User Tag List

14 sonuçtan 1 ile 14 arası

Konu: Motor İşletme

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Post Motor İşletme

Merhaba beyler,

Aracımın motorunu sattım. Alan arkadaş motoru yasal bir şekilde ruhsatına işletip kafa rahat kullanmak istiyor (motor ile araç aynı marka ve hacim farkı %30 dan fazla değil). Şimdi ben motorumu arkadaşın aracına prosedüre uygun şekilde aktarabilmem için nasıl bir yol izlemeliyim?

Motorumu devrettikten sonra kendi aracıma yine aracımla aynı marka, hacmi %30 sınırını aşmayacak şekilde bir motor swap lamak istiyorum yine nasıl bir prosedür işlemem gerekir öğrenmek isterim.

Bunun dışında, %30 hacim farkı sınırı ve kasa ile motorun aynı marka olmasının şart olduğunu biliyorum ama farklı marka bir motorun swap ının da yasal bir şekilde yapılıp yapılamayacağını bilmek isterim

Konunun ehli arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim; lakin bu konuda millete danıştıkça kafam dahada karıştı.

Şimdiden teşekkürler...

EREN34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    %30 hacim değil güç. %30 dan daha güçlü motor işletilemez. İlla işletmek istiyorsan fren yeterlilik testini geçmesi lazım. Adapazarı ve İstanbul Avrupa yakasında 2 yer yetkili bu konu ile ilgili.

Motor sökülür. Konu ile ilgili fatura alınır. Alınan işçilik faturası ile ilgili trafik şubeden motor söküm yazısı alınır. Alınan yazı ile notere gidip blok satışı yapılır. Alıcı noter evrağı ile başka kasaya motorunu işletir. Satıcıda ya noter satış evraklı yada faturalı yeni motorunu işletir. Motor kupadan genç olmak zorunda.

Bildiklerim bu yönde

MeRtCaN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    81 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    sızın aracınızın motorunu satısını yapmanız ıcın aracınızın hurdaya cıkıp hurda belgesı ıle motorunuzu satıs yapabılırsınız dıye bılıyorum..

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    %30 hacim değil güç. %30 dan daha güçlü motor işletilemez. İlla işletmek istiyorsan fren yeterlilik testini geçmesi lazım. Adapazarı ve İstanbul Avrupa yakasında 2 yer yetkili bu konu ile ilgili.

Motor sökülür. Konu ile ilgili fatura alınır. Alınan işçilik faturası ile ilgili trafik şubeden motor söküm yazısı alınır. Alınan yazı ile notere gidip blok satışı yapılır. Alıcı noter evrağı ile başka kasaya motorunu işletir. Satıcıda ya noter satış evraklı yada faturalı yeni motorunu işletir. Motor kupadan genç olmak zorunda.

Bildiklerim bu yönde
    Peki yukarıda Mertcan arkadaşın dediği gibi , motoru sökmeden önce hurdaya mı çıkarmak gerekiyor? Yoksa hurdaya çıkarmaya gerek kalmadan direk motor satışı mı yapılıyor?

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Asil Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Peki yukarıda Mertcan arkadaşın dediği gibi , motoru sökmeden önce hurdaya mı çıkarmak gerekiyor? Yoksa hurdaya çıkarmaya gerek kalmadan direk motor satışı mı yapılıyor?
    Benim bilgim o yönde. Ben clio williams topladığımda araca megane coupe motoru taktım. Çıkan blok için ne yapılabilir diye muamelecime sorduğumda bana bu bilgileri aktardı. Miniks ler bu konuda daha bilgili. Konuyu gördüklerinde onlarda yazar.

pcvirus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    hurdaya ayırmadan satış yapabilmen için kendi aracına faturalı bir motor işletmelisin ki eski motorun da ruhsatlı bir şekilde çıkabilsin
    ayrıca benim bildiğim de %30 hacim

Y.Emre - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    önce kendi arabana yeni motorunu işletip ondan sonra eski motorunun satışını yapabiliyorsun diye biliyorum bende

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuya kımsen bağlantılı bi sorum var istanbulda tanıdık bildik yada iş yaptırdıgınız makine mühendisler odasına kayıtlı mühendi varmı arkadaşlar motor işletme için proje cizdirmem lazmmıs yapan eden varsa irtibat numarası verimi ve bu işin bedeli aşşa yukarı nedir ? noter gibi tek fiyatmı yoksa pazarlık usulumudur?
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

fast-back - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Yakın zamanda aracıma farklı bir motor aldım ve ruhsata işlettireceğim. Öğrendiklerimi ve yaşadıklarımı paylaşayım:

Benim aracım 74 model Taunus 1.6 idi. 1980 model 2.3 V6 motor Taunus buldum. Bu araç çekme belgeliydi. Motorunu benim arabama işletmek için önce bu aracı hurdaya çıkarmak zorunda kaldık. Daha sonra hurdaya çıktığı için fatura kesebildiler motora. Emniyete gidip aynen işleyebilecekler mi sordum ama maalesef 2.3 olarak işleyemiyor. Bu da %30 meselesiyle ilgili bir durum. Yani güç değil hacim sorun oluyor. Motoru maksimum 2.0 olarak işleyebileceklermiş. Benden fatura ve proje çizdirmemi istediler. Motoru aldığım kişinin bir tanıdığı varmış aradık sorduk, 250-300 TL dedi.

Bildiklerim bunlar, umarım yardımı olur

cMg - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı SekoLive Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    konuya kımsen bağlantılı bi sorum var istanbulda tanıdık bildik yada iş yaptırdıgınız makine mühendisler odasına kayıtlı mühendi varmı arkadaşlar motor işletme için proje cizdirmem lazmmıs yapan eden varsa irtibat numarası verimi ve bu işin bedeli aşşa yukarı nedir ? noter gibi tek fiyatmı yoksa pazarlık usulumudur?
    Ben geçen ay çizdirdim proje 350 TL aldılar. Muhtemelen motoru aldığınız parçacı, hurdacı vs. kimse artık tanıdığı yönlendirebileceği birisi vardır muhtemelen,
    GEC13 GTİ

SekoLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    28 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    cmg teşekkürler

varmı istanbulda yardımcı olabilicek kimse
    Biz Kaybettik, Cennet Kazandı. Seni Çok Özlüyoruz Kubilay YILDIZ

s2k - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı EREN34 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Benim bilgim o yönde. Ben clio williams topladığımda araca megane coupe motoru taktım. Çıkan blok için ne yapılabilir diye muamelecime sorduğumda bana bu bilgileri aktardı. Miniks ler bu konuda daha bilgili. Konuyu gördüklerinde onlarda yazar.
    Şimdi willy hurdaya mı çıkmış yani
    Alıntı ef186 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Halka kapılarımız sonuna kadar açık Ama bu demek değilki evimize misafir gelen adamın salona sıçmasına izin veiririz .
    Alıntı XoR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    +35 doktorunki kısmı parasaldır doktor tripod değil reklam olmasın

Post Thanks / Like
    Mentioned
    41 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı s2k Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Şimdi willy hurdaya mı çıkmış yani
    Plakasiz hurdaydi. Bir rivayete gore icinde kofte satildigi bile soylenir

Post Thanks / Like
    Mentioned
    0 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ruhsta motor işletme - Swap konularına hakim, kafam rahat şekilde güvenebileceğim, tanıdığınız, bildiğiniz trafik müşaviri varsa paylaşmanızı rica ederim arkadaşlar.

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)