Arkadaşlar , şehirdışı seyahatler , okul , mercedesle uğraşmak derken bitürlü ilgilenemedim c2 nin satışıyla.
sahibnden.com daki telefonu kullanmadığım numaraydı , mesajların çoğuna cevap bile veremedim zamansızlıktan...ama bu hafta hızlandırıp arkadaşımla ortak aldığım aracı üçe beşe bakmadan vericem öyle yada böyle.
Ama sonrasında vakit kaybetmeden kendi aracımı almam lazım ve çok fazla kafa yoramadım.Şimdiden oluşsun aklımızda bişeyler...
Millet aylarca araba araştırıyor , inceliyor , ben işten alamayan biri gibi pazarda bakıp alıp gitmek istemiyorum , bu işlerde tezcalıyım ama en azından kafamda oluşan modellerin ilanlarına falan bakarım bikaç gün öncesinden
Benim dizeli sattığım zamandan buzamana köprünün altından çok sular aktı.. Mazota çok zam geldi...onun için c sınıfındaki eski aracımdan daha ekonomik , yani b sınıfı bir araca ihtiyacım var..5600cc , km de 1,2 lira ile gaayet çok yakan aracım halihazırda kapıda duruyor zaten
minimum gereksinimlerim min. kullanım maliyetleri içerisinde yaklaşık iki yıl geçireceğim , istediğim zaman çok zarara uğratmada satabileceğim , abs ,klima ,dizel , 4 kapı ''sedan hb farketmez'' , ve mümkünse 1100 kiloyu geçmeyen bi araç..chipimi yapar yayımı takar oem jantına kaliteli lastiğimi geçirir gezerim...başka yerine dokunmam
Bütçem maxx 15 ama 15 e turşusu değilde temizini alabileceğim bişeyler lazım...bi üst sınıfın macerasına giremem yani.
Bu çerçevede aklıma ilk etapta iki araç geldi ,
ilki punto mjet ... içi şık , üstünden bi grande bi evo geçmesine ramen iç renklerindenmidir bilmem şirin geliyor bana...dışıda fena değil ,, motoru zaten yolda gördüğümüz 10 araçtan 6sının içinde var , ondada sıkıntı yok , bide beni en çok cezbeden yanı hafifliği.bakımı da ucuz olur diye tahmin ediyorum.mjetlerde km pek sorun değil galiba , 900ooolerde mjet taksiler olduğu yazılarını okudum , 300 400ooo lerde, gececi gündüzcü taksicilerde kullanılıp kontak kapamayan, motora dokunulmamış mjet taksilere bindim.hem taksilerde kullandığına göre ucuzdur diye düşünüyorum mekanik bakım, adamlar onun üzerinen ekmek yiyor , zarar etmek istemezler heralde psikopat değillerdir yani dimi ,,,,,
ikinci ihtimal 3 silindir 82lik getz , hyundai yi pek sevmesemde içi falan kötü değil , motoru admire de fena değildi , bu hafif olduğundan daha iyidir diye düşünüyorum.chipleyen varmı bilgim yok.yüksek kmlerde motor dayanıklılığı nasıl bilmiyorum..kullanan arkadaşlardan öneri bekliyorum
Sahipleri alınmasın ama Albea ve Palioya çok sıcak bakıyorum...
Bu iki ihtimal harici 15ooo e temiz 110 luk getz veya abs li temiz rio dizel bulursam hiç düşünmez alırım ama o ihtimaller zayıf olduğu için bu iki araç üzerinde duruyorum ilk etapta...şartlar açısından getz ve puntoya paralel başka araç varsa önerilerinizi ve bu iki araçtan biri hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...