim eylemsizlik momenti korumak adına dönme hareketine devam etmek isteyecektir. Ağır jantların böyle bir avantajı olabilir; fakat bu durum 5. ve 6. viteste daha iyi gitmesini sağlar mı bilemem. Bana pek mantıklı gelmiyor. Bunlar hep teorik mevzular, otobanda işler tam olarak nasıl değişiyor deneyenler daha iyi bilir şüphesiz. |
|
|
|
|
|
#6 |
![]()
Otomobil: ......
|
Aynı hafif volan mevzusu değil mi bu..Ani hızlanmalarda iyi hoş hafif jantın avantjlı olduğnu herkes kabul ediyor.Mantıken de ağır bi jantın hız kazandıktan sonra yavaşlaması hafife göre daha uzun süre alır gibi geliyor bana..Size söylenenler benim kafama yatıyor..
__________________________________ Önden ok gibi arkadan .ok gibi
|
|
|
|
|
|
#7 |
![]() |
Ayaklarına ağırlık bağlasak mı daha kolay koşarsın, ağırlık bağlamadan mı daha kolay koşarsın ?
|
|
|
|
|
|
#8 |
![]()
Otomobil: corolla e12 hb
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
![]()
Otomobil: yok
|
Forumda okuduğuma göre poryadan atılan 1kg şasiden atılan 10kgye eşitmiş.
Buldum konuyu... jant hafifletme hakkında |
|
|
|
|
|
#10 |
![]()
Otomobil: Tempra 2.0 16 V
|
hafif jant tabiki daha avantajlı arif.arabanın 5.-6. vitesde yürümemesi için daha küçük ebatta jant takman lazım.sen oem ile aynı ölçüde jant takarsan + olarak fark olur
__________________________________ barnak bassam olurmu ? |
|
|
|
|
|
#11 |
![]()
|
aynı burda olduğu gibi tak diyenlerde var ikilemde bırakanlarda var
şimdi 2-3 milyar para verip yavaşlamak da var işin ucunda .. işe yarıcaksa yarın takıcam hemen .. buldum jantıda ..
|
|
|
|
|
|
#12 |
![]() |
dün sanayide böle bi muhabbete denk geldim. Typer cı arkadaşlarımızdan biri önceden 5.ci viteste kafa çıkardıgı araçla hafif jant taktıktan sonra kafa kafaya gittiklerini söledi
![]() hafif jantla üst viteslerde yürümek banada çıplak ayakla maratona katılmak gibi gelıyo
__________________________________ AŞK'lar Hep 3 Harflidir... GTI-VTI-STI ![]() Murat Ç. |
|
|
|
|
|
#13 | |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
|
#14 |
![]()
Otomobil: SPOON CIVIC
|
dragda hafıf jant ve volan iş yapar rollde ozelıkle yuksek suratte gereksiz..
|
|
|
|
|
|
#15 |
![]() |
aracı siyahsa dogrudur
__________________________________ AŞK'lar Hep 3 Harflidir... GTI-VTI-STI ![]() Murat Ç. |
|
|
|
|
|
#16 |
![]()
|
|
|
|
|
|
|
#17 |
![]() |
konuyu saptırıp arkadaşa sıkıntı yapmasınlar sonra 5de gelemıyosun diye
![]() açık açık yazmasaydın keşke
|
|
|
|
|
#18 | |
![]()
|
goruruz gıdıomu gıtmıomu
|
|
|
|
|
|
|
#19 |
![]() |
|
|
|
![]() |
«
Önceki Konu
|
Sonraki Konu
»
| Konuyu Toplam 1 üye okuyor. (0 Kayıtlı üye ve 1 Misafir) | |
| Konu Seçenekleri | |
|