honda delsol ewet ama modifye debriyajlara ayar olmuyo die biliorm deniyen warmı ?
Printable View
honda delsol ewet ama modifye debriyajlara ayar olmuyo die biliorm deniyen warmı ?
öyle her şekil cırtlama yapar diye beklersen zaten değiştirmen gerekli olan safhya agelmişsin demektir.
Normal aşırı zorlamadan seri bir şekilde değiştiriyorken cırtlarsa senkromeçlere baktır derim. ya da şanzımana 1 tüp kaydırıcı sıktır.
Bu arada debriyaja tam bastığını düşünerek söyledm bunları ama
walla tam basıyorum ewe donerken bi 3ten 4 e attım yine cırtladı sinirim acayip bozuk
senkrolar sıfırdı bunu tetikleyen ne olabilir ?
şanzımancıya uğradım debriyaj merkezleri ile alakası yok dedi
debriyaj merkezide yapar, eğer debriyajın iyi değilse ondanda yapar, hidrolik seviyen vs nasıl hava varmı sistemde senkromeç değiştiği için hata olacağını düşünmüyorum
ahmet arabayı değiş zaten içine sıgamıosun
yannış anlamada küçük hesap büyük iş açar..sağlammı bilmemektense merkezleri deiştir hem yenilemiş olursun yağına baktır..ayar söle oluyo aşağıda ve yukarıda kavraması için yapılıyor seninki cok asagıdaysa ondan da yapar yagdan yapar vs vb dende senkro almıssın iyi bi marka niye deyiştirmiyosunki bakım dır hem bu işler
ewet debriyajım çok iyi değil ama sonuçta sıfır mal ve hiç hırpalanmadı
birçok kişiye getirdim aynı malı 40 000 km de kullanan war
yıldıray b16 na b20na 330hp + 450+hp hala kullanıyo kaç yıl oldu gram kaçırmadı
getirip verdiklerimde memnunlar ben şu hidrolikleri ve şanz yağını merkezleri kontrol ettirecem ilk iş
şanzıman yağını kontrol ettir. benimde başıma geldi çok nadiren oluyordu ama, sekromençlerden dediler. sonra park ettiğim yerlerde yağ görmeye başladım. arabanın altına baktırdım. aks keçesi yağ kaçırıyomuş baya baya. aks keçesi değişti, şanzıman yağı serviste tamamlandı bir daha olmadı. geçmiş olsun, dilerim sekromenç felan değildir.
ewet geç oldu anca goturebildim arabayı
hidrolik biraz eksilmiş
onceki sahibinin taktığı bnmde pek sallamadığım momo pedalların arkadalarında kocaman saplamalar warmış onlar uçları kesildi pedal daha geriye gidebiliyor
debriyaj merkezlerim iyiymiş
motor kulaklarımdada diğer aksamlardada sıkıntı yok
alt motor kulaklarını zaten custom bi uygulama yapmıştım sallamasın diye vites aralarında
debriyaj 2 kademe daha yukarı alındı
bakalım çok trafik wardı deniyemedim 2 den 3 e atmam lazm anlamak için
deniyip burdan paylaşıcam
olaya bak sen istesende tam basamıyormuşsun demek ki debriyaja pedallar yüzünden :)
geçmiş olsun bazen böyle çok ufak şeyler sorunlara yol açabiliyor bi sorun olduğundan önce en ufak ayrıntıyı düşünüp sonra büyük şeylere geçmek gerekiyor...
ewet gerçi buzamana kadar bişi yoktu bole çok kullandım ama hepsinin karışımıda olabilir sebep
asıl akşam serinliğinde bi çıkıp 2-3 ve 3-4 yapınca işin rengi belli olacak inşallah ses seda çıkmazda senkrolardan bende rahatlarım
walla oldu gibi sadece 2-3 şansım oldu cırt yok :)
ewet sorun bahsettiğim sebebptenmiş sorun çozuldu yağ gibi geçiyor vitesler inşallah bu arada kalıcı bir zarar vermemişimdir :S
geçmiş olsun delsol'a hangi şanzuman yağı kulanıyosunuz?
motul un sağlam bi şanz yağı war özelliğine bamkıp paylaşırım burdan
ama kullanıcağınız şanz yağı şanz durumuna gore değişiyor
senkroların durumuna gore falan danışmadan kullanmayın