teşekkürler arkadaşlar birazdaha araştırmak gerekıyor gıbı sankı.bu işi yapan kimse varmıdır acaba forumda ??
Printable View
teşekkürler arkadaşlar birazdaha araştırmak gerekıyor gıbı sankı.bu işi yapan kimse varmıdır acaba forumda ??
90% ı aynı fabrikadan çıkıyor uzakdoğudan
zaten splitlerine uzaktan kumandalarına kadar aynı hepsi..... herkes markasını basıyor üzerine.
toshiba mitsubishi filan farklı bence de o kadar para etmez...
bende bakınmaya başladım
evde salonda 14bin lik bitane var ama bolgesel yetiyor anca niyetim tüm eve koymak
A+ olarak tüm odalara koymak istiyorum zaten ev birkere soğuduktan sonra tüm gün çalıştırsanız bile bu tarz yeni klimalar çok fazla elektrik tüketmiyor ;)
yaa yokmu şöyle 400 e 500 e montaj dahil A sınıfı nem alan bı klıma :D
Abi ben arçelik bayisindeyim.Servis olanağı, parçasının uygun olması ve çabuk bulunabilmesi, en önemliside ürününe sahip çıkmasını göz önünde bulundurmak gerekiyor bence.
90030 Active power serisi düşünülebilir.
90030 Klima - Arçelik - Klimalar - Active Power Serisi
zübeyir ben geçen sene hızlıal sitesinden As ınıfı 12bin btu luk samsung aldım
mediamark ta 1.2 falandı ben 790 tl mi ne vermiştim tamda hatırlamıyorum
oraya bir bak
fakat şu anda fiyatları yüksek buluyorum çünkü tam sezon başlamadı
sezon başlasın rekabetten dolayı fiyatlar iyice inecektir ve merak etme klima bulursun
bakma sen klima kalmaz diyenlere.. o yüzden birkaç ay daha bekle
Birde çok çakma çin malı klima almanı tavsiye etmem
ha en ucuz idare edecek klimayı nereden bulurum diye soruyorsan bauhause derim
oradakilerin fiyatları çok uygundu.
Birde yapılan hesaplara güvenme
onlar hep aslında çıkan hesabın 1 üzerini tavsiye ediyorlar
çünkü seni düşünen,elektriği düşünen yok, garantiyi düşünen var
1 büyüğünü takarsan, genel olarak klima toplamda daha az çalışacaktır ve daha az çalışan şey daha az bozulur.
Mesela bana hep 18bin btu önerdiler ama hesaplarıma göre (internette hesap kitap formülleri var) 12 bin btu yetiyordu
12 bin btu aldım ve köpek gibide soğutuyor odayı .
odadaki çalışan cihazları pc tv aydınlatma vs hesaba katmak lazım diğer türlü yanlış hesap yapılabilir
12000 btu luk Fuji Therme İnverter aldım ben gayet memnunum 1500 liraya.
Keşif ücretsiz zaten önce gelip bakılır uygun klima önerilir.Arçelik beko için konuşuyorum montaj zaten ücretsiz.
Arçelik beko yetkili servisiyiz..
bana biri daha söyledi biraz daha bekle sezon tam açılmadı o yuzden fıyatlar yuksek daha dıye.aslında cokk acelesıde yok gıbı.cunkı evde klıma zaten var ama aşagı tarafta.olmadı 1 ay felan oyle ıdare edıcem sonra alıcam artık..
Arçelik markasını ablamlar aldılar bence kalıtesıne göre pahal zaten o yuzden montaj ucretı almıyolardır.o fıyatlara daha guzel klımalar var.onu son seçenek düşünüyorum artık.alırsak bişi olursa sizi ararız artık :D
Lg Bko çok ses çıkarır uyutmaz. Fiyat olarak pahalı olsada hem soğutma gücü hem sağlamlık hemsessizlik hemde elektrik kullanımı konularında mitsubishi klimayı öneririm. Benim evde 3 tane var ordan biliyorum:D
al sağlam bir vantilatör abi 3'üncü tuşada bas kopsun günahlarından eskiden klimamı vardı :D
kanka gel yanıma mehmetin arabanın klimayı çok cüzzi rakama söküp satayım sana :D