hayırlı olsun hayırlı teskereler.. iskenderun guzel yerdir sanslısın
Printable View
hayırlı olsun hayırlı teskereler.. iskenderun guzel yerdir sanslısın
Hayırlı teskereler :)
benim arkadasim gitti ayni yere 5 ay once kilo aldi geldi :)
aralık 2009 da kısa dönem olarak acemiliğimi orda yapmıştım, 6000 civarında asker vardı, koğuşlarda 70 - 80 kişi kalıyorduk. ilk gün 10-11 tane peşpeşe olan anfi şekilndeki binalarda kontrollerden geçiyosun, evraklardı, sağlık kontrolüydü, kıyafet için vücut ölçüleriydi falan filan bi ton şey, koyun sürüsü gibi ordan oraya gidiyorsun saatlerce bekliyorsun,, sabah 11 de teslim olup gece anca 12 bucuk gibi yatabilmiştik. sabah erken teslim olmanı tavsiye ederim.. kalabalık olduğu için herşey için sıra beklemek gerekiyor.. öyle çok ağır spor falan yok ama bölükte bikaç kişi hareketi yapamadı diye aynı hareketleri tekrar tekrar yapmak, ya da ördek yürüşü, sürünme falan adama koyuyo biraz :D ha bi de istikamet veriyolar age of empires daki askerler gibi sağa sola koşturup duruyorsun toplu halde :D revire gittiğinde daha şikayetini söylemeden dr. novalgin + c vitamini iğnesi yazıp yolluyor :D tavsiyelerim,, koğuş nöbetçisi olmaya çalış 2 günde bir eğitimlere çıkarsın, bütün gün koğuşta durursun yatarsın, yemek sırası beklemzsin koğuş nöbetçisiyim diyip önden girip yersin.. bi de iştimalarda en önlerde sıraya geçme çünkü genelde hep en öndeki 8 kişi gelsin şurayı temizlesin şunu bunu yapsın falan gibilerinden şeyler oluyor.. hep ortalarda pek göze batmayan spec olmak en iyisi :D bi de onbaşılara çavuşlarla falan iyi muhabbet kurmaya çalış, zaten biçoğu 1-2 sigara uzatınca yelkenleri suya indiriyo can ciğer oluyo :D bu arada alayın içinde akbank şubesi ve atm'si de var. usta birliği için yolladıkları yerler istanbul, kocaeli, çanakkale, muğla, mersin, ankara, bartın, izmir illeri oluyor. düşük bi ihtimal iskenderunda da kalabilrsin talim öğretmeni olarak.. izmir foçaya düşersen amfibi komando oluyorsun kamuflaj giyiyorsun yandın yani :D ama sahil güvenlik de olabilirsin foçada o zaman rahat.. ben foçada yaşıyorum bu tarafa düşersen görüşürüz çarşı izinlerinde çuflarız :D
şimdiden hayırlı teskereler rahat geçer umarım askerliğin ;)
Hacı sen daha yapmadınmı askerlik.Hayırlı teskereler kanka.Geçmiş olsun :( :D :D
Demekki 11 senede hiçbirşey değişmemiş aynı tas aynı hamam. Mustafa inşallah sülüsünde komando yazıyordurda Çanakkale Geyikli Eğitim Taburuna Düşersin kardeşim. işte hayat orda güzeldi 3 4 ay sonra eve telefon açmaya başlarsın yemek tarifi alayımda ızgaranın yanına mezelik yapayım diye,
hayırlı ugurlu olsun reiss :) hayırlısıyla git hayırlısıyla gel insallah sensiz forumun tadını nasıl cıkartıcaz bilmiyorum :D
bu arada benim yakın bir kac arkadasım iskendarunda yaptılar asırı sıcaktan cok sıkıntı yasamıslar allah sabır versin...
istanbul büyük şehir belediyesi 9 pare top atışı yapıyormuş bu haber için:D
bu tarafa gelıon yanı neyse rahat yer :D
Denizcinin karada kalanı iyidir.
Gemide olursan bütün askerliğin boyunca yağlıboya yaparsın ))
hayırlısı olsun başgan :hehe: bol bol donas yersin :D
ahh abi ya şu muştuyu kafada şapka belinde palaska , şapka hafif kalkık o göbeği palaskadan sarkmış halde eğitim yapmaktan bitmiş halde görmek istiyorum:D
kanka barfiks işi sakat harbi zıçarım :D
bilgiler için sağolasın yaa :D
sendemi brütüs :D kanka ekonomi hareketlensin piyasa canlansın biraz :D
çok teşekkürler bilgiler için :)
ya semih boluda deniz vardı da benmi gelmedim :D
auhauah yaparız:D
barfiks hakkında bir anım var
ben usta birliğine geçtim haftasına spor denetimi gelicek dediler,benim olduğum karakoldada hiç spor yapılmamış doğru düzgün.Denetim var diye bizi öküz gibi koşturmaya mekik şınav barfiks çektirmeye başladılar.
