User Tag List

Sayfa 1/2 12 SonSon
30 sonuçtan 1 ile 19 arası

Konu: Grande öncesi punto mjet , 3 sillndir getz crdi , veya başka bişey.....

Ahmet Saraçoğlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)

Grande öncesi punto mjet , 3 sillndir getz crdi , veya başka bişey.....

Arkadaşlar , şehirdışı seyahatler , okul , mercedesle uğraşmak derken bitürlü ilgilenemedim c2 nin satışıyla.
    sahibnden.com daki telefonu kullanmadığım numaraydı , mesajların çoğuna cevap bile veremedim zamansızlıktan...ama bu hafta hızlandırıp arkadaşımla ortak aldığım aracı üçe beşe bakmadan vericem öyle yada böyle.

Ama sonrasında vakit kaybetmeden kendi aracımı almam lazım ve çok fazla kafa yoramadım.Şimdiden oluşsun aklımızda bişeyler...
    Millet aylarca araba araştırıyor , inceliyor , ben işten alamayan biri gibi pazarda bakıp alıp gitmek istemiyorum , bu işlerde tezcalıyım ama en azından kafamda oluşan modellerin ilanlarına falan bakarım bikaç gün öncesinden

Benim dizeli sattığım zamandan buzamana köprünün altından çok sular aktı.. Mazota çok zam geldi...onun için c sınıfındaki eski aracımdan daha ekonomik , yani b sınıfı bir araca ihtiyacım var..5600cc , km de 1,2 lira ile gaayet çok yakan aracım halihazırda kapıda duruyor zaten
    minimum gereksinimlerim min. kullanım maliyetleri içerisinde yaklaşık iki yıl geçireceğim , istediğim zaman çok zarara uğratmada satabileceğim , abs ,klima ,dizel , 4 kapı ''sedan hb farketmez'' , ve mümkünse 1100 kiloyu geçmeyen bi araç..chipimi yapar yayımı takar oem jantına kaliteli lastiğimi geçirir gezerim...başka yerine dokunmam

Bütçem maxx 15 ama 15 e turşusu değilde temizini alabileceğim bişeyler lazım...bi üst sınıfın macerasına giremem yani.

Bu çerçevede aklıma ilk etapta iki araç geldi ,

ilki punto mjet ... içi şık , üstünden bi grande bi evo geçmesine ramen iç renklerindenmidir bilmem şirin geliyor bana...dışıda fena değil ,, motoru zaten yolda gördüğümüz 10 araçtan 6sının içinde var , ondada sıkıntı yok , bide beni en çok cezbeden yanı hafifliği.bakımı da ucuz olur diye tahmin ediyorum.mjetlerde km pek sorun değil galiba , 900ooolerde mjet taksiler olduğu yazılarını okudum , 300 400ooo lerde, gececi gündüzcü taksicilerde kullanılıp kontak kapamayan, motora dokunulmamış mjet taksilere bindim.hem taksilerde kullandığına göre ucuzdur diye düşünüyorum mekanik bakım, adamlar onun üzerinen ekmek yiyor , zarar etmek istemezler heralde psikopat değillerdir yani dimi ,,,,,

ikinci ihtimal 3 silindir 82lik getz , hyundai yi pek sevmesemde içi falan kötü değil , motoru admire de fena değildi , bu hafif olduğundan daha iyidir diye düşünüyorum.chipleyen varmı bilgim yok.yüksek kmlerde motor dayanıklılığı nasıl bilmiyorum..kullanan arkadaşlardan öneri bekliyorum

Sahipleri alınmasın ama Albea ve Palioya çok sıcak bakıyorum...
    Bu iki ihtimal harici 15ooo e temiz 110 luk getz veya abs li temiz rio dizel bulursam hiç düşünmez alırım ama o ihtimaller zayıf olduğu için bu iki araç üzerinde duruyorum ilk etapta...şartlar açısından getz ve puntoya paralel başka araç varsa önerilerinizi ve bu iki araçtan biri hakkında tavsiyelerinizi bekliyorum.Şimdiden teşekkürler...

fasterhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    konuyu takipdeyim....cıkan sonuçlar benim içinde etken sebeb olabilir dizel almamda .... Bende dip soru sorayım dizel eralar nasıldır alınır mı ? yada alternatifi ne olur eranın ?
    Çıkar at acıları , Giy hadi cicileri ; Herşeyi unutturur Ankara Geceleri...