2tane çekiyorum daha çekemiyorum, bölük komutanı geldi baktı listeye kim kaç tane çekmiş diye.2-3tane barifks çeken 7-8kişi vardı.Döndü bize dedi ki , ulan banyoda asıldığınız gibi burdada asılsanıza :hehe::hehe:
denetim günü iman gücü geldi nizami olmasada 8tane barfiks çektim:D
sımdı sen oraya gıdıyorsun ve devlet düğmeye basmıyor mustafa mustu felaketlerı ard arda askerıyeyı bunaltmaya baslar kuvetle ıhtımal erken tehrıs olur sun komutanların yeterkı bu adam gıtsın burdan verın tezkeresını şanslısın kanka
Yardır King :)
kanka az önce denedim :D çıkarmadan 1 :D
güzel kardeşim ben iskenderunluyum.gerçi zonguldakta çalışıyorum ama sadece şunu bil sıcakla aran yoksa başın dertte demektir.gerisi hep hallolur ama bu sıcak seni alışkın değilsen perişan eder .deniz er eğitim alayı dediklerine bakma deniz kıyısında değildir.şehrin antakya çıkışında evlerin ortasındadır.eger çok acil bir şeylere ihtiyacın olursa benim birader tam alayın karşısında oturur.bir şekilde sana ulaşmasını sağlarız.şimdiden hayırlı tezkereler.
hadı hayırlısı kanka eger orda kalırsan cok kg verırısın nedenmıı hava cok sıcak gecen sene yazın ordaydım orda arkadaslarım var elımden geldıgı kadar sana yardımcı olurlar saglam coocuklar ıskenderun guzeldır gormedıgın arabaları gorurusun arap plaka :D + carsıda durum yersesın sozlu tavuk durum cok guzeldır kafadan 10 tane yersın kesmez senıı sahıle ınerken kral kunefe var :D tavsıye ederım :D
eger orda kalısan gelırız zıyatetınee :D
felaket VOLUME_1 ıskenderun
felaket VOLUME_2 usta bırlık
felaket VOLUME_3 Tezkere
Hayırlısıyla gider gelirsın inşallah kardeşim, Hayırlı teskereler..
Suriyeden Motor isteyen var mı ? :D :D
özleyeceğiz seni:D
albay odasında sikintili bir şekilde yürüyordu:D
vay abim benim hayırlı tezkereler olsun şimdiden :D
Bütün kizlar asker olsa mini etek moda olsa HADISE habercim olsa yine isterim teskere EBRU POLAT cavus olsa manken DEMET istima alsa BANU ALKAN devriye atsa yine isterim teskere GÜLSENLE tüfek catsam GÜLBENLE yatak yapsam PETEKLE nöbet tutsam HÜLYA'la tenis oynasam yine isterim TESKERE BENGÜ devrem olsa AYSUN KAYACI cömezim olsa PINAR ALTUG söförüm olsa yinede isterim TESKEREEEEE:D
ben 329. kd olarak acemiliğimi orda yaptım en büyük sorun sıcak ve susuzluk ama dağıtımda nereye düşersen büyük ihtimalle rahat olucaksın. bot giymeyeceksin kumaş pantolon ve tshirt takılacaksın. hayırlı tezkereler.
Hayırlı teskereler abi
hacı ya etüdçü ol yada yazı büroya at kendini diyorlar nedir bunlar :D
hahaha Allah sabır versin :D hayırlı dağıtımlar. dağıtıma geldiginde hayırlı tezkereler deriz ;)
ama acemi birliğinde eğlenmeye bak tam bir anti mantık yeridir hiç can sıkmaya gelmez vur okkaya ben gibi.
acemi birliğim ıspartaydı 23 kişilik komando timi halinde eğitim aldık,(askerlik biteseye kadarda beraberdik 23 kişi) kuru olarak ve 20km uzunluğun altında intikale çıkmadık ama güle güle bitirdim orayı. bazıları sıyırdı derdi ağlarlar iken:hahaha:
Hepsini öğrenecennn eee meşhur söz Şekil bi yere Kadar kankaaaaaaa