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Era alınır , binmede yanında yat bi araçtır ,,ama abs şart o araçta...alternatifide rio dur , kaporta parçaları hariç mekanik birebir era'yla aynıdır , ekstradan rio; hb seçeneğide sunar...era almadan rioyu incelemenizi kesinlikle tavsiye ederim...Ama rio hbde de , sedanda da abs olmazsa olmazdır...

TechTurkey Dragger - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Benim kasa punto iyidir, ögretmenden subaydan ordan burdan hic zorlanmamıs düsük kmde cicek gibi arabalar bulabilirsin. O fiyatlara hem model yüksek hem km düsük, hafifliginden dolayı da az yakıp cok iyi giden baska bir araba yok piyasada. Parcaları ve bakımı da uygundur, üzmez seni.

Misal 20bin verdiler benimkine satmıyorum cünkü alternatif yok bu kadar seyi birarada barındıran araba bulamıyorum.

Görsel ve motor olarak da neler yapılabilecegine örnek benim araba var, az cok fikir verir
    @premiumparts / www.premiumpartstr.com

Premium Brands & Special Cars

OZ RACING · SPARCO · MSW by OZ · AEM · K&N · EIBACH

mrtngn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Punto tavsiye ederim.980 kg motor zaten biliniyor

Kronik sorunu vs herhangi biseyi yok ben sahsen aracımdan memnunum.Yol tutuş hariç

Ama şunu bilin ki parcaları asla ucuz değil..Albea,palio yada grande puntoyla karıstırmayın alakaları yok.Parcalar pahalı.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ahuauah yavuz abiyle celiştik

Abi okadarda uygun değil ya parcalar,üstüne bide zar zor bulunuyor falan

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parçalarda beni zorlayan bi alt takım olursa olur ,,, motorun parçalarını bakkalda bile bulurum diye düşüniyorum...kaportayı saymıyorum , isterlerse mercedes parçası fiyatı olsun...nasılsa kasko yapıcam , sigorta şirketi düşünsün onu...kasko hayat kurtarır

yavuz abi şekil şemal konusunda örneğimiz var dediğin gibi allaha şükür.
    Fiat a önyargımın dışarısında kalan araçlardır italyan üretim olanlar(genelde iç mekan tasarımları sayesinde) onların başındada bu kasa puntolar gelir...chip öncesi tüketim , chip sonrası alınan güç tork ve güncel tüketim ne durumda abi?

Bide şu sebepten dolayı bunun yerine kesinlikle grandelere bak dlyebileceğiniz bi olumsuz yönü varmı?(avantaj olarak bilemiyorum ama gidişi çok zayıf 75lik grandelerin , ağırlıktan dolayı galiba ,, o ağırlık farkı tüketimede dezavantaj oluşturur düşüncesindeyim)

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Ozaman sıkıntı yok göz kapalı alınabilir temizi bulunduktan sonraki temizide cok

Yakıt olayında kendimden örnek vereyim;bende chip yok ve bakımsız halimle sehir içi 4,5-4,6'yı asla ve asla geçmiyorum.Uzun yolda biraz daha düşüyor ama benzin zamlarından sonra hiç uzun yola cıkmadım kesin bi rakam veremicem.Kii chiple dahada güzel rakamlar oluyor

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Aynen bende de var yavuz abinin kasadan yakmıyor kokluyor.3senedir biniyorum hiç üzmedi desem yeridir.Performans olarakta sınıfında kimseden geri kalmaz.İyi bir lastiklede tatminkar yol tutar.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Bukadar punto kullanıcısını bulmuşken ,, 5.vites sonu limitörde kaç km görüyor araç(son hızınızı öğrenmeye çalışmıyorum , amacım 120 140 gibi uzun yol ortalama kmlerde hangi devir aralığında gittiğini öğrenmek.)

ahmetbaha-drs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    27 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    V40 Cross Country T4
    Megane GT-Line
    Range Sport SDV6
    A8 4.2 TDI Quattro
    VW Passat Variant TSI

Post Thanks / Like
    Mentioned
    5 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Ahmet Saraçoğlu Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Bukadar punto kullanıcısını bulmuşken ,, 5.vites sonu limitörde kaç km görüyor araç(son hızınızı öğrenmeye çalışmıyorum , amacım 120 140 gibi uzun yol ortalama kmlerde hangi devir aralığında gittiğini öğrenmek.)
    5.vites 195 hafif yokuş çıkıyordum çeşme otobanında bazende 170-175 gibi takılıyor düz yolda arabada chip falan hiç bişi yok.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Parcaları baska markalara göre uygun, yoksa palio albeadan falan pahalı dogru

Bakım parcaları aynı ama, misal filtresi 12 TL. Bedava resmen.

Tüketim de benim istanbulun en kalabalık semtlerinde köprü trafiginde falan 5 küsürlerde.

Chip sonrası daha az yakıyor.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    3 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    clio 1.5dci

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    ben düşünmeden Yavuzun arabasından alırım aldığım gibi chip yazdırırm o ne ya öle şaka resmen izmire yavuz ben onur artı 16 offsetli jantlar+bagaj 4.8 nedir ya
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı ahmetbaha-drs Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Alıntı korki Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    clio 1.5dci
    kardeşler clioyu özellikle şu yönonden dolayı tavsiye ederim diyebileceğiniz bi özelliği varmı?yoksa tasarım ve renault önyargılarım listenin bayaa bi aşağılarına çekiyor cliouy...ama yinede akılda bulunsun mantıklı bi araç olarak ,,teşekkürler.

Post Thanks / Like
    Mentioned
    147 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Alıntı Berkan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ben düşünmeden Yavuzun arabasından alırım aldığım gibi chip yazdırırm o ne ya öle şaka resmen izmire yavuz ben onur artı 16 offsetli jantlar+bagaj 4.8 nedir ya
    Giderken 4.3 yaktık, dönüste 4.5

Cok daha az yakardık ama kasmadık

Berkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Post Thanks / Like
    Mentioned
    152 Post(s)
    Tagged
    1 Thread(s)
    Alıntı DRaGGeR Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Giderken 4.3 yaktık, dönüste 4.5

Cok daha az yakardık ama kasmadık
    harbimi yanlış hatırlamışım demek kesin punto kesin şeklide güzel
    1881 - 193

Post Thanks / Like
    Mentioned
    10 Post(s)
    Tagged
    0 Thread(s)
    Abi ,pek sanmıyorum öyle bi sıkıntı olacağını gerçi ama; bu az yakma esnasında uzun yolda sürüşte herhangi bi sıkıntı varmı?bastınmı sıkıntısız çekiyormu aracı?
    Bikaç saat önce mjet dobloyla ankaradan geldim , ona chip yaptırma konumda yazmıştım okuduysan görmüşsündür ,,ben böyle eziyetli bi araç görmedim...140 ı zor gördüm düzde...gerçi o küçücük motor 1600 1700 km ile boğuştu orda , puntoda iş taaen farklı , çok hafif bikere...ama yinede bikaç yerde turbonun boş olduğu alt devirlerin sıkıntılı olduğunu okumuştum.chip öncesi uzun yolda , rampada vss böyle bi şikayetin oldumu?

Konu Bilgileri

Users Browsing this Thread

Şu an 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 konuk